Publicitat
La Punteta · 19 de Maig de 2017. 11:37h.

JOSEP MARIA ORTA

Josep Maria Orta

El zel del Ministerio

La denúncia del minúscul sindicat AMES (Acció per a la millora de l' ensenyament secundari) sobre “l'adoctrinament ideològic” que es fa als alumnes catalans d'ensenyament secundari ha tingut immediata resposta per part del ministeri d'Educació el qual li ha faltat temps per reclamar un informe detallat sobre els llibres de texts d'història i geografia en les escoles catalanes.

Cal agrair el zel del Ministerio per garantir la qualitat de l'ensenyament així com la preocupació de l'esmentat sindicat per garantir el rigor dels llibres de text (encara que la seva denúncia sembla que està agafada amb un paper de fumar http://www.ames-fps.com/adoctrinamiento_libros_sociales_5y6primaria_cataluna.pdf).

El que no m´acaba de quadrar és que aquesta inspecció es limiti als llibres que utilitzen els estudiants catalans i no s'estengui al que diuen els manuals de la resta de l'Estat. Encara que la història és una ciència tan científica com a qualsevol altra la temptació de manipular-la per patrioterisme barat per part d'alguns és molt elevada.

Ingènuament m'agradaria saber què diuen molts dels llibres de text que els escolars estudien en la resta de l'estat espanyol. Com a botó de mostra m'agradaria saber si quan parlen dels Reis Catòlics encara diuen que van unificar Espanya o expliquen que Isabel era reina de Castella i Fernando ho era de la Corona d'Aragó. I posats a satisfer la meva curiositat, no estaria de més veure quina versió donen de Felip V i el seu decret de Nova Planta. 

2 Comentaris

Publicitat
#2 Pepetcabrejat, Bcn, 21/05/2017 - 11:29

Uns arguments molt pobres, per variar.

#1 Juan García, Ciutat de la Justícia, 19/05/2017 - 15:50

Clar exemple de la puerilitat dels indepes: i tú més! Però en aquest cas tira la pedra i amaga la mà sense haver tingut ni tan sols la vergonya d'investigar el que suposadament passa a la resta d'Espanya. Orta: ets un indocumentat, covard i txitxarel·lo.