La Punteta · 15 de Maig de 2013. 21:26h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Eleccions anticipades el 2014

Foto al Palau de la Generalitat

A veure si ho entenc: portem quasi sis anys de crisi, Catalunya té 657.00 aturats -902.000 segons l'EPA-, la Generalitat no té ni un duro, el Govern no ha presentat els Pressupostos, ni cap llei des del juliol de l'any passat, les farmàcies no es poden pagar, el tercer sector està escanyat i l'únic que saben fer és convocar una cimera?

Perquè per fer una foto a Palau no calia tan rebombori. Al capdavall, només s'han posat d'acord per criticar l'austeritat. I les crítiques de Mas a l'austeritat només amaguen la seva pròpia incompetència per governar mig any després que avancés les eleccions.

Em sap greu dir-ho perquè necessitem lideratges sòlids, però cada vegada és més clar que aquest Govern -si arriba- no podrà aguantar més enllà del 2014. I tant de bo m'equivoqui perquè unes eleccions anticipades no són bones per a ningú. La indirecta va també per l'última convocatòria.

Perquè, a més, si CiU ha passat de 62 a 50 diputats amb el Passeig de Gràcia ple de gom a gom, què traurà a les properes eleccions? Podem acabar com Itàlia. Ja poden tremolar al carrer de Còrsega.

Al capdavall, sis anys després que comencés la crisi s'han posat d'acord ara per "tirar el país endavant", segons el comunicat oficial. Fins i tot han posat en marxa “tres grans eixos de treball”: “mesures per a la reactivació econòmica, foment de l’ocupació i polítiques de cohesió social”. Si es descuiden.

Fum tot plegat. Hi ha una màxima parlamentària segons la qual, en política, quan no se sap què fer es constitueix una ponència parlamentària, es crea una comissió d'estudi o s'encarrega un llibre blanc. Ara també es convoquen cimeres. Les fotos, amb tanta gent, queden molt bé.

L'únic a qui he sentit dir alguna cosa coherent després de la reunió és al conseller d'Empresa, Felip Puig, que almenys ha admès que no s'han de generar "falses expectatives" i que el que cal fer és "tornar a prioritzar la vocació industrial d'aquest país". Sense indústria, en efecte, no ens en sortirem. Però per això cal posar fil a l'agulla i fa anys que sento la cantarella aquesta de canviar el model productiu.

El pitjor és que se'ls està acabant el temps. L'escriptor Valentí Puig afirmava el passat 4 de maig en un article a El País que, si no espavilen, sortirà un Beppe Grillo perquè les classes mitjanes estan perdent la confiança en la nostra classe dirigent. Estan jugant amb foc.

 

 

Si em busques em trobaràs:

 

Web: http://www.xavierrius.cat/

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticiesFacebook: http://www.facebook.com/xriusenoticiesPublicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Ramon, Cardona, 17/05/2013 - 18:42

En Mas i CiU l'han cagat al jugar-ho tot a la carta del Sobiranisme-Independentisme. Han desorientat el votant moderat (que és el seu), no podran suportar en contraatac de l'Estat, han quedat en mans d'ERC... En definitiva, un desastre que demostra que a CiU no hi mana pas la gent més intel·ligent.

#9.1 desperta, cat, 17/05/2013 - 20:15

Si fos per alguns covardots i pusilànimes encara estariem fent campanya per l'Estatut del 79.

#8 Antolí, cat, 17/05/2013 - 10:34

Rius, i un paio tant de dretes com tu no es cap sorpresa saber a qui votarà. A tu t'agrada molt l'austeritat i les retallades, menys no sigui de les subvencions que et paga la Generalitat, és clar.

#7 Overseas, London, 17/05/2013 - 01:39

Països europeus amb poder polític de debò i amb un sistema econòmic tradicionalment també millor estan en crisi i no saben com sortir-se'n. Què pot fer Catalunya amb un poder polític de fireta i la rèmora d'Espanya? Imaginis un tripartit de Ciudadanos, PP i PSC, això si que seria divertit.

#6 anto33, montcada i reixac, 17/05/2013 - 01:17

Mas es un cadáver político.Sólo le queda jubilarse.Tendrá que convocar elecciones anticipadas y admitir que su proyecto ha fracasado.

#5 yomismo, Murcia, 16/05/2013 - 21:49

El gobierno de CIU esta KO. Está KO desde el momento que decidieron convocar elecciones y apostar todo a la vía soberanista. Ahora solo queda hacer el paripé hasta las próximas elecciones. Que están bastante cerca.