Publicitat
La Punteta · 8 de Maig de 2014. 11:03h.

JAUME ROSELL

Eleccions europees 25M

Quan vaig a la Vall d'Aran amb els meus amics, parem a Tolba, el poble de la meva àvia materna, per a comprar el pa. Després parem a Areny per a dinar o sopar i posar benzina si s’escau. Li pregunto al de l’estació de servei: Hi és en Ramon? Treu el mòbil, sense dir res, marca el número enregistrat i diu "Ramon, un amic teu", abans de passar-me l’aparell. Convido el Ramon a caçar bolets amb nosaltres, però sempre té feina preparant alguna qüestió de Brussel·les. En Ramon Tremosa és un pencaire nat. Tres vegades he anat a Brussel·les per a assistir a jornades de treball de FERRMED sobre el Corredor del Mediterrani, del qual sóc un fervent defensor. Les tres vegades en Ramon ha estat al peu del canó. És un home que s’entrega amb passió al servei de Catalunya.

Va néixer a Barcelona i el seu poble és Areny, de la franja de ponent, que està a 29 kilòmetres, en línia recta, d'Àger, el meu poble. L'Alícia diu, i ni ella s'ho creu, que quan Catalunya sigui independent, el PP ens posarà una frontera a la carretera, entre els dos pobles. Si ho fessin tampoc no passaria res: per a veure’ns travessaríem el riu i passaríem pel bosc.

En Ramon, catedràtic d’economia de la Universitat de Barcelona, és un polític pràctic, senzill, preparat, treballador, amb sentit comú, que diu coses interessants i que se l’entén.

A Brussel·les hi ha diputats que es guanyen el sou pencant, com en Ramon, i altres que se’l guanyen sense fotre res, com la majoria. En Ramon no diu no, no, no, ..., com en Rajoy o la Soraya, ell sempre està predisposat a dir sí, sí.

Quan tenim una trobada d’avis i besavis, sempre acaba sortint el tema de si una Catalunya independent quedaria dins o fora de la Unió Europea. Els dic que si queda fora, quedarà en un estat d’espera i transició que, a efectes pràctics, serà igual com si no n’hagués sortit. El raonament és molt senzill: Algú es pot creure que Alemanya deixarà aïllades d'Europa les empreses que té a Catalunya, per a que quedin a l’espai sideral com un OVNI qualsevol? Algú es creu les prediccions apocalíptiques del ministre espanyol d’afers exteriors? Aquest senyor parla fins i tot quan no té res a dir, el que no és precisament una virtut per un ministre d’afers estrangers. Algú es pot imaginar que Alemanya permetrà que s’aïllin d'Europa empreses com la SEAT, BASF, BAYER, SIEMENS, i un llarg etcètera? El primer país interessat que Catalunya no quedi aïllada d'Espanya i d'Europa, és Espanya que ha de treure els seus productes cap a Europa a través de Catalunya. Els fets són com són i si les lleis o les normes no s’adapten a la realitat s’han de canviar les lleis i no a l’inrevés com creuen alguns fanàtics espanyols. Catalunya voldrà tenir una bona relació amb els seus veïns del nord, sud i oest, en benefici de tots.

La conclusió de tot plegat és que necessitarem a Brussel·les gent com en Ramon Tremosa per a mantenir una bona relació amb tots els estats de la Unió Europea.

Tinguem-ho en compte el 25 de maig quan anem a votar.

Jaume Rosell

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Oriol, bcn, 11/05/2014 - 21:05

Benvolgut Jaume,

veig que tens juna colla d'energumens com a fervents seguidros. Aricles directes i ben escrits. felicitats.

Els veig molt nerviosos i l'únic argument és faltar-te al respecte.

#7 Joan, Barcelona (Espanya), 11/05/2014 - 00:54

Quina llàstima que en Jaume no estigués al costat de Hitler durant la 2ª guerra mundial. No s'adonava aquest Hitler que fer envair un munt de països perjudicaria a les empreses alemanyes?? Ramon, tu hauries d'haver viscut per dir-l'hi!!

#6 Ramon, Barcelona, 10/05/2014 - 17:54

Sr. Rosell, amb tot el meu respecte, vosté té un discurs un punt tronat. Pensar-se que l'Unió Europea no podria viure sense Catalunya ja ens indica el grau de megalomania dels independentistes. A l'hora d'escollir Europa apostarà per Espanya abans que per Catalunya. En el fons els alemanys passen

#5 Axafador , Barcelona, 10/05/2014 - 16:39

Veig que ja reconéixen que Catalunya es quedaria fora de la UE... Només somien que seria per poc temps.
Fantasies. Que aquest senyor ho cregui o no, l'independència de Catalunya te molt poc suport fora d'Espanya. I si haguesin de triar, triarien Espanya, on també n'hi ha de inversions estrangeres

#4 Pedro, Caldes, 08/05/2014 - 22:29

Le deben regalar entradas del Barça al Sr. Rius, si no no se entiende que fin tiene este articulo aparte de loar a Convergencia. Ya puestos que le de lecciones a su hijo de honrradez o es que en Catalunya será legal actitudes deshonestas como evasiones fiscales en fraude de ley