La Punteta · 5 de Maig de 2017. 18:29h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Eleccions, ja

 

El que ha de fer aquest govern és no fer res i convocar eleccions quan abans millor.
Llevat parlar del procés, l’obra de govern és tan minsa: L’anunci de tancament de la Model -m’ho creuré quan ho vegi-, el sorteig de la Grossa per Sant Jordi -que va punxar- i l’impost sobre les begudes ensucrades.

Bé, també hi ha les 7.000 noves places de funcionaris. Però tothom sap que això es una concessió -una altra- a la CUP per poder aprovar els Pressupostos. Curiosament, el partit que havia de fer la reforma de l’Administració pública ha acabat fent el mateix que criticava al tripartit.

En efecte, Mas va crear el 2013 una Comissió per a la Modernització de l'Administració Pública. Més de quinze anys anys després que de Jordi Pujol hagués creat el 1997 una Comissió Assessora per a la Modernització de l'Administració. Això sí, es van fer una foto a les escales del Parlament, que sempre queda molt bé.

mas-reforma-pendent.jpeg

 

I això que l’Administració de la Generalitat la van crear ells! Hi ha aquella anècdota famosa que Jordi Pujol, després de prendre possessió com a president per primer cop, li va preguntar a Lluís Prenafeta: “Lluís, tu saps que és la Generalitat?. L'acabat de nomenar Secretari General de Presidència va posar uns ulls com unes targones i Pujol li va dir: "La Generalitat som tu i jo”.

Com el Govern Puigdemont, que el primer que va fer va ser aprovar el retorn de la paga extra del 2012 als funcionaris. Amb el suport de tots els grups parlamentaris perquè a veure qui s’enfronta a més de 200.000 votants potencials i les seves respectives parelles.

Per descomptat hi tenen tot el dret, però són més de 500 milions d’euros a pagar fins el 2018! Això vol dir que el proper Govern, sigui del color que sigui, ha assumit ja abans de governar una pesada carrega financera. És com fer la Matagalls amb una motxilla plena de pedres a l'esquena.

Ara Lluís Salvadó vol crear també 266 noves places per a la Hisenda catalana. De vegades sembla que el Secretari d'Hisenda de la Generalitat jugui amb l’Agència Tributària com si jugués amb un scalèxtric. No podríem primer fer la independència i després ja crearem les estructures d’Estat? Què passa si no n’hi ha? Què farem amb l’excés de personal?. 


salvador.jpeg

 

Els catalans tenim tendència a començar la casa pel terrat. Ja ens va passar amb l’Estatut, que vam negociar el finançament després de quatre anys d'estira-i-arronsa amb el resultat ja conegut. Després tot són plors i dir que la culpa és de Madrid.

Cal aturar ja totes les estructures d’Estat, ja. Només les han posat en marxa per marcar paquet. Però si ni tan sols sabem si hi haurà referèndum i, si n’hi ha, si guanyarà el sí. De fet, els partidaris de la independència no guanyen ni a les enquestes del CEO. 

S'imaginen el país que deixaran?

 

 PD/ Yo he venido a hablar de mi libro:  https://www.amazon.es/dp/B01N9TAZXB?ref_=cm_sw_r_kb_dp_-fFGybRE91WSQ&tag=kp0a0-21&linkCode=kpe

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#24 Joel, Bcn, 08/05/2017 - 18:47

Si perden, la Catalunya que continuarà será la Catalunya de l'espoli fiscal astronòmic, pagant autopista per circular, sense beques, amb rodalies tercemundistes, amb aeroport subsidiari, sense corredor meditarrani, amb atacs continuats a la llengua..... per burros !!!

#24.1 pepe.----, andorra, 09/05/2017 - 13:31

Ni q esto fuera una guerra joel, q no lo es, aqui la victoria seria cerrar las autonomias, el gobierno regional, las diputaciones y fusionar aytos. Con ese dinero habria para subir las pensiones, tener una sanidad impresionante, una justicia libre e independiente y autopistas gratis " a dojo", lo q tu dices no es mas q demagogia barata.

#24.2 Joel, Bcn, 09/05/2017 - 16:17

Pepe #24.1


Si el procès cap a l'independència es perd la Catalunya que continuarà será la que jo he descrit, no la que tu dius.
Si es guanya, hi ha il.lusió, tot és posible i tot està per fer.
Ens hauríem de treure de sobre l'esperit de vassall agraït, cornut i pagador del beure.

#24.3 pepe.----, andorra, 12/05/2017 - 11:54

Si se gana eso q tu dices, no va a cambiar nada, las personas de Cataluña solo cambiaran a un opresor por otro. Con ilusiones no se construye un pais, se construye con un proyecto, unas ideas y un objetivo. Y estos señores q dirigen el cotarllo, solo tienen como idea, vivir muy bien a costa del dinero de tus impuestos y de los mios. Como todos.

#23 JAVIER, BARNA TOWN, 08/05/2017 - 16:53

Por ahora el PIB creciendo por debajo de la media española...

#22 ESPANYA ES TURQUIA, Barcelona, 08/05/2017 - 12:44

A Turquia, tambe haguesin montat aquest circ?

La resposta la SABEM TOTS

#21 Fart de tants vividors del procés, Democràcia totalitària separista, 08/05/2017 - 07:45

Quina Catalunya ens deixaran? O, quina Catalunya tenim? Només es ven el procés (separatisme). Així ens va !!!!

#17 fart, b, 06/05/2017 - 23:35

No ho se, però l'Espanya que ha deixat el PP, sincerament, fa fàstic.

#17.1 pepito, Manlleu, 07/05/2017 - 11:17

Més val que et miris el FORAT NEGRE econòmic i social que esteu generant a Catalunya. Això si que ho teniu..a tocar! hahahahhaa

#17.2 pepe.----, andorra, 08/05/2017 - 11:12

ok amigo separata, pero te recuerdo q los errores y corruptelas de los peperos, sociatas y el resto del PRI institucional, esos errores, repito, no justifican ni de lejos, los errores de los separatas en todos los ordenes. Entiendo q los separatas habeis de desviar la atencion del principal, pero a estas alturas, todos nos conocemos los trucos.