La Punteta · 23 de Març de 2016. 19:30h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Els catalans som l'hòstia

Una de les coses que més em rebenta del procés és el complex de superioritat que ha generat: els catalans som l’hòstia. Val a dir que, almenys fins ara, hi havia motius per estar orgullós de ser català: vam fer una revolució industrial amb una sabata i una espardenya i, malgrat tots els esculls, fa mil anys que som aquí. Tossudament

Hem aportat a la cultura universal Ramon Llull, Antoni Gaudí i Salvador Dalí, entre d’altres. Encara que aquest últim està mal vist perquè, a diferència de Picasso, era franquista. Madrid té una plaça dedicada a Margaret Thatcher, però Barcelona ha estat incapaç de dedicar una plaça al geni de Figueres. En canvi en tenim una a un senyor ara desacreditat com Karl Marx.

Som, a més, un dels pobles més solidaris del món. Suposo que hi ha un missatge subliminal: El que és estrany és que sent un poble tan solidari no siguem independents i estiguem sotmesos encara al jou d’Espanya. Per descomptat, injust.

Va començar, per exemple, el conseller d’Interior, Jordi Jané, el dia que va desaparèixer aquell nen de tres anys a la localitat de Camós, al Pla de l'Estany, en una data tan sensible com la nit de cap d’any.  La recerca va mobilitzar 500 persones entre Bombers, Mossos d’Esquadra, Agrupacions de Defensa Forestal, Creu Roja i nombrosos voluntaris que es van sumar a la recerca.

En total hi van participar més de 20 dotacions terrestres de bombers, dos helicòpters, el Grup Caní de Recerca, les unitats subaquàtiques i de muntanya del Grup d’Actuacions Especials (Grae) del cos, i unitats de muntanya, subsòl, investigació i seguretat ciutadana dels Mossos.
 
Quan finalment el nen va aparèixer sa i estalvi -a 1,5 quilòmetres de la casa rural de can Serrallonga- el conseller va aprofitar per fer campanya i dir que Catalunya és “un gran país”. Però, sobretot, que l’operació posava de manifest “un cop més que som un país solidari".

Amb l’homenatge a les víctimes de Germanwings -Lufthansa va canviar el nom de la companyia: ara es diu Eurowings; nosaltres vam mantenir el d'Spanair- el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet una injecció d'autoestima similar. En aquest cas ha declarat solemnement que “la tristesa que ens acompanyarà sempre”, però que “en les pitjors hores d’una societat, en les pitjors tragèdies, surt el millor que té un país”.
 
“Ho vam veure de manera orgullosa en la catàstrofe de fa un any, ho hem vist aquests dies tristament amb l’accident de Freginals, i ho estem veient aquestes hores com a  conseqüència dels terribles atemptats de Brussel·les”, ha afegit. En la seva opinió, “la bondat humana s’imposa a la maldat i a la catàstrofe". El que deia: és una injustícia que encara no siguem indepes. Al final ho aconseguirem.

 

Web personal

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#11 pepe., andorra, 26/03/2016 - 20:30

Pues a mi el catalan mas grande me parece q es pujol, junto a su familia, si se suman los sueldos q ha cobrado como "pecident" el de su mujer, sus hijos y si quieren les sumo los gastos de representacion de la consejeria de presidencia, no me salen los 3000 millonacos q constan q tienen. Un crack.

#10 Jojafatempsquehohavianotat, Barcelona (España), 26/03/2016 - 11:50

En España, la revolución industrial empezó en Málaga. Y fracasó, entre otras razones, a causa del proteccionismo adoptado por el Estado para proteger la industria surgida en otras regiones.

#9 Telamarinera, Vilanova, 25/03/2016 - 22:13

No hemos aportado mucho a la historia.

#8 Don Tancredo , El Carmelo , 24/03/2016 - 11:50

Rius, te olvidas de otros caralanes ilustres y egregios como Cristóbal Colón, Leonardo da Vinci, Teresa de Jesús... Seguro que si investigas un poco, incluso Cristo fue catalán. Lo raro es que no hubiese catalanes en la luna...

#8.1 Oriol2, BCN, 24/03/2016 - 19:03

De catalans a la lluna, n'hi ha uns quants... no crec que Crist fos català, però no sé si saps que existeix la tradició que Ponç Pilat havia nascut a Tarragona... ;)

#8.2 lamanipulaciódelahistòria, bcn, 26/03/2016 - 13:22

Això és que no has llegit la nostra monumental obra "Història Real i Vertadera de Catalunya i/o de l'Univers" on informem de la vertadera nacionalitat del astronautes Nil Astruc, Eduard Galderic i Miquel Culí.

#7 Carlos Gomez, Bcn, 24/03/2016 - 01:02

T´has oblidat de la prodigiosa familia Pujol,Rius
Tota una familia,pare mare i els 7 nens d´Ecija, dediacada a delinquir durant 35 anys enganyant a gairebe 7 milions de babaus amb la inestimable ajuda de l´esperit sant, de tota la clase politica i la premsa catalana i la nostre i inconmensurable TV3