La Punteta · 19 de Juny de 2014. 12:25h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Els embolics de Ramon Tremosa

Salvador Sedó es deu estar fregant les mans: quantes vegades va haver d'aguantar indirectes de Convergència perquè, al Parlament Europeu, Unió formava part del Partit Popular Europeu juntament amb el PP.

Ara la mateixa Convergència que presumia d'amistats a Brussel·les haurà de compartir grup parlamentari amb UPyD i Ciutadans. Però la matemàtica parlamentària és implacable: el partit de Rosa Díez aporta quatre escons i Ciutadans, dos. CDC, només un: Ramon Tremosa.

El problema és l'espectacle que han donat. M'estalvio de recordar un tuit de Ramon Tremosa del passat 30 de maig en el qual li deia a tot un Josep Cuní que desinformava. El presentador de 8tv es deu morir de ganes ara de tornar a convidar-lo al plató.

I davant les primeres informacions sobre un eventual ingrés de UPyD i Ciutadans a l'Aliança dels Lliberals i Demòcrates per Europa (ALDE), CDC encara deia el passat 7 de juny en un comunicat que "no hi ha cap acord". El mateix dia les Joventuts del Partit Lliberal Europeu (LYMEC), a instàncies de la JNC, rebutjaven també l'ingrés. Tot plegat ha quedat en no res.

Una altre que es va embalar va ser el vicepresident del Partit Liberal Demòcrata Europeu (ALDE Party), el convergent Marc Guerrero, que divendres passsat anunciava solemnement que dimitiria si no es respectava el dret a decidir dels catalans. Alfons López Tena li reclamava ahir, a twitter, la dimissió. No hi ha constància que, a l'hora d'haver escrit aquest article, s'hagi fet efectiva.

Però el pijtor ha estat la manera amb que CDC ha intentat tapar, infrucutosament, l'ingrés d'UPyD i Ciutadans amb una veritable política de contrainformació. Dimecres afirmaven en un comunicat que el grup liberal-demòcrata del Parlament Europeu havia aprovat "un document que avala el dret a decidir dels catalans" i anunciaven la creació, a bombo i plateret, d'"un grup de treball", però a partir d'un document de la Internacional Lliberal, no de l'ALDE. Ahir el propi Ramon Tremosa no va contestar cap dels meus quatre tuits, que és el pitjor que es pot fer en aquests casos. També s'ha de saber donar la cara en els moments difícils o complicats.

Precisament, el president de l'ALDE, el belga Guy Verhofstadt, que devia tenir remordiments de consciència, va enviar fins i tot una carta a Artur Mas per expressa-li el seu suport i assegurar-li que condemnaria pública i políticament qualsevol que demani el seu arrest arran del procés sobiranista cosa que, de moment, a Espanya només ha demanat la ultradreta. Magre consol.

Però el que compta de debò és que l'ALDE ha aprovat finalment una declaració que defensa "la integritat territorial dels Estats". Això és el suport al dret a decidir que ens ha volgut vendre Convergència?. Des del cas Watergate els polítics han de dir la veritat, però no dir-la del tot o embolicar la troca també hauria d'estar penalitzat. Què farà ara Ramon Tremosa? Acabar amb els euroescèptics britànics? Amb Le Pen?.

El pitjor de tot saben què és? L'escassa influència de la Generalitat a Europa. Perquè, en teoria, els lliberals europeus eren els nostres aliats en el tema de dret a decidir. A l'hora de la veritat ens han girat l'esquena. El problema és que no es pot deixar la política exterior de la Generalitat en mans de canalla. La política exterior d'un país és una cosa molt seriosa.

 

Web personal

Darrers articles

Elogis

Insults

Twitter

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#15 pedrorepublik, barcelona, 20/06/2014 - 13:27

Ya Rius, pero es que Catalunya no es un país nada más que en vuestras mentes. Por eso Catalunya no pinta absolutamente nada en ningún sitio., a excepción de Madrid y el congreso de los diputados, donde si han sido participes del declive y la derechización de España, desde los apoyos a Aznar.

#14 didier, bcn, 20/06/2014 - 13:26

Tengo curiosisdad por ver cómo venden su incorporación a los euroescépticos.

Cómo estos etnicistas van a dárselas de modernos.

La suerte es que el público de Tv3 lo aplaude todo con las orejas. Tiempo hace que perdieron la humanidad o capacidad de crítica.

#12 Mark, bcn, 19/06/2014 - 23:25

Lo que no entiendo Rius, es como una persona aparentemente realista como tú, y que parece tener dos dedos de frente, sigue siendo indepe.

Y más viendo el supremacismo panca que refleja tu diario.

#12.1 pepe, andorra o jerusalen, capital de Israel, 20/06/2014 - 12:43

Es q una cosa no quita la otra, si hubiera personas honradas, no ultras y democratas de las de verdad, el independentismo tendria aun mas resultado q el mero hecho de lavar el cerebro a los crios desde hace 30 años. Ser independentista no es malo, lo malo son los independentistas q quieren mandar.

#12.2 pepe, andorra o jerusalen, capital de Israel, 20/06/2014 - 13:42

me referia a los independentistas catalufos, eh, no a los españolazos, q quede bien alto y claro.

#12.3 pepe, andorra, 20/06/2014 - 15:57

si, si, pepetroll, lo q tu digas, ahora ademas usas el lenguaje de los batasunos, yo me conformo con que escribas q Jerusalen es la capital de Israel.

#11 Judith, bcn, 19/06/2014 - 23:03

Quina societat més immadura. En un país normal, quan denúncies una falsedat d'un polític, la societat li exigeix ??responsabilitats. Aqui critiquen el missatger.

#10 Kropotkin, Vic, 19/06/2014 - 21:21

Estoy harto de los trolls de e-noticies.

#10.2 pepe, andorra o jerusalen, capital de israel, 20/06/2014 - 12:40

pero tu fijate q solo pasa con los un lado, a los otros, no solo les pasa sino q el censor los protege. Esta historia es la de siempre. La autoridad solo protege a los de su cuerda cuando proclama q lo hace con todo el mundo. A los unicos q trolean es a los no fachas catalanistas.

#10.3 Casper, Bcn, 20/06/2014 - 13:45

Joer, Pepetroll, ¿no te estarás refiriendo a ti mismo?, porque tu no paras de trollearme. Desde Andorra, Jerusalen, la sinagoga o el Palau del Arturu, donde coño estés.

#10.4 pepe, andorra, 20/06/2014 - 16:00

si caspertroll, lo q tu digas, pero preguntale a tu jefe de grupo por los manuales pq para trolear hace falta estilo y tu tienes menos estilo q la corbata de torrente. En todo caso, no se pq te importa donde estoy. En todo caso si me troleas sera por algo. Y ahora vas y lo cascas.