La Punteta · 20 de Juny de 2022. 09:31h.

JORDI GARCIA-PETIT PÀMIES

Jordi Garcia-Petit Pàmies

Els escots de TV3

El ridícul bufonesc de TV3, el pudor fariseu de TV3, el manteniment  ruïnós de TV3, el partidisme excloent de TV3, són algunes visions de l’escot de TV3. El de Patrícia Plaja no mereix una atenció especial en un país de topless abundant.  És més suggeridor l’escot de TV3  revelat gràcies a l’escot  de la Plaja.  

Per l’autocensura de TV ens hem perdut el moment àlgid  del pas furtiu d’algú que aprofita subreptíciament els segons del tall publicitari per apujar la brusa escotada de  la Plaja i tapar-li la regatera dels pits a penes insinuada. Quin ridícul, sí,  però quina destresa en un tres i no res! Un gag digne de Polònia.

 I és que TV3 té molta traça en això de tapar. Anys i panys tapant: Espanya, la diversitat de la població catalana, el bilingüisme imperfecte de Catalunya -el català hi és minoritari-, els milions de catalans no independentistes, la pobresa infantil i l’adulta,  la corrupció del pare,  la mare i els fills de la pàtria, la col·laboració de l’UME en la lluita contra els incendis forestals...

Tapar, tapar, tapar ha estat la gran obsessió i, alhora, la gran aportació de TV3 al país que fan. Amb tanta experiència no ens hauria d’estranyar  que l’ocultació de la regatera de la Plaja  hagi estat tan espontània, com una feina habitual.  

Plaja diu que no se sentia incòmoda amb el seu escot. L’hem de creure, al cap i a la fi és el seu escot i són els seus pits. TV3, farisea,  veu pudor on no n’hi ha.  Tampoc no ens hem d’estranyar,  té una explicació.

La virtut del pudor pot ser selectiva: per un solc entre pits sí, no fos cosa que algú s’enrojolés, pel balafiament de recursos no, està normalitzat. L’apropiació de recursos  és un quefer freqüent a la Catalunya nacionalista. Per compensar “Espanya ens roba” els nostres nacionalistes practiquen l’ocultació de recursos a les butxaques privades. És un servei patriòtic per evitar que Espanya se’ls endugui. Què grans patriotes són els Pujol, Millet, De la Rosa...

 Que TV3 sigui la  televisió més cara, més sobredimensionada i proporcionalment més endeutada de l’Espanya també té un sentit  patriòtic, tot roman a casa tot fent país.

Patricia Plaja, portaveu del Govern, se sent com a casa a TV3, per això no s’estranyà ni incomodà quan algú li grapejà la pitrera per apujar-li la brusa, i es deixà fer. A casa tot es fa amb bona intenció.  I és que TV3 és casa seva, s’hi sent com hom se sent a casa la mare. La “nostra” televisió, que paguem entre tots i ens  costa un ull de la cara,  és tota seva.  

Vicent Sanchís, potser el director de TV3 -ara “ex”-  que més ha fet perquè la “nostra” sigui la “seva”, diu:  “Tenim uns mitjans públics exemplars, modèlics i molt eficaços en tots el nivells”. Diries  que no veu TV3. Tanmateix, encara que  no la miri, no deixa de tenir raó.

TV3 és un mitjà molt eficaç al servei de l’independentisme, potser el que més. Sense l’eficàcia de TV3 no hi hauria hagut procés. Per això, el Govern dels independentistes la rega any rere any amb milions i milions de diner públic. I amb la pasta de tots TV3 fa gags,  filmacions, informatius, reportatges, tertúlies i programes  per als seus.

Aquest repertori supera en eficàcia la televisió del règim de l’antiga RDA, que fou modèlica en manipulació, bé que  avorridíssima, sense gags com el de l’escot de la Plaja, però aconseguí durant 40 anys insuflar vida a un règim nascut mort.

TV3, la televisió del  nostre règim,  aconsegueix cada dia  que sembli viu el procés per a la independència, que és mort, en descomposició i pudent des de les darreries del 2017.

 Alfons Quintà,  “El fill del xofer”, el primer director de TV3, vaticinava que els informatius de TV3 serien “com els de la  BBC News”.  No paga la pena comparar-los i, a més, la BBC no té escot.

L’escot  anodí de la Plaja ha estat oportú, ha fet que  veiéssim  l’escandalós escot de TV3, cosa no  gens fàcil, car se’l tapa amb la bandera.  

Quina oportunitat perduda la de TV3, podia haver estat una pantalla integradora, però ha cavat una fossa  insalvable entre els que només veuen TV3 i els que no la veuran mai per ser com és.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Onofre de Dip, Vigo, 22/06/2022 - 16:40

Tot aquest enrenou eròtic-mediàtic per la pitrera de la Sra. Plaja ha fet que me'n recordi de dues novel·les que en el seu moment van causar gran morbo i un cert escàndol al país petit: "Amorrada al piló" i "L'escot", de María Jaen. Com si el de la luxúria fos el pecat capital favorit i obsessiu dels catalans.

#1 Jo mateix, La meva, 21/06/2022 - 13:18

Sr. Garcia-Petit, després de llegir el seu magnífic article se m'acut que potser li podria fer unes classes particulars al Sr. Rius per millorar el seu estil. Ell li sabrà agrair i els seus pacients lectors encara li agraïrem més. Gràcies.