La Punteta · 13 de Febrer de 2016. 19:41h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Els herois d'Unió

Els fundadors d'Unió de Joves a l'Hospitalet juntament amb altres companys

Una de les coses més importants que va dir la llavors alcaldessa de Madrid Ana Botella, probablement l’única, va ser que ella suprimiria les organitzacions juvenils de tots els partits. Botella considerava que els joves havien de continuar “treballant, estudiant o formant-se” abans de dedicar-se a la política.

Conec, per exemple, un exconseller al que un dia el seu fill gran li va demanar afiliar-se a la JNC i li va recomanar, assenyadament, que primer acabés la carrera. Les joventuts dels partits, en efecte, son sovint només un trampolí per a dedicar-se a la política. L’altra em temo que ha esdevingut estudiar Ciències Polítiques.

Els partits, en efecte, les fan servir d'infanteria o de mà d’obra barata encara que en l’actualitat ja no enganxen cartells a les campanyes electorals. Ara perquè Pere Aragonès ha arribat a Secretari d’Economia i s’ha posat corbata i tot. Però encara recordo quan feia algun numeret. Si ha d’anar a Madrid a negociar el nou finançament, mai se sap, que s’endugui la foto de joventut que il·lustra aquest article.

Tanmateix, em voldria treure el barret per uns quants sonats -en el sentit més amical del termet- d’Unió de Joves que han decidit crear una agrupació l’local a l’Hospitalet de Llobregat: Marc Gay, Jorge Rodríguez, Pablo de la Higuera, Daniel Villar i Robert Villar i Débora Yuste.

És veritat que l’Hospitalet ha canviat molt amb Núria Marín i Celestino Corbacho. El problema del PSC és que el seu electorat a l'àrea metropolitana s’ha tornat de dretes. Ara el que volen els seus votants és ordre, seguretat, civisme. Però sospito que continua sent un feu socialista i un territori més aviat difícil per al catalanisme. De fet, el resultat electoral d’Esquerra a les generals -malgrat el fitxatge de Gabriel Rufián- ho confirma.

Per això el mèrit d’aquests membres d’Unió de Joves és doble. En primer lloc perquè ho fan quan el seu partit s’ha quedat sense representació tant al Parlament -on van treure 103.000 vots, el 2,51% dels sufragis- com al Congrés -64.000 (1,73%)-. I, en segon lloc, perquè han passat per una escissió tant al partit -amb el neixament de Demòcrates de Catalunya- com a les joventuts.
 
En l’esdeveniment, el president de la formació, Oriol Gil, ha agraït el compromís dels nouvinguts "en moments que no són fàcils". Gil tampoc és tonto, amb perdó, perqué ha manifestat també que cal treballar de cara a les municipals del 2019 "trepitjant carrer". Pujol guanyava eleccions perquè es passava quatre anys fent campanya. Allò que ell en deia fer comarques.

En l’acte de dijous passat hi va participar també el secretari general d’Unió, Ramon Espadaler, que va advertir que estan al partit “per les idees no pels càrrecs”. Hi havia una època en la que al periodisme català es deia amb una certa dosi de veritat que, per tenir càrrec, calia fer-se d’Unió. Ara això s’ha acabat.

Amb franquesa, jo no sé si Unió té futur o no perquè aquest és un país en el que cada vegada hi ha menys catòlics i la formació es defineix com a social-cristiana. Però si no el té algú haurà de pensar en anar reconstruint l’espai de centre-dreta a Catalunya amb Unió o a partir d’Unió. Convergència hi ha renunciat fa temps.

 

Qui sóc?

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 Francesc777, Barcelona, 15/02/2016 - 11:30

Això es un publi-reportatge, oi?

#3 pepe., andorra, 14/02/2016 - 16:10

De verdad le importa a alguien lo q les pasen a estos jovenes afiliados a un partido q se dedicaba a robar el dinero, estan condenados en firme por ello, de los parados? Admiro a Duran por haber vivido muchos años en el palace a mesa puesta, el de cadiz un aprendiz, pero ya no me importan nada.

#3.1 Tu vecino, Barcelona, 14/02/2016 - 19:40

De momento parece que ha ti te interesa, si no no diràs Nada y Me parece que hablas de convergència, un poco de cultura porfavor....

#2 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 14/02/2016 - 11:38

¿Futuro para un partido político con ideario basado en el credo nacionalista y en el credo católico?
Pues en la UE ciudadanista y racionalista del siglo 21, seguramente ninguno. A no ser que en Catalunya vuelva a dominar la famiglia pujolista.

#1 URGENT ¡¡¡, Barcelona, 14/02/2016 - 09:11

Catalunya necesita recuparar l'espai de
CENTRE I DE SENY menyspreat per CDC
en el moment que es va abraçar a ERC

Ara, UDC van se mol curtets
van estar MASSA TEMPS aguantant.
En aquell precis moment
haguesin hagut de MARXAR
del costat de en Mas i companyia

Han estat utilitzats per CDC con un klinex