Publicitat
La Punteta · 22 de Setembre de 2017. 07:15h.

IVET CASTAÑO

Presidenta comarcal del Bages del Partit Demòcrata

Els papers perduts!

Assetjats, prohibits, querellats, amenaçats,…aquestes són les respostes manifestes per part de l’Estat Espanyol per a defensar el que hauria de ser propi d’una societat democràtica. Un dels drets més fonamentals de tots. Votar. Episodis esperpèntics atribuïbles a règims no democràtics ens sorprenen cada dia davant la ferma voluntat d’un poble decidit a defensar la democràcia. Coaccions als mitjans de comunicació, aplicació de l’ordre HFP/878/2017 ‘por el que se adoptan medidas en defensa del interés general y en garantía de los servicios públicos fundamentales de Catalunya’, -encoberta de l’article 155-, requisar cartells, registrar impremtes, tancar pàgines web, buscar paperetes…és ben bé, que aquesta situació es resumeix amb el que fa uns dies el President Puigdemont deia: buscant paperetes, han perdut els papers!

És talment que el substrat feixista que sempre hi ha hagut reposant en somort aflora per a defensar a capa i a espasa el que ells n’anomenen ‘la Pàtria’. Ara, un d’aquests, crida ben alt, que cal més mà dura contra el referèndum!

I davant d’aquesta situació tan ridícula, Catalunya està donant una lliçó al món. Una lliçó de respecte, de drets, de civisme, de democràcia, de defensa de les institucions,…que dia a dia, ridiculitza més i més a l’Estat Espanyol i el deixa en evidència davant la comunitat internacional. Perquè al final, després de tot, després de totes aquestes amenaces i coaccions, arribem a la sana conclusió que és impossible posar portes al camp, que el dia 1 d’octubre Catalunya farà honor a la defensa de la democràcia posant urnes per a poder escoltar la voluntat de tot un poble. I tots els demòcrates de Catalunya seran interpel·lats a anar-hi, tant els del sí com els del no.

I entretant no arriba l’1 d’octubre hem de continuar fent camí, treballant per acabar de convèncer a persones indecises que els hi falta arguments i raons per a dir #SíAlMillorPaís. Amb arguments sòlids i contrastats hem de ser prou capaços perquè a qui no ho vegi clar li fem arribar llum. Per tant, ara més mai, des de la proximitat, amb coneguts, amics, familiars,...transmetem-los perquè és tant necessari fer un referèndum i perquè volem #SíAlMillorPaís. Aprofitem aquests dies de campanya per a esforçar-nos al màxim, per a treballar intensament en aquesta recta final que ens espera i il·lusionem-nos molt amb el que ha de venir i que de ben segur vindrà. La nostra llibertat.

 

Ivet Castaño i Vilella

Presidenta comarcal del Bages del Partit Demòcrata

10 Comentaris

Publicitat
#13 El recurs fàcil, Barna, 28/09/2017 - 17:18

Feixista" ha esdevingut el terme de moda absolut. Quan no tens arguments dius que l'altre és un feixista. El que fa rumiar és que la majoría, del feixisme sols en coneixen el nom, pero ja els va be. També el recurs del franquisme es presenta com un argument vàlid talment com si Franco hagués estirat la pota abans d'ahir.

#12 botifler1914, Sinitaca, 26/09/2017 - 16:12

Ningún día descansas de ser tan cursi???

#11 Antoni, Barcelona, 26/09/2017 - 07:51

Presidenta comarcal del Bages, no falla, una altra que està agafada a una mamella pública(una mamandurria), es curiós que la majoria d'aquesta gent amb aquest argumentari quasi no han treballat a l'empresa privada, no durarien ni 24 hores.

#10 Jordi M., Barcelona, 26/09/2017 - 07:48

Mira nena, tu toca un centímetre de territori francès( la catalunya nord per ser concrets) i en menys de 24 hores França et fot els tancs davant de casa teva, però clar com que es França no passa res, es la democràcia, pero si ho fa Espanya son els opressors, l'argumentari de "si no penses com jo ets feixiste" fa pena.

#9 La hora de los egoístas, Bcn, 26/09/2017 - 00:21

Hoy el alcalde de Mollet Joseph Monrás y su esposa han sido insultados y amenazados en su domicilio por un grupo de pacíficos y democrátas indepes, siguiendo las instrucciones de Sr. Cocomocho.

Esto pasa muchas veces y a muchas personas en Catalunya pero si lo tapamos en TV3% y en CA'Terribas es como si no pasase.

¡Cómo sois los carlistas!