Publicitat
La Punteta · 1 de Desembre de 2014. 07:13h.

PERE VILA

Pere Vila

Els recursos del govern espanyol contra Catalunya

Ara que el fred comença a arribar a moltes llars de Catalunya són moltes les famílies que volen escalfar-se però no poden fer-ho. El Parlament de Catalunya va aprovar un decret llei de pobresa energètica -pioner a Catalunya i a l’Estat- que impedia tallar el subministrament de gas i de llum entre novembre i març a les persones sense recursos per fer front a aquesta realitat social que cada cop pateixen més llars al nostre país.

Aquest decret llei es troba “parat”. Com ha passat en d’altres casos, el govern espanyol ha interposat recursos contra decisions que ha pres el govern català i que ens demostren el tarannà del govern del Partit Popular: s’ataca la llei catalana que prohibia el fracking a Catalunya, econòmicament tenim uns PGE per al 2015 que discriminen Catalunya, i socialment, la suspensió del decret llei de pobresa energètica demostren la pobresa política i moral del govern central. Quin motiu pot haver-hi? Decididament allunyar-se de la realitat catalana i fer créixer el sentiment d’abandó entre els catalans i d’una distància cada dia més gran entre Madrid i Catalunya. Llavors, què ens queda per fer? Si el govern espanyol ha dut a terme diferents recursos d’inconstitucionalitat en temes aprovats pel Parlament de Catalunya només ens queda plantar-nos i no resignar-nos d’aquest estat espanyol que vol paralitzar Catalunya.

Pere Vila
Diputat de CiU al Parlament

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Juan, Sabadell, 01/12/2014 - 19:12

Es normal que aquel al que se le invaden competencias recurra a la legislación. No hay que meterse en las competencias del estado. Cataluña no deja de ser una comunidad autónoma más de España. No se haga la víctima