La Punteta · 8 de Novembre de 2014. 12:29h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Els 'xarnegos' també voten

Cada vegada que sento Carme Forcadell em vénen al cap les paraules de Joan Maragall a l’Oda a Espanya:

Escolta, Espanya la veu d'un fill


que parla en llengua no castellana:


parlo en la llengua que m'ha donat
 la terra aspra.


En aquesta llengua pocs t'han parlat;


en altra, massa.

Com ahir, quan al míting final de l’ANC i Òmnium a Montjuïc, va fer una crida a votar aquest diumenge “contra l’Estat espanyol”.“Votarem contra l’Estat espanyol”, va insistir. Quin greu error.

El sobiranisme català no hauria d’anar contra Espanya, sinó a favor de Catalunya. Encara que l’objectiu últim sigui la independència. Fer campanya contra Espanya és tirar-nos pedres al nostre propi terrat perquè tres milions de catalans som fills de xarnegos.

La pròpia Carme Forcadell va contradir una altra oradora, crec que Patricia Duarte, que va en castellà va dir que “deseo que Catalunya sea un Estado independiente y aliado de España”. Encara que sembli utòpic.

En canvi, Muriel Casals va afirmar, no sé si per compensar Carme Forcadell, que “hem d'anar a votar amb alegria, amb tranquil·litat i sense por”. “La nostra mllor arma és un somriure”, va afegir.

Potser entre el to d’una i de l'altra podríem trobar un terme mig. També se’m va escapar una mica el riure quan la presidenta d’Òmnium va dir que “hem treballat bé” i que “hem fet les coses com s’havien de fer” perquè, al final, la consulta no serà “amb les màximes garanties democràtiques” com ens va prometre el president Mas. Però tant se val.

En el fons, els únics que ahir van tocar de peus a terra van ser Ada Parellada (“Un país petit és viable”), la professora Esther Pérez (“No serem mai un país que tingui petroli, només ens farà rics el coneixement”) o Josep Cruanyes. L’únic que va fer autocrítica perquè, de corrupció, n’hi ha tanta aquí com allà. Es nota que és advocat.

En fi, demà tots a votar, però només hi anirem els convençuts. Dubto fints i tot que els partidaris del sí però no vagin a votar. La consulta ha esdevingut, com va dir també ahir Carme Forcadell, en la de "la gent del sí sí”. El gran perill és, doncs, l’abstenció.

 

 

Segueix-me a twitter

Qui sóc

Més articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

70 Comentaris

Publicitat
#31 Criteri, Mollet, 09/11/2014 - 10:29

anàveu bé fins ara Carmeta!! Per l'amor de Déu, no fotem aquestes pífies monumentals mai més

#30 aLWIX, Barcelona, 09/11/2014 - 09:16

Espanya no és l'estat espanyol VOtar contra l'estat noes votar contra Espanya. Es pot votar a favor de Catalunya i contra l'estat actual, sense problemes. L'estat que prohibeix i que reprimeix mentre permet la corrupció, que depreda Espanya.

#29 Tela, futuro próximo califato de la yihad.cat, 09/11/2014 - 01:32

Un musulman no radical(y no nacionalista) por cuenta de un amigo del amigo, le ha dicho el Iman que vayan a votar, es esta la Cataluña que quereis?Musulmana???Pero qué c ....ño estais haciendo pandilla de locos!!! Los pactos después se cumplen, no os quejeis si los trabajos van a otros!

#28 Zaforas, bcn, 08/11/2014 - 21:44

La consulta se ha convertido en lo que Ud. dijo que se convertiría, Sr. Rius, en una costillada. Una costillada que la ANC pretende convertir en una votación eterna hasta que, por hastío, salga el resultado deseado. Mal, esto acabará mal. No se puede construir una nueva sociedad en contra de otra.

#27 Atención, al nivel estelado, 08/11/2014 - 21:38

Mirad el nivel de la "inmersionada" Marta Rovira, si esa misma que balbuceo en el parlamento Español(después dicen que todos saben hablar perfecto y blablabla) ridiculo monumental, visionen:
https://www.youtube.com/watch?v=Awp6Ag7FmFk
Y rian a mandibula batiente