La Punteta · 9 de Gener de 2023. 13:05h.

JORDI GARCIA-PETIT PÀMIES

Jordi Garcia-Petit Pàmies

Emprenyen amb el referèndum de sempre

Compatriotes independentistes, emprenyeu la gata un cop i un altre, sou uns llaunes irritants. Pere Aragonès, el  president més vostre que de tots els catalans, ensucra el referèndum, ja no serà  “sí o sí” com bravejàveu, ni d’aquí a tants dies, ni del 50% + 1 vot -aquesta imposició pretíneu-. Ara l’ofereix pactat amb l’Estat dins la foscor d’un “acord de claredat”, amb una participació mínima del 50% i un sí favorable d’un 55% pel cap baix.

 Aquests detalls no canvien res, continua sent un referèndum d’autodeterminació per a la independència de Catalunya, un absurd moral, jurídic, polític, social.

Representants del Govern d’Espanya us han dit que no.  Podeu pujar-hi de peus que no hi haurà referèndum, que la broma del procés s’ha acabat. Ja sé que tant us fa el que digui el Govern i que al 2023 toca clavar-nos la tabarra sobre el referèndum.

Podeu fotre-vos-en  del poder polític, al capdavall vosaltres també en sou, i ja se sap entre poders polítics corre el joc. De qui no podeu fotre-vos-en , com ho heu comprovat a bastament,  és del poder judicial.

Us recomano que llegiu o rellegiu  la Sentència del Tribunal Suprem de 14 d’octubre de 2019, la que va condemnar uns quants de vosaltres, la que serví d’excusa als vostres cadells per vandalitzar el centre de Barcelona embolcallats amb l’estelada. Als Fonaments de Dret. deteniu--vos especialment a les pàgines  200 a 223, hi trobareu una refutació rigorosa de la vostra pretensió autodeterminista, que serà doctrina del Suprem.  

Per si la lectura us fa mandra o angunia perquè us hi veieu retratats, us en faig cinc cèntims.

Això del dret a decidir és  una fantasmada . No el trobareu enlloc, no existeix ni a la legislació d’Espanya -el vostre “país veí”-,  ni a la resta d’Europa, ni arreu del món, tant és així que no  el vau posar a les   lleis de referèndum i de transitorietat jurídica i fundacional de la vostra república del 6 i 7 de setembre del 2017. I un dret que no existeix no es pot exercir.

Ja sé que era una perífrasi literària amb una finalitat embellidora i entabanadora del dret a l’autodeterminació, que sí que existeix a l’ordre internacional i està tant elaborat i delimitat  que no és aplicable a Catalunya ni per remei.

 Quina barra que teniu, comparar la Catalunya “rica i plena” del nostre himne -us l’heu apropiat i és de tots el catalans-, que disposa de recursos i mitjans, que ja voldrien alguns Estats, amb els pobles “sotmesos a dominació colonial, estrangera i externa” per a l’alliberament dels quals el dret a l’autodeterminació  fou concebut  en el marc de les Nacions Unides.

No és un dret per a regions europees afortunades d’Estats de la Unió Europea com la nostra -no tan afortunada, car els vostres governs no han fet res per reduir la pobresa de més de dos milions de compatriotes-,  on hi estan plenament representades i participen a les institucions estatals.  La Generalitat mateixa és una institució de l’Estat amb les garanties constitucionals que això comporta i el president el seu representant ordinari a Catalunya, encara que no n’exerceixi.

 Cap òrgan o organisme de les Nacions Unides, cap Tribunal Internacional, cap Estat, busqueu-los sota les pedres,  no avalarà que Catalunya pugui invocar aquest dret. I sense dret no hi ha autodeterminació.

No m’hi entretinc més. No puc pas creure que Pere Aragonès  no ho sàpiga.  És llicenciat en dret,  té nocions suficients de  la Carta de les Nacions Unides i de les fonamentals Resolucions de l’Assemblea General 1514 (XV) de 1960 i 2625 (XXV) de 1970, que deixen prou aclarida l’entitat finalista envers els pobles colonitzats del dret a l’autodeterminació, absolutament inaplicable  a Catalunya. A què juga doncs?

No ens enganyem per molt que ens vulgueu engalipar, tot això del referèndum per exercir el dret a l’autodeterminació és un conte que us heu inventat per il·lusionar arterosament els vostres seguidores i  anar tirant de veta.  

Els no independentistes també volem el millor  per a Catalunya. Podríem aplegar forces per negociar, tot respectant la Constitució, millores substancials amb el Govern d’Espanya.

Però, millorar l’Autonomia dieu que és “pantalla passada”, una estupidesa de l’alçada d’un campanar. Quina manera irresponsable de renunciar a beneficis per als catalans, sort tenim de poder comptar amb el Govern d’Espanya, que també és el govern de tots els catalans.

Quan vulgueu i deixeu d’emprenyar la gata en podem parlar més extensament.

 

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Una llauna, sí Senyor, Chez Titole d'Empordà, 10/01/2023 - 09:58

Son com els nens petits que no paren de tocar els dellonsis quan volen quelcom, però la diferència rau en que allò que realment volen ja ho han aconseguit: Les paguetes i els endolls, no és cap misteri el motiu pel qual segueixen fotent la llauna amb els referendums, estatuts, drets a nosèquantos i demès ferralla. Una tabarra sense fí.