Publicitat
La Punteta · 9 de Gener de 2017. 09:35h.

JORDI ARAGONÈS

En defensa del Bisbe Romà Casanova

Aquest diumenge 8 de gener hem celebrat la festa del baptisme de Nostre Senyor, festivitat que posa punt final al període de Nadal i Reis. I és en aquestes dates que el Bisbe de Vic, Romà Casanova, en la seva glossa setmanal ha fet una crida animant els batejos en el si de l’Església Catòlica. El Bisbe Casanova ha criticat el pensament dominant que promou l’individualisme i l’hedonisme, un pensament que aconsegueix retardar o, directament, evitar el naixement de noves criatures.  A més a més, en la glossa s’ha protestat clarament contra “els fills que hem matat amb el genocidi de l’avortament”.

L’enrenou no s’ha fet esperar. La glossa ha provocat dures crítiques en sectors situats en l’orbita de l’extrema esquerra, els quals s’han concentrat davant de la Catedral de Sant Pere Apòstol de Vic clamant contra la comparació de l’avortament amb un genocidi. Tanmateix, la crida del Bisbe ha de ser reconeguda i defensada, també, pels ciutadans que creiem i defensem el dret fonamental de la vida. La gravetat de la situació ens ha de fer caure la bena dels ulls, cal assumir que cada any posem fi a 100.000 vides de criatures abans de néixer sols a l’Estat espanyol. Per tant, alguna cosa va malament i el resultat és d’una tristesa incomparable.

Així doncs, el Bisbe de Vic pot estar ben satisfet de la seva protesta doncs ha complert amb una de les principals missions de l’Església: defensar la veritat amb majúscules. La veritat que es manté immutable al pas dels segles perquè és portadora de valors eterns, entre ells, el dret a la vida. Una veritat que s’ha mantingut inalterable tan en els temps de Jesús de Natzaret com en els nostres dies. Per tant, tot el meu suport al Bisbe Casanova pels atacs rebuts per defensar la vida davant la mort.

3 Comentaris

Publicitat
#4 Trieste, Valencia, 14/01/2017 - 09:59

Mi total apoyo al señor Obispo. Necesitamos pastores como él, valientes y de sana doctrina.

#3 Castilian, CALLDETENES, 12/01/2017 - 12:54

Quan costa la política antinatalista de la Generalitat? Doncs, prop dels 10 milions d'euros, que no s'empren en hospitals, ni metges, ni cobertures sanitàries bàsiques, com la salut dental. Quin és el polític que s'atreveix a postular aquesta contradicció? Des de fa vint anys no s'ha tocat un c

#1 Papitu, el de Sanes, 11/01/2017 - 12:45

I aquest d'on ha sortit?