La Punteta · 14 d'Octubre de 2013. 18:53h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

En defensa del conseller Puig

El llavors conseller d'Interior, Felip Puig, va comparèixer al Parlament el 8 de març del 2012 per parlar de la violència de gènere i tothom se li va tirar al damunt. A Puig, en efecte, se li va ocórrer esmentar la nacionalitat de les víctimes i la resta de partits -especialment els d'esquerra, però també el PP- el van deixar com un drap brut. L'ara conseller d'Empresa i Ocupació segur que se'n recorda.

Xavier Sabaté (PSC) va lamentar que és "un problema, també de llenguatge". Jaume Bosch (ICV), que "la nacionalitat, des del nostre punt de vista és irrellevant". Oriol Amorós (ERC), que "ajudava a construir un estigma". Fins i tot Pere Calbó (PP) que “la violència masclista no té nacionalitat”.

Però la veritat és que de les set víctimes mortals d'aquell fatídic començament d'any tres eren espanyoles, una magrebina, una hindú, una brasilera i una alemanya. L'episodi em ve al cap després del cas de l'Alba Martí, la noia de 14 d'anys de Tàrrega presumptament assassinada pel seu excompany sentimental, un dominicà de 18 anys, el passat dia 7.

La història no és clara. Sembla que la mare havia demanat ajuda als serveis socials perquè "el seu fill no era el mateix des que el va atropellar un cotxe, mesos enrere. Tenia problemes mentals i havia de prendre medicació, però no ho feia" (1).

Però també que ell era un pinta: "L’autor d’aquest homicidi és conegut pels Mossos, ja que s’ha vist implicat en diferents aldarulls" (2). També el seu germà que està "condemnat a 11 anys de presó per un intent d’homicidi i que es va vincular amb la banda dels Trinitarios".

Tant se val perquè tot el que diguem ara no tornarà la vida a l'Alba. Però l'exemple serveix, malauradament, per a tots aquells que s'entesten a negar l'impacte de la immigració en matèria de seguretat ciutadana. O en d'altres sectors com la sanitat o l'ensenyament.

Si els partits -amb CiU al capdavant perquè és al Govern- s'entesten en amagar el cap sota l'ala només ens arrisquem a la irrupció de la ultradreta també a casa nostra, com està passant a la majoria de països europeus. La nova dreta identitària europea -llevat algunes excepcions com Grècia- no és com la que es manifesta a Montjuïc per la Hispanitat.

Tenim la sort que Josep Anglada -i sobretot el seu secretari general, Robert Hernando- aquests sí que són uns esverats. Si tinguessin un perfil més similar a Marine Le Pen o Geert de Wilders irromprien amb força. Al capdavall, el mapa polític català s'està fragmentant per moments.

El sobiranisme ho tapa tot: Mas no va dedicar ni un minut a la immigració al darrer debat de política general. Però el fet que no se'n parli no vol dir que desapagui el problema. Al contrari, ens arrisquem a que un dia la ultradreta entri al Parlament o, encara pitjor, hi hagi un conflicte social.

 

(1) La Vanguardia (Javier Ricou): "Amor precoç mortal. L'Alba, de 14 anys, va tallar amb el seu xicot i això li va costar la vida", 9 d'octubre del 2013

(2) La Vanguardia (Javier Ricou): "Detenen un jove de 18 anys per matar la seva nòvia de 14", 8 d'octubre del 2013

 

 

També estic a:

 

Web personal: http://www.xavierrius.cat/

Elogis: http://www.xavierrius.cat/Elogis_xavier_rius

Insults: http://www.xavierrius.cat/insults

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticiesFacebook: http://www.facebook.com/xriusenoticiesPublicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 laltre, BCN, 17/10/2013 - 01:13

Rius, Anglada ho ha dit a T5, al seu web a l'ultim post, SEMPRE ho esta dient i saps que l'ultradreta espanyola l'odia per ser català i de Vic ( "de pueblo", vage). La PXC no es ultradreta i tu ho saps. Al final et denunciaran per calumnies, ja que la gent es el que diu que es, i no el que dius tu.

#7 Oriol2, BCN, 17/10/2013 - 00:06

Home, si entre les set víctimes n'hi havia tres d'espanyoles i una d'alemanya, és que la majoria eren europees, oi? De tota manera, per al teu discurs baratet i xenòfob, el que importa, suposo, és la nacionalitat dels agressors.

#4 FERRAN, BARCELONA, 14/10/2013 - 20:42

En aquest país parlar d'immigració està del tot prohibit, i de seguida se't titlla de nazi, feixista o de coses pitjors. Ningú no vol entendre que no ens podem permetre,en un país tan pobre com aquest, la taxa d'immigració que tenim, que els serveis socials es col.lapsaran i, llavors, què fem?

#3 Marc, Sabadell, 14/10/2013 - 19:55

Nacionalitat no ho se, però llengua si, sovint, l'espanyola..

#2 ultradretà, Barcelona, 14/10/2013 - 19:35

Rius, compareixença del Conseller Puig a part, CiU s'ha declarat favorable a l'immigració massiva amb menys fanatisme que l'esquerra però, igual que el PP, van promoure el creixement econòmic model construcció-immigrants. A més, han creat la Fundació Nous Catalans i volen que votin a la consulta.