La Punteta · 17 d'Abril de 2012. 22:12h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

En defensa del Rei

Laporta, a Luz de Gas

Si els nostres polítics continuen dient bestieses sobre el Rei seré el primer en defensar-lo, malgrat el meu article anterior. Perquè d'entre totes les reaccions pel safari del monarca a Botswana n'hi ha dues amb les quals m'he fet un tip de riure. La primera és la de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, que dilluns va afirmar que "el que hem de fer és vetllar pel manteniment de les conductes exemplars".

Que la vicepresidenta que va inflar el seu currículum doni lliçons ara de "conducta exemplar" és per llogar-hi cadires, encara que no sigui afeccionada a la caça major. I ho dic amb el màxim respecte institucional possible, perquè la conec des que era una diputada de l'oposició. En teoria és la vicepresidenta del Govern dels millors.

El mateix dia Joan Laporta també va assegurar que “en moments delicats com l’actual les institucions haurien de ser exemplars i correctes” i que hi ha comportaments que “no són apropiats ni encertats, dotats d’inoportunitat i gens exemplificadors”.

Va ser com la magdalena de Proust perquè a mi em va venir de seguida al cap les fotos d'ell a Luz de Gas. Ja sé que en aquella època no devia existir aquest club nocturn, però no m'imagino Macià o Companys lluitant per la independència en un estat etílic similar.

El llavors president del Barça n'havia fet fins aleshores de molt grosses -com la d'abaixar-se els pantalons a l'aeroport, imatge de la qual malauradament no ha quedat cap document gràfic- però allò va ser el principi de la fi de la marca Laporta, tot i que encara va aconseguir quatre escons per a Solidaritat, inclòs el seu.

Sense menystenir el resultat voldria recordar que, a les eleccions del 2006, CiU, PSC i Esquerra encara se'l rifaven. El moviment estrella de David Madí aquella campanya va ser un esmorzar sorpresa entre Mas i Laporta que va descol·locar la resta de candidats. Els socialistes es van afanyar a contraprogramar-lo -via José Zaragoza, un altre geni del màrqueting polític ara exiliat a Madrid- amb un altre entre Montilla i Laporta dos dies després.

Tinc fotos de Laporta a la Diada del 2009, quan estava a dalt de tot, envoltat d'una trentena de periodistes i d'ell a la Diada de l'any passat més sol que la una. A Laporta l'haurien de fitxar a Esade per donar un seminari sobre com enfonsar la teva pròpia imatge de marca en un parell d'anys. Jo crec que ara no el voldrien ni els de Reagrupament.

I això que ara, suposo que amb la vista posada a les properes eleccions al Parlament, s'ha posat les piles. Fa cada setmana dues rodes de premsa -tot i que no hauríem de jutjar la capacitat de treball d'un polític per les compareixences davant la premsa- i al darrer ple sobre retallades ja va advertir que si no havia presentat cap proposta era perquè tècnicament és un diputat no adscrit. A més, comparat amb algun diputat de Solidaritat o de Ciutadans sembla un senyor.

Però fa gràcia que els mateixos representants polítics que demanen ara al Rei "conductes exemplars- hagin estat de vegades un mal exemple. Amb els embolics del monarca podríem recordar probablement aquella dita bíblica: qui estigui lliure de pecat que tiri la primera pedra.

 

 

Un llibre sense pèls a la llengua:

Contra la Barcelona progre

Crítiques i ressenyes:

http://www.contralabarcelonaprogre.cat/

També em pots seguir al Twitter:

@xriusenoticies

 

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 santsenc, Vila de Sants, 22/04/2012 - 13:15

Molts polítics han tingut comportaments poc étics, han segut criticats i han passat per les urnes. L'argument de defensar al rei perquè altres també han fet coses malament no em val i ell no pasarà per les urnes. L'únic que té autoritat moral per perdonar al rei és l'elefant i no pot fer-ho.

#11 paccius, barcelona, 19/04/2012 - 18:28

Em grinyola el títol de l'article. Trobo bé que carreguis contra qui critica però no predica amb l'exemple, però això no justifica en cap cas el rei, oi?

#10 manel xic, Les Penelles (La Noguera), 18/04/2012 - 22:32

No entenc els espaÑols que criden contra el Rei, quan EspaÑa i el psoE de CagaluÑa volen declarar els toros i la bestialitat de las corridas com a Patrimoni de la Humanitat.manel xic

#9 Montse, Barcelona, 18/04/2012 - 17:27

Bon article, Rius !

#8 pepetet, bcn, 18/04/2012 - 15:57

Doncs a mi, el que em va fer més gràcia va ser l'Uriel Bertran dient que el rei era un autèntic "assassí d'elefants". Té gràcia que tothom insultant, i a ell tot el que se li acudeix és que és un assassí d'elefants.