La Punteta · 17 de Maig de 2013. 21:55h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

En defensa dels Mossos

Vàndals al centre de Barcelona el 29 de març de l'any passat

Sembla mentida que jo hagi de sortir en defensa dels Antiavaltos dels Mossos d'Esquadra. Ho dic perquè un dia em van portar a judici i tot: l'agent 8.111. Me'n recordaré tota la vida del número i espero pel seu bé que no arribi mai a conseller d'Interior perquè el que no pot fer un agent de policia, i menys en un judici, és mentir. Sort que la jutge el va clissar de seguida i em va absoldre.

Però després del cas Ester Quintana, el titular del jutjat d’instrucció 24 de Barcelona, Josep Majó, ha imputat 22 integrants de la unitat antiavalots per les ferides a un ciutadà que va perdre la melsa durant els incidents de la vaga general del 29 de març de l'any passat.

Ho he dit sempre: cal actuar amb la màxima contundència si hi ha responsabilitats. Sovint fa la sensació que el conseller d'Interior va per una banda i els Mossos per una altra. De fet, a l'anterior titular del departament li van fer el llit i tot.

Però dit això, si els Antiavalots dels Mossos no ens defensen qui ens defensarà? Perquè, cregui'm senyor jutge, jo hi era aquell 29 de març i el centre de Barcelona semblava Beirut, almenys el dels anys 70. Va ser el dia que van cremar l'Starbucks de la Plaça d'Urquinaona i, si haguessin pogut, haguessin cremat també El Corte Inglés. Almenys van calar foc a un aparador.

Va haver-hi un moment en què els vàndals van començar a córrer des de la Plaça de Catalunya en direcció a Urquinaona com mostra aquest vídeo. Sort que els Antiavalots van disparar les tan criticades bales de goma i van rebre reforços: unes dotacions es van afanyar a pujar des del carrer de Fontanella per damunt la vorera!

Si els bàrbars haguessin envoltat els antiavalots hi hagués hagut un veritable linxament i ara, en comptes de 22 agents imputats, tindríem 22 morts. De debò: jo hi era. I si cal ho dic davant el jutge. Després suposo que els 38 detinguts aquell dia tots passaven per allà casualment. Com els turistes.

El problema és que hem estat massa tolerants amb els violents. Tot va començar, això sí, amb el conseller Saura. I amb Imma Mayol, que abans d'unes eleccions es va declarar una mica antisistema. Quina irresponsabilitat.

Encara recordo els incidents del 30 de setembre del 2010, també a la Plaça de Catalunya. Van ser tan grossos -el de l'okupació del Banesto- que l'aleshores conseller va advertir als "violents que s’actua i s’actuarà amb contundència i no quedaran impunes", segons el comunicat de l'endemà que guardo com una relíquia.

Es van arribar a detenir 43 persones a Barcelona i 17 a la resta de Catalunya. Saben quants van ingressar en presó? Cap ni un. Entre Mossos, fiscalia i jutge tots van badar. Encara deuen riure ara.

Per això el jutge ha d'investigar a fons si considera que hi ha indicis de delicte, però no podem continuar criminalitzant els Mossos -la indirecta va també per alguna formació política com la CUP- perquè, si no, quan els necessitem no hi seran.

A aquest pas qui voldrà ser agent dels Mossos d'Esquadra? I, sobretot, qui voldrà ser membre de la unitat Antiavalots?

 

 

Si em busques em trobaràs:

 

Web: http://www.xavierrius.cat/

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticiesFacebook: http://www.facebook.com/xriusenoticiesPublicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#22 Jordi del poble-sec, bcn, 31/05/2013 - 23:36

I per acabar vull reconeixer que conec Mossos que realment son magnífiques persones i excelents professionals però els perd el corporativisme i la covàrdia. La defensa que fan d'altres mossos violents, fatxendes i prepotents, o el no denunciar ordres injustes els desqualifica. Prou atestats falsos

#21 Edu, Barcelona, 30/05/2013 - 05:27

El día que incendiarion la cafetería de urquinaona yo estaba entre urquinana y cataluña. Humo, fuego ,arrojientos y cargas. perdi a mi grupo.No me encontraba nada bien,mareado y confuso. Vi a una formacion BRIMO, la cual me atendió hasta que me desmaye. Gracias a todos los agentes que velaron por mi

#20 Jordi Bonet, Blanes, 24/05/2013 - 09:50

Tinc amics que no s'atreveixen a dir-me que són Mossos. Per què se n'avergonyeixen? Serà perquè és un cos sense experiència amb personal mal triat que no té ni coneixements ni aptituds?

#19 Aleix, Bcn, 23/05/2013 - 12:30

Jo tinc una idea de qui voldrà ser mosso, les persones que:

1. No hagin acabat la secundària
2. No tinguin feina
3. Amb un CI per sota de 80
4. Hàbits tòxics: Farina, amfetes, red bulls, etc...
5. Sense empatia ni educació
6. Caràcter violent
7. Sense sentit de la responsabilitat
Sou: 2000€ nets

#19.1 esther, barcelona, 29/05/2013 - 21:24

No dones ni una ,que facil fer demagogia,per cert en lo del sou tampoc.

#19.2 Josep, Barcelona, 29/05/2013 - 22:09

Jo soc mosso:
1.- Llicenciat en Dret
2.- CI de 120
3.- Fumador de tabac
4.- Més educat, empàtic i pacient del que et podries imaginar
5.- Cap queixa ni dels ciutadans ni dels superiors en 14 anys
6.- Em jugo l'integritat física per defensar-te
Sou: 1800 €
Informa't i parla amb criteri.
Sort!

#18 Aleix, Bcn, 23/05/2013 - 12:11

Si mireu els missatges de les pàgines precedents veureu que hi ha una mitjana de 30 a 35 vots negatius als comentaris crítics amb els mossos, això és perquè tenen tanta feina que es passen el matí navegant per internet i s'avisen entre ells per puntuar comentaris. Ganduleria pura, desídia i mala fe.

#18.1 Cristina 31, Bcn, 29/05/2013 - 21:41

Aleix, fas pena parlant així de la policia...