La Punteta · 24 d'Agost de 2013. 19:51h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

En desgreuge d'Anna Simó

Anna Simó

L'exconsellera Anna Simó es mereix un desgreuge encara que sigui en ple mes d'agost. Quan va esclatar el cas de l'Alba -aquella nena tutelada per la Generalitat que va patir maltractaments amb seqüeles de per vida- tothom se li va tirar al damunt. Jo, el primer.

El cas de l'Alba, potser cal recordar-ho, va esclatar el març del 2006 quan la menor en qüestió va haver de ser ingressada a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona a causa de la pallissa que pressumptament li va clavar el company sentimental de la seva mare.

Fins i tot el Síndic de Greuges -que llavors ja era Rafael Ribó, com passa el temps- va responsabilitzar a la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) i CiU va intentar reprovar la llavors consellera de Benestar i Família al Parlament.

Ara hem ensopegat tots plegats amb el cas del presumpte pederasta de Castelldans, David Donet, que durant 16 anys ha tingut a casa nens tutelats per la Generalitat. Els Mossos van trobar al seu domicili particular en aquest municipi de les Garrigues imatges seves mantenint relacions sexuals amb menors. Les víctimes, en aquest cas, podrien ser una vintena de menors.

Però l'actual Govern ha estat aquí més lent de reflexos del que, en el seu dia, va estar-ho Anna Simó. Amb la difèrència, òbviament, que el grup parlamentari de CiU no demana en aquest cas la reprovació de la consellera de Benestar i Família, Neus Munté, perquè és dels nostres.

Munté, en efecte, no va fer declaracions fins el 15 de juliol malgrat que el presumpte pederasta va ser detingut el 27 de juny. I ni tan sols va fer autocrítica: "No vull parlar d'errors encara. Si els detectem hi haurà depuració de responsabilitats", va afirmar llavors. Entre l'operació policial i les primeres declaracions de la consellera van passar 18 dies.

Encara sort que el titular de Justícia, Germà Gordó -amb menys responsabilitats sobre el cas- no només va ser més ràpid que la seva col·lega de Govern, sinó també més franc. L'11 de juliol ja va admetre que, com a mínim, s'havien produït "errors".

No sé que és pitjor, si el cas de l'Alba, el del pederasta o tots dos perquè, en efecte, novament han fallat tots els controls. I menors custodiats per la Generalitat tindran seqüeles físiques i/o psíquiques de per vida. Però, entre l'aliança d'ERC amb CiU i l'actitud d'alguns mitjans de comunicació envers Palau la reacció aquest cop ha estat més tèbia.

El portaveu del PSC, Maurici Lucena, ja deia en una de les seves últimes rodes de premsa que hi ha una mena de "microclima" entre el Govern i determinats mitjans. Encara recordo que el cap de premsa d'Esquerra, Sergi Sol -en un llibre kamikaze gràcies al qual no trobarà mai feina ni a La Vanguardia ni a Rac1 ni a 8tv (1)-, també va denunciar llavors que a ERC no se li perdonava una mentre que a CiU se li perdonen totes. Potser té raó i tot.

 

 

(1) Algú ho havia de dir. Llibres de l'Índex, Barcelona 2011


Web personal: http://www.xavierrius.cat/

Elogis: http://www.xavierrius.cat/Elogis_xavier_rius

Insults: http://www.xavierrius.cat/insults

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticiesFacebook: http://www.facebook.com/xriusenoticiesPublicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Gerard, Barna, 24/08/2013 - 21:10

Això ha passat tota la vida. Quan hi havia el tripartit, "leña al mono". Ara no passa res i a sobre es queixen del tracte que reben quan, per part dels mitjans catalans, és prou bo quan no deferent. Després d'haver vist com se'n surten amb els mossos, el proper serà en desgreuge de Saura?