Publicitat
La Punteta · 20 de Desembre de 2011. 20:03h.

JOAN DANIEL BEZSONOFF

Joan Daniel Bezsonoff

En la mort de Josep Serra

Abans que Xavier Rius em proposés d'escriure en aquest diari, no m'imaginava pas que em transformaria en cronista mortuori. Acabem de viure un any terrible. Després de Jordi Barre, Jordi-Pere Cerdà i Elisa Revilla que, cadascú en el seu camp, van lluitar tant per a la defensa de la nostra llengua a la Catalunya del Nord, Josep Serra ens ha deixat. Si bé li tenia un respecte profund, no érem amics i per tant crec que puc parlar-ne amb objectivitat. Amb en Josep Serra, hem perdut un pilar de la catalanitat. Combatent de totes les lluites, va patir en la seua carn la tortura franquista abans de refugiar-se al Rosselló. Tossut, intransigent amb els enemics de Catalunya, culte, en Serra gaudia d'un carisma de 'rock-star. ' Era capaç de seduir tant els intel·le ctuals de la seua generació com el jovent gràcies al seu dinamisme i la seua integritat total. Director del Fiçó, el conegut setmanal satíric, president del Casal Jaume I de Perpinyà, membre fundador de Ràdio Arrels, en Serra sempre corria a la trinxera. S'estimava la gent i la gent l'estimava. Pensi en la seua companya Dolors i en llurs dues filles Marta i Joana. Permeteu-me un record personal. Quan em vaig assabentar que en Josep havia ingressat a la clínica de Sant Esteve del Monestir, em va passar pel cap visitar-lo i no ho vaig pas fer per peresa i per un pudor estúpid. Creieu-me. Quan ens vénen impulsos generosos, hem de seguir-los. Com sempre ho ha fet en Serra.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 Marc, Català, 22/12/2011 - 13:59

Bon viatge pels lluitadors, que al seu poble són fidels

#5 joan, barcelona, 22/12/2011 - 13:38

aquets tan exaltats critican el "terrorisme " de terra lliure(que no hi soc d´acort) que pensin que els unics morts van ser ells mateixoas quand els explotaba als morros la bombona de buta.

#5.1 Ferran, Figueres, 22/12/2011 - 18:16

Clar, els "angelets" el que volíen era morir per la pàtria al mig d'un gran foc d'artifici. Au va!!. I La senyora que va morir a les Borges Blanques que!.

#2 Bernardo, Barcelona, 20/12/2011 - 22:53

Se te olvida decir que Josep Serra "Cala" fue el fundador de "Terra LLiure" o sea que fue UN TERRORISTA con responsabilidad en muertes y secuestros.

#1 Don Severiano, madridz, 20/12/2011 - 21:21

Mi desprecio para los fundadores de terra Lliure y para sus acólitos.

Que cobren de los presupuestos no los hace más honrados.

#1.1 Anselm, Sant Vicenç del Horts, 20/12/2011 - 21:52

El mateix per tu, company.

#1.2 pepe, andorra, 21/12/2011 - 19:23

¿estos de terra lliure no eran los terroristas mas chapuzas del mundo mundial? Y ademas bestias, mira q poner una bomba en el pecho al pobre Bultó. Al menos sus hijos tendrán un consuelo estas navidades.