La Punteta · 1 d'Agost de 2010. 11:18h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

En què s'assemblen Castells, Uriel i López Tena?

No és que Castells plegui, és que l'han fet fora de facto de les llistes del PSC. Segur que Montilla hagués trobat un forat per a tot un conseller d'Economia, però al carrer Nicaragua n'estan fins al capdamunt d'Antoni Castells.

Si fa no fa com un altre conseller que tampoc continua, Ernest Maragall, aquell que va admetre per escrit que el tripartit no tenia projecte de país. El sorprenent no és que ho digués, que també, sinó que després de dir-ho ni ell dimitís ni Montilla el cessés en una mostra més d'autoritat presidencial.

El cas de Castells és similar el d'Uriel Bertran i López Tena. Dimecres passat, a l'aula magna de la Facultat d'Econòmiques, vaig escoltar com Laporta homenatjava ambdós perquè "un ha deixat Esquerra Republicana i l'altre Convergència".

Però han renunciat a la seva militància quan els han deixat fora de les llistes electorals. Uriel, després d'aspirar a anar de sis, va caure al catorzè lloc. Atès que Esquerra va treure onze diputats per Barcelona a les darreres eleccions sembla difícil que ara arribés a catorze.

Pel que a López Tena cal recordar que el seu nom va sonar fins i tot com eurodiputat, però finalment Mas va optar per Ramon Tremosa. Si López Tena no tingués aspiracions polítiques estic segur que hagués reingressat a la carrera de notari després de plegar el CGPJ i, en canvi, ha preferit restar a l'expectativa ell que s'ho pot permetre. La resta de mortals hem de treballar.

La sortida de Castells també estava cantada. Al final haurà estat menys bon conseller del que pensàvem. Ni les fusions de les caixes han sortit com ell volia perquè inicialment optava per les públiques. I recordo que, amb l'Estatut, es va fer el valent insinuant que els 25 diputats del PSC no votarien els Pressupostos Generals de l'Estat si el PSOE no donava suport a l'Estatut. Anava de farol, clar.

El cas Millet -o millor dit l'afer de l'hotel del Palau- ha estat l'estocada definitiva. Si la jutgessa ha imputat de moment alts càrrecs de l'Ajuntament de Barcelona que no acabi imputant també alguna directora general de la Generalitat. Vaig pensar que la carrera política d'Antoni Castells estava acabada, almenys per ara, el dia que des de la tibuna del Parlament va tenir una sortida de to envers un diputat de l'oposició, Francesc Homs, de CiU, impròpia d'un conseller del Govern.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Olga, Badalona, 02/08/2010 - 03:42

La història recordara al Conseller Castells com el que va donar per bo el nyap de finançament que tenim, com el que va retallar el sou als funcionaris per primera vegada a la història de la Generalitat i el que no podia pagar la factura dels hospitals.

#4 Jaume, Barcelona, 02/08/2010 - 01:18

Em semble molt bé. Quan una persona pensa i es posiciona per si mateix se'l insulta. Millor ens hauria anat si Castells en comptes de ser conseller hagués estat ministre.

#3 Jesús, Gavà, 01/08/2010 - 16:17

"cada vez que le meto un resoplido (a su presidente, Montilla) se acojona". Supongo que esto no se lo hacía a Maragall, claro que éste no es un xarneguet que no sabe cómo acaba "El Zoo d'en Pitus" Este es Castells. "Nada más que desir"

#2 RIUS, Comarruga, 01/08/2010 - 13:16

Que tots tres, acabaran dins de CDC amb el MAS. I es que el "Palau" dona per a moltes mes xuclades......

#1 BADORED, Barcelona, 01/08/2010 - 12:58

Molt bon article. En Castells es un paio, amb una supervia i prepotencia, igual a la seva estulticia. Es un cregut que es pensa que en sap, i a la fi, s´ha demostrat, que ni sap d´economia, ni sap de política, Lamentable i penós...