Publicitat
La Punteta · 11 de Maig de 2017. 11:05h.

MARC VINYA I MIRALLES

Ens portaran la llibertat

El nostre país compta amb un ric teixit associatiu que dinamitza la vida social i cultural dels nostres pobles i ciutats. El treball desinteressat d’associacions i entitats ha permès mantenir tradicions i festes. Les persones que integren aquests col·lectius han sigut importants dipositaris de la cohesió social del nostre poble.

La gent que forma part del que coneixem com a societat civil mobilitza a la ciutadania per preservar patrimoni, defensar causes, lluitar per drets i llibertats. I al meu entendre, mai podrem reconèixer prou la tasca del voluntariat.

Tenim la sort de comptar amb gent que es preocupa pels altres, per ajudar als qui més ho necessiten. Gent que destina el seu temps a la defensa del medi ambient, a la defensa de la memòria històrica i a tantes i tantes coses que ens situen com una societat madura.

Gràcies a gent com aquesta, a Catalunya hem pogut viure grans diades de reivindicació dels nostres drets com a poble i hem aconseguit conquerir important fites. Són persones que amb els seus valors de civisme, convivència i respecte han tret de casa a molta i molta gent per reunir-la en un sol clam de llibertat.

Són les que realment fan la política de veritat, la que algunes vegades es defineix com la política des de baix. La seva labor va més enllà de la que puguin fer els partits i els electes. És de justícia agrair-ho.

I sense dubte, seran aquestes organitzacions i les persones que hi estan al capdavant, i les que les seguim, les que ens portaran cap a la independència del país. Perquè representen la voluntat del poble. Un poble que reclama poder decidir el seu futur mitjançant unes urnes. Un poble que vol expressar la seva opinió de la forma més democràtica que existeix.

 

9 Comentaris

Publicitat
#10 Blop, Bcn, 17/05/2017 - 12:42

Llibertat? Es que està vosté empresonat o porta cadenes?

#9 pepe.----, andorra, 16/05/2017 - 12:26

tambien las personas q conforman el pueblo, esos q no estan enchufados en las asociaciones para tenerlas controladas, quieren votar si BCN es comunidad autonoma, o si desea implantar la viñeta en las autopistas o decidir sobre concesiones o saber toda la corrupcion q hubo en las olimpiadas de BCN y sus 25000 millones de gasto. Q falso es lo q dice.

#8 pepe.----, andorra, 16/05/2017 - 12:12

vaya monton de sofismas baratos, ademas de falsos, no existe sociedad civil, esta toda ocupada por los mercenarios de los politicos, a su vez, mercenarios de los señores feudales, ni una sola linea de lo q escribe este buen señor se corresponde con la realidad, o vive en un mundo de fantasia o pretende hacer demagogia barata, yo diria q malvada.

#7 Bcn, Bcn, 15/05/2017 - 00:35

Pais es Espanya,Catalunya es una regió histórica amb trets culturals diferencials!!!! Collons es historia básica i es la definició que en fa l'Onu,aprengui historia.

#6 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 12/05/2017 - 21:21

La decencia mai ha cotitzat en borsa.