La Punteta · 5 de Febrer de 2013. 19:01h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Ens prenen per imbècils?

El director de l'Oficina Antifrau, amb Mas, el dia que van signar un conveni

Hi ha una dita parlamentària segons la qual el millor per no fer res és crear una comissió d'estudi, encarregar un llibre blanc o convocar una cimera. Personalment jo hi afegiria també crear una ponència parlamentària com la de l'Estatut -que tenia setze membres!- perquè allò no va ser una ponència, va ser un galliner.

Per això sorprèn que el president de la Generalitat hagi convocat per aquest dimecres una cimera per combatre la corrupció -oficialment és "per a la regeneració democràtica"- amb el TSJC, la fiscalia, el Síndic de Greuges, la Sindicatura de Comptes i l'Oficina Antifrau

Pel que fa al president del TSJC, Miquel Ángel Gimeno; i del fiscal en cap, Martín Rodríguez Sol; el portaveu del PPC, Enric Millo, ja ha expressat unes suspicàcies que subscribeixo fil per randa. Què passarà si el TSJC acaba instruint la causa contra Oriol Pujol pel cas de les ITV?. La separació de poders hauria de ser, també, a les cimeres.

En relació a la resta, qui donarà exemple contra la corrupció? el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, que el primer que va fer en arribar al càrrec va ser signar un conveni anticorrupció amb Artur Mas. Si mai ha d'investigar el Govern què farà?. El passat mes de juliol també es va mostrar a favor d'Eurovegas perquè "els diners no tenen color". I això que és jutge.

Sense oblidar que va tenir un alt càrrec imputat, el director d'anàlisi, Carles Quílez, i ni tan sols li va demanar que deixés temporalment el càrrec. Quílez va acabar sent exculpat, però encara va ser pitjor l'exculpació que la imputació perquè l'Audiència va considerar provat que havia rebut una moto d'un presumpte implicat en una trama policial.

Vostès creuen que és normal acceptar una moto -una Yamaha TMAX 500- vint dies abans d'assumir un càrrec oficial en un organisme tan sensible?. M'estalvio altres incidències en tan benemèrita oficina de recol·locació perquè aquí n'hi ha algunes. El que s'ha de fer amb l'OAC -cinc milions de pressupost i edifici de quatre plantes- és tancar-la. Si coneixes cap cas de corrupció te'n vas directe a la fiscalia o al jutjat de guàrdia.

Pel que fa al Síndic de Greuges, Rafael Ribó, aquest és aquell que va fitxar un diputat del PP, Francesc Vendrell, gràcies al qual es va allargar el seu mandat fins a nou anys a les acaballes del tripartit?. O el que, quan un diari va publicar els seus viatges oficials, ho va considerar un atac a Catalunya?. O el que ha promocionat la seva parella sentimental fins a cap de gabinet?.

El dia que li vaig fer la pregunta en roda de premsa -la pregunta més difícil que he fet mai, però no era una pregunta sobre privada era sobre un presumpte tracte de favor- Ribó em va donar lliçons de deontologia professional. Però jo sóc la persona al·ludida -que estava a la sala, per cert-, i si és mentida m'aixeco de la cadira i li vento una bufetada al Xaver Rius.

La Sindicatura de Comptes s'escapa pels pèls -Jaume Amat encara no n'era el màxim responsable- però el dia que vaig anar a una roda de premsa em vaig quedar de pedra de les noves oficines llogades, a primera línia de mar, en un edifici de luxe de la Vila Olímpica. I això que abans estaven al carrer Jaume I, a tocar de la Plaça Sant Jaume. Paguen tant -paguem entre tots- que ara busquen un local més modest.

Professionalment he viscut ja massa cimeres per no saber que una cimera, en el fons, és una foto. Però no sé si lluitar contra la corrupció s'arregla amb cimeres i, sobretot, amb cimeres com aquesta potser que pleguem. Ens prenen per imbècils?.

 

 

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticiesFacebook: http://www.facebook.com/xriusenoticiesObres completes: http://www.contralabarcelonaprogre.cat/

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#11 antonio, bcn, 07/02/2013 - 13:34

Si os han colado el nacionalismo hasta las entrañas, creo que os pueden colar bastante cosa aún.

Y debe conocerse que la gente se queja cuando le duele: "¡ay!"... pero eso no significa que esté dispuesta a hacer lo necesario para cambiar el fondo. La corrupción es de la sociedad en general.

#10 María Jesús, Barcelona, 07/02/2013 - 12:28

Un fraude es cobrar subvenciones del poder político y ofrecer propaganda como si fuese información independiente.

#9 Enric Molas, Barcelona, 07/02/2013 - 09:58

Xavier: no t'hi escarrassis, no cal fer-se mala sang amb aquest paios.
Et recomano -com a teràpia- repassar el darrer capítol del "Si, Ministre"

#8 anna, Barcelona, 07/02/2013 - 09:23

El Sr. Rius té tota la raó i és un dels pocs periodistes que diu les veritats a la cara. Gràcies.

#7 Gongylus, Girona, 06/02/2013 - 20:34

Qui et pren per imbècil? No, home, no. No siguis tan mal pensat. Ningú no et pren per imbècil; mira-t'ho bé i veuràs que no és cert. Els polítics fan la seva feina i n'hi ha que són corruptes i altres que són ineptes, però ningú no et pren per imbècil. Potser és que no en saben més.