La Punteta · 4 d'Abril de 2014. 11:35h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

ERC o la bona educació

La gent, a twitter, de vegades s'enfila per les parets. Ahir dijous vaig ensopegar amb una persona que es va enfadar per aquesta notícia. En concret perquè, al subtítol, definíem Ernest Maragall com "l'ara candidat d'ERC...".

La dona en qüestió es va entossudir que Maragall no era candidat d'Esquerra i que el subtítol "era fals". Quan li vaig contestar que em jugava una mariscada a que anava de segon a la llista d'Esquerra a les europees em va replicar que això no justificava que "menteixi i tergiversi". Finalment ens va tractar de "premsa groga". Al festival s'hi va apuntar un company seu que ens va acusar del mateix i em va tractar d'"insultador". No cal dir que em vaig afanyar a fer retuit d'aquests elogis tan preuats.

Jo crec que, en el fons, Ernest Maragall els fa més por que una pedregada encara que porti un cognom il·lustre del socialisme català. Si sabessin com els feia la guitza quan era Secretari del Govern segurament es quedarien garratibats. De fet, a Xavier Vendrell el van nomenar Secretari General de Presidència, entre d'altres coses, per parar-li els peus. I crec que el propi Miquel Sellarès està convençut que ell -o Jordi Mercader- va filtrar els informes que el van acabar fent dimitir de Secretari de Comunicació del Govern.

Però de la rendibilitat electoral de l'operació Maragall -com de l'amor sobtat de Reagrupament per CDC- ja en parlarem l'endemà de les europees. A mi, personalment, em sembla molt fort que tot un exconseller de la Generalitat culpi ara els Mossos pel setge del Parlament per un grapat de vots. Com si els indignats l'anessin a votar a ell.

De fet, en el darrer consell nacional celebrat dissabte passat al carrer de Calàbria, ja els va etzibar que “som aquí perquè som socialistes, no perquè ens hàgim fet independentistes". L'auditori es devia quedar tan glaçat que de seguida va afegir una frase de compromís: "Som aquí perquè sabem que la independència és la millor solució per a Catalunya”.

Però el pitjor de tot saben què és? Vaig quedar parat quan vaig descobrir que els dos seguidors que em van deixar com un drap brut són dos dirigents d'Esquerra. La Xurrumeka en qüestió és Maria Llerda i Jané, secretària d'entorn de la Regional Metropolitana. I el Josep Maria Diéguez secretari d'organització d'ERC a Vic. Fins i tot ha estat nou anys president de la sectorial de cultura del partit. Quin nivell. Per més inri, col·laborador també de Nació Digital.

A mi em sap greu perquè Oriol Junqueras és l'home més amable de la política catalana. Imatge a la qual contribueix, segurament, el seu físic generós. Res a veure amb algun altre il·lustre antecessor que feia cara sempre d'emprenyat. Com Josep Maria Terricabras, a qui tampoc no li he sentit mai cap estirabot. Deu ser per la seva formació filosòfica.

I a e-notícies trobaran articles crítics amb ERC -sobretot quan governava perquè allò va ser un desastre-, però també a favor. Quan tota la claca mediàtica de Convergència els pressionava per entrar al Govern vaig defensar justament el contrari. També tenen columnes recents sobre Carod, Anna Simó, Joan Ridao, o la Fundació Irla, entre d'altres.

Pel que fa a informacions, ahir mateix hi havia tres notícies sobre que Esquerra aspira a passar CiU a les europees, que Terricabras parla sis idiomes o fins i tot els premis de la Fundació Irla. Sospito que totes tres favorables. I això que no som el Directe. Però, és clar, d'aquestes no es va queixar ningú.

Val a dir que, en les relacions, entre premsa i partits salten sovint espurnes. Però jo no he tingut mai cap queixa ni del cap de premsa del partit, Sergi Sol, ni de la cap de premsa del grup parlamentari, Iolanda Llambrich. Ni tan sols quan la Iolanda va ser elevada -merescudament, tot sigui dit- a la categoria de notícia. Cosa que els agraeixo infinitament perquè cadascú fa la seva feina. Tampoc no he rebut mai cap trucada de Joan Tardà encara que també hagi rebut perquè és un senyor malgrat que, de vegades, el perdin les formes.

En fi, moltes gràcies a Maria Llerda i Josep Maria Diéguez per haver pogut ampliar la meva col·lecció de tuits. Hi ha gent que col·lecciona segells o monedes, però a mi m'ha agafat pels insults. El que em sap greu és que, en comptes d'un parell de trolls, siguin dos dirigents d'Esquerra. Estic segur que hi ha una altra manera de fer política sense perdre les formes.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#14 Kropotkin, Vic, 06/04/2014 - 13:17

Por cierto. ¿Porque no se deja a TV3 con 900 empleados como Tele5 o Antena3? ¿No se podria dedicar ese dinero a Sanidad, Educación o Servicios Sociales? ¿A que se dedican los 2.000 que sobran en TV3?

#13 Lluís, St. Quirze de Besora, 06/04/2014 - 02:15

No penso cansar-me dient.te que no sóc d'ERC, Papaluna. Potser n'hi ha prou que e-notícies et confirmi que els missatges arriben de llocs diferents. Ah, i encara que utilitzis parauletes com "metallenguatge", algú que escriu "ambdós" després de "respostes", no m'inspira cap confiança lingüístic

#11 Protocolo fent via, Barcelona, 05/04/2014 - 16:18

Rius tu libelo on line aún no se ha enterado que los mossos aplican "protocolo" a gente nerviosa en las cafeterías de BCN y domicilios particulares de Salou, con el resultado de engrosar el negocio de los sepultureros. Qué blandito que te veo con el tema. Las subvenciones surten efecto?

#8 Ramon, Tgn, 04/04/2014 - 19:36

Nois i noies?. el que cada vegada em queda més clar és que el sr. Rius li encanta repartir bastó a tot allò que es mou. El que no em queda clar és quin model de polític i de política consideraria la correcte. Bé, tampoc és que m'importi gaire, però em jugo un pèsol a que no ho sap tampoc.

#8.1 El modelo que quiere Rius, Te lo explico yo, 06/04/2014 - 02:52

Probablemente un modelo sin lenguas marrones. Ya sabes, de tanto lamer ojetes se queda la lengua marrón. Tu Ramonet eres un claro ejemplo. Y oye también Madrid, Lugo o Sevilla está lleno de browntongues. Espíritu crítico chaval, no casarse con nadie y dudar de todo. Es así, aq no lo entiendas

#7 Víctor, Barcelona, 04/04/2014 - 19:19

No permita en los comentarios insultos a los que no son independentistas y dejará de parecer tan hipócrita.