La Punteta · 1 d'Abril de 2016. 17:07h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Espanya no és una dictadura

El mateix dia que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha denunciat durant una visita a Badalona “les amenaces” i “els exabruptes” del Govern espanyol per la polèmica del dèficit un munt d’alcaldes de Convergència ha equiparat Espanya a una dictadura

En efecte, el manifest de l’AMI, l’ACM, Òmnium i l’ANC presentat aquest divendres la capella de Santa Àgueda de l’antic Palau Reial -havia de ser a la Plaça del Rei, però plovia- denuncia que l’Estat espanyol té “uns índexs lamentables en valors democràtics” i es caracteritza per “la manca de separació dels poders executiu, legislatiu i judicial”.

El mateix president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, una entitat com se sap absolutament independent del poder polític, ha insisit en “la pobre qualitat democràtica de l’Estat espanyol”. Mentre que el president de l'AMI i alcalde de Montblanc, el republicà Josep Andreu, ha afirmat que “el Tribunal d’Ordre Públic franquista d'ahir s'ha reencarnat en l'Audiència Nacional d'avui”. Ja m’imaginava als grisos dissolent l’acte a cop de porra.

Per descomptat, a mi em sembla una bestiesa la “judicialització” del 9N en expressió del president de l’AMC, Miquel Buch. També empaitar judicialment els 280 alcaldes i regidors que, de moment, estan sent investigats per l’Audiència Nacional.

Però igualment em sembla una bestiesa equiparar Espanya a Rwanda, Burundi, Uganda o una dictadura africana, llatinoamericana o asiàtica. Cosa que, per cert, fan fins i tot els mitjans públics de la Generalitat sense que el presentador o el CAC facin escarafalls. Ara també s'ha posat de moda dir que Espanya és Africa.

Jo -que sóc de la collita del 63- era petit quan en Franco encara era viu, però allò sí que era una dictadura. Espanya pot tenir molts defectes -com Catalunya, d’altra banda-, però sortosament és un règim parlamentari des de fa 30 anys. Si fos una dictadura el primera que farien seria tancar TV3 i suprimir la immersió o sigui que potser que no donin idees.

 

Web personal

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#9 Pepón, Bcn (España), 04/04/2016 - 09:43

Lo más parecido que hay en España a una dictadura es la Ley de Inmersión Lingüistica y tele NODO TV3%.

#8 zeppelin74, bcn, 02/04/2016 - 10:51

Quan no hi ha arguments....."Espanya és la dolenta","Espanya ens ataca","Espanya ens vol aniquil.lar",etc,etc.Bestieses que (qüasi) ningú ja es creu.

#7 ESPANYA ES EL KOKO, Barcelona, 02/04/2016 - 09:52

Espanya ens roba
Espanya es Africa
Espanya es una dictadura .....
I NO PASSA RES DE RES

Es el element BASIC del nacionalisme
1 - crearse un enemic
2 - difundiro com a propaganda/doctrina
en tot moment

I a esperar els fruits
aixi de sencill

#6 pepugv, paris, 02/04/2016 - 07:58

Francia, que no es una dictadura, prohibiría TV3 y la inmersión lingüística.

#6.1 Juan, sabadell, 02/04/2016 - 18:26

No se si prohibiría TV3 pero la única inmersión que tienen es en francés. ¡Hata ahí podríamos llegar! ¡Que un niño francés no pudiese estudiar en francés en Francia( léase Perpignan)!

#5 Pablo, Madrid, 02/04/2016 - 02:56

¡Y lo dicen los que se saltan sentencias y desean un Golpe de Estado contra el ordenamiento constitucional!

¿por qué no tienen ningún apoyo internacional salvo los radicales del Sinn Feinn o Liga Norte? porque sencillamente esta gente no es demócrata.