Publicitat
La Punteta · 12 de Setembre de 2018. 11:37h.

JAUME BARÓ I QUERALT

Advocat i Director de Seguretat

FAQs: manipulació, desconeixement o incompetència

Si partim de la premissa que qualsevol mitja de comunicació, com a empresa que és, té un doble objectiu: d’una banda el lucre i de l’altre la influència en el pensament de la població, a part d’informar, òbviament, podem analitzar el cas de TV3. Una empresa pública englobada en la CCMA, objectiu de la qual no es lucre però si el fet de crear opini, influir i informar.

Confesso que fins el darrer dissabte a la nit mai havia vist el programa “FAQs” de què tothom en parla tant, a partir de la polèmica amb Albert Rivera anterior i de que era el primer programa de la temporada, vaig decidir mirar-lo. No entraré en el conjunt del programa ni en continguts doncs no sóc crític de televisió, però si em centraré en la part final del programa, en la qual entrava en directe un suposat militar, i doc suposat doncs apareixia amb nom fals, veu distorsionada i totalment enfosquit. El motiu de l’entrevista? El suposat militar tenia por de signar un manifest contra a favor de les restes de Franco del “Valle de los Caídos”, i d’una suposada manca de democràcia i llibertat en les Forces Armades Espanyoles.

 L’entrevista no va poder tenir més comentaris inexactes, es pot pensar en el desconeixement però difícil de creu amb un programa com aquest que compta amb una gran plantilla de professionals i amb recursos. Des del desconeixement de l’organigrama militar per part de la presentadora, passant per les informacions inexactes sobre els dos manifestos, un a favor i l’altre en contra de l’exhumació de les restes del Dictador. Repassant per sobre:

 -es diu que s’ha fet públic un Manifest de militars a favor de Franco i contra la seva exhumació. En cap moment es diu que només cinc dels signants tenen una vinculació amb el Ministeri de Defensa, doncs la resta ja estan retirats.

-durant tota l’entrevista, i posteriors minuts, s’insisteix de forma continuada en la “manca de democràcia” de l’Exèrcit Espanyol. No es diu que els militars encara en actiu han estat expedientats.

Segons la Llei actual, un militar, com a servidor públic, es deu a la neutralitat política i té prohibit la militància política i sindical, per lo que tampoc pot opinar públicament de temes polítics, que és el que aquest militar ha intentat fer.

Veient tot plegat, si més no, resulta curiosa l’actitud de la presentadora i els posteriors comentaris dels contertulians, un ja no sap que pensar si es deixadesa o simplement, incompetència doncs resulta molt fàcil documentar-se, més quan hi han recursos. Potser l´únic que es busca es donar una mala imatge de les Forces Armades, màxim quan sempre que es entrevistat algun membre d’aquestes en l’esmentat programa “FAQs”, es per immediatament mirar de desprestigiar-les.


 

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#7 pepe, andorra, 27/09/2018 - 16:17

la verdad es q me importa un huevo y la yema del otro lo emita o deje de emitir esta emisora publica de television, lo q mas me molesta es el uso y ocupacion q hace el separatismo de esta emisora q pagamos todos para sus fines politicos y personales y lo mismo para las demas, pero es q lo de tv3 es lo peor de lo peor desde la prensa del movimiento.

#6 Dolors, Tarragona, 22/09/2018 - 17:05

El pròxim cop que s'aventuri a escriure un "article" en català, asseguri's de que no hi ha faltes d'ortografia ni de gramàtica, perquè no es pot ni entendre per culpa de com de mal escrit està. Quina falta de respecte cap al català.
Aquest text que vostè ha escrit sí que és (ho intenta ser) manipulador, inculte i incompetent.

#6.1 pepe, andorra, 27/09/2018 - 16:15

es q escribe en Barcelones, q al igual q valenciano, mallorquin, menorquin e ibicenco, son diferentes aunque con el mismo origen....El latin y el provenzal....

#5 Lluís , Meliana, 19/09/2018 - 10:40

Una anàlisi sense desperdici, del FUQS:

https://www.youtube.com/watch?v=MNGCbBvNBA8

#5.1 Ventura, Barcelona, 22/09/2018 - 19:17

Señora mía, analizar un texto por sus posibles faltas de ortografía, demuestra la clase de persona que es, una payasa lingüística, fanática que seguro que vota y se cree a los iluminados facistas que tenemos viendo del cuento en Catalunya.

#4 Perico, Matadepera, 13/09/2018 - 15:46

Sirven a una democracia (cuando el estado es democrático) pero no son una democracia. Es exactamente lo que hacen las Fuerzas Armadas españolas, como tantas otras.

#3 Perico, Matadepera, 13/09/2018 - 15:44

¿El ejército chino, el estadounidense, el británico o el francés, o cualquier otro del ancho mundo funcionan internamente como democracias? Un ejército, como un cuerpo de seguridad o cualquier fuerza armada no tiene un funcionamiento democrático, sino basado en la disciplina y la obediencia a la cadena de mando.