La Punteta · 29 de Setembre de 2010. 23:26h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Felicitacions als Mossos

El 28-S vaig veure al Passeig de Gràcia uns antiavalots que sortien de la cafeteria Navarra vestits de Robocop i els vaig felicitar. Crec que un agent va pensar que m'en fotia i em va mirar amb ganes de detenir-me, però em va sortir de l'ànima.

He estat sovint molt crític amb els Mossos, però avui es mereixen una felicitació. Els Mossos van fer ahir el que havien de fer. El que ha passat al centre de Barcelona és una vergonya i, per descomptat, no és culpa de la Policia de la Generalitat, sinó del centenar d'antisistemes que han cremat escombraries, tirat pedres contra els agents, assaltat botigues i destrossat mobiliari urbà. Barcelona semblava Beirut.

He vist fins i tot iaies tirar objectes a les furgonetes dels antiavalots i, per descomptat, joves antisistema actuar amb total impunitat. Fins i tot marrecs de tretze anys que s'encaraven als bombers perquè apagaven el foc. Els antiavalots van haver d'aguantar estoicament de tot. Com a simple ciutadà, un espectacle depriment.

En tot el dispositiu policial només van cometre un error: desallotjar l'antic edifici de Banesto -la històrica seu del PSUC durant la Guerra Civil- el dia de la vaga general i a plena llum del dia. Tot plegat va escalfar l'ambient. També estomacar un persona que anava amb crosses, però sóc incapaç de dir si la persona en qüestió havia fet res abans.

De moment, l'alcalde de Barcelona -políticament el pobre Hereu ha trepitjat merda, més valdria que el canviessin- ha responsabilitzat al jutge. Caldrà ara a les explicacions del conseller d'Interior, Joan Saura, per saber si realment ha estat així.

Confio, en tot cas, que el Departament d'Interior -cal recordar que la parella de l'actual conseller es va declarar "antisistema"- tregui almenys una conclusió encara que sigui a les acaballes de la legislatura: prou de tolerància amb els okupes. Els desallotjament s'han de fer quan més aviat millor. La Universitat de Barelona ja va esdevenir durant mesos un cau de merda.

Aquest progressisme ha estat massa tolerant amb determinats comportaments vandàlics. Encara recordo que Esquerra -en un dels errors comesos aquesta legislatura- va retirar en senyal de bon rotllo els càrrecs contra els estudiants anti Bolonya que l'abril de l'any passat van empastifar la seva seu al carrer Calàbria.

I la invasió de l'Aeroport de Barcelona per part de 600 treballadors -que va deixar penjats 60.000 passatgers i va donar la volta el món- es va saldar amb un processament a només 27 d'ells, dels quals 23 van ser condemnats. L'espai públic hauria de ser com el menjador de casa.

Un dels retrets que sempre faig a Xavier Trias és haver votat el 2005 a favor de l'Ordenança Cívica -almenys l'Alberto Fernández es va abstenir- però en el seu darrer llibre "Barcelona vista per un metge" diu una veritat com un temple: "Barcelona se'ls hi ha escapat de les mans". Doncs això. A veure ara com ho arreglen.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Bernat, BCN, 01/10/2010 - 10:53

Els Mossos es van equivocar. El que tenien que haver fet és tancar el Banesto amb els antisistema dins tot el dia en lloc de fer-los fora. Van posar una bomba als carrers i si els tanquen tot el dia, al següent els fan fora, idetifiquen, etc. un a un. I no hagués passat res.

#9 Bart, Barna, 30/09/2010 - 18:48

Jajaja, Laura. Et refereixes al Alavedra i al Prenafeta? Ja podem començar a tremolar!!

#8 no es pot manar, i fer oposició a l´hora, 30/09/2010 - 15:09

I mentrestant en Boada(un dels responsables, que jo sàpiga, dels Mossos) passejant.se per Girona al front d´una mani, jugant en camp contrari, a la recerca del vot perdut i poguer viure del cuento uns 4 anys més

#7 Pep, Barcelona, 30/09/2010 - 11:26

la ineptitid de Saura i Boada no té limitsssssssssssssss han donat tanta llibertat als okupes que això ara no es pot aturar

#6 Jordi, Barcelona, 30/09/2010 - 11:10

Sovint sòc crític amb la teva forma de concebre la tasca periodística (encara que ha vegades no em puliques el missatges), però avui he i et felicito per la cobertura de la jornada d'ahir i en especial dels incidents.