La Punteta · 23 de Novembre de 2016. 12:50h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Fer el ridícul en política

Ricard Ustrell, entrevistant Carles Puigdemont

L’altre dia sortia dels monòlegs de Neus Munté de cada dimarts i vaig gravar un vídeo per buidar el pap davant una de les portes laterals de Palau que vaig penjar tot seguit a facebook i a twitter. Des que hi ha les xarxes socials no cal anar a TV3 per arribar a tothom.

Perquè vostès creuen que és normal que tot un expresident de la Generalitat (Artur Mas) i dos exconsellers (Francesc Homs i Irene Rigau) inaugurin un carrer en honor del 9N que té només cent metres i no té ni sortida?. Quina metàfora més cruel del procés.

Mas va voler donar-hi la volta com va poder i va afirmar que “no és que no tingui sortida, és que no té entrada". En teoria perquè "hem tapiat l'entrada als nostres adversaris i donem sortida a les nostres llibertats”. Després acusaran al Govern del PP d’utilitzar llenguatge militar.

Vostès creuen que és normal també que la ràdio pública del país promocioni, en el programa informatiu del migdia, els carquinyolis de la pastisseria de la família del president? No m’estranya que després el director de TV3 deixi Empar Moliner pels núvols. “Ens encanta Empar Moliner, li dic de debò, ens agrada molt”, va assegurar en la darrera comissió de control de la CCMA el passat dia 18.

Encara recordo que va començar -amb Virtu Morón- a la sociata ComRàdio. Ah, els conversos. El dia que parlem dels conversos. Sobretot dels conversos mediàtics. N’hi haurà per fer un llibre.

Vostès creuen que es normal que la mateixa emissora passi quatre hores passejant amb el president per Amer perquè el fan fill predilecte?. Amb una entrevista de quaranta minuts!. El president és periodista, però fuig de les rodes de premsa com de la pesta.

Vostès creuen que és normal fer-li una entrevista de quaranta minuts? No he vist mai un president tan poruc amb els mitjans. Ni Montilla. I mira que els convergents se'n reien. Només dóna entrevistes a mitjans públics. Si vol dir res important que comparegui en roda de premsa.

Vostès creuen que és normal que el president, aprofitant el negoci familiar, digui que la pastisseria catalana és una de "les millors que hi ha a Europa" encara que ho fos, però sobretot que digui que "la història de Catalunya i les seves tradicions no s'explicaria sense les pastisseries de referència".

Però en quin país ens estem convertint? En un país nou no, per descomptat. Estem convertint Catalunya en un país provincià, casolà i carrincló. No m’estranya que a Europa no vulguin saber res de nosaltres. Hi va haver una època en la que a Pujol el rebia Helmut Kohl, Jacques Chirac, Romano Prodi. Fins i tot George Bush a la Casa Blanca. Carles Puigdemont no ha passat de la Fira Floral de Gant.

El món ens mira? Però qui volen que ens doni suport? De moment no hem passat del primer ministre de Lituània i l’alcalde de Dublin, que venia del Sinn Féin. I no m’estranya.

A Josep Tarradellas se li atribueix aquella frase segons la qual, en política, es pot fer tot menys el ridícul. Hem entrat en una fase en la que el ridícul ja no és individual, sinó col·lectiu perquè els que l’estan fent estan al capdavant de les institucions d’aquest país.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#11 Pepus, Barcelona, 27/11/2016 - 21:19

Ganes de tocar el que no sona. Una cosa es donar opinió per millorar, i d'altre es criticar per criticar.
Fa el Sr. Rius un comentari sobre la Pastisseria Catalana recargolat. Tot el que va dir el President es cert, però el comentarista li fa un "giro" i s'hen en fot de que el President digui que

#10 zeppelin74, bcn, 24/11/2016 - 12:53

La foto de la imaguració del (cutre) carrer 9N ja ho diu tot d'aquesta gent:provinciana,pueblerina i tancada.És el que fa veure 24 hores de TV3%.

#9 Pepón, Bcn, 24/11/2016 - 09:35

La naraja mecánica practicaba el fútbol total y los políticos indepes hacen el ridículo total. Lo malo es que nos dejan a todos en mal lugar.

#8 Mefisto, BARCELONA, 23/11/2016 - 21:53


CATALUNYA ES CADA COP MÉS PROVINCIANA PERQUÈ ELS QUE HAN PRES EL MANDO SÓN GENTETA DE PROVÍNCIES AMB UN COMPLEX D'INFERIORITAT GEGANTÍ COM ELS QUE VAN VOTAR EL BREXIT ... EL PROCÈS VA CONTRA BARCELONA COM EL BREXIT VA ANAR CONTRA LONDRES.

#8.1 Pepón, Bcn, 24/11/2016 - 09:37

Totalmente de acuerdo.

#7 PepetCabrejat, Bcn, 23/11/2016 - 19:08

Provincià i carrincló ja ho era abans pero n'eren conscients, ara ens volen vendre la moto de que som els més guais i així estàn: el 129è president i gran actiu internacional inaugurant carrerons de poble , el 'minister of foreign affairs' fent contes infantiles, la portaveu fent monòlegs i