La Punteta · 11 de Juliol de 2016. 19:39h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Fer la feina bruta a CDC

Dirigents de Demòcrates de Catalunya en roda de premsa

El nou Partit Demòcrata Català ha pagat a Demòcrates de Catalunya amb la mateixa moneda que pagaven a Unió: amb el menyspreu. Diumenge, al Centre de Convencions Internaciona on va es va celebrar el congrés fundacional, hi havia una sensació gairebé unànime: ara que ens hem lliurat de Duran només falta que aguantem aquests.

Segurament Toni Castellà i la seva gent no van calcular bé la jugada perquè Partit Demòcrata Català no es pot considerar un plagi de Demòcrates de Catalunya: s'assemblen com un ou a una castanya. Al capdavall, al registe del Ministeri de l’Interior hi ha una vintena de formacions a tot l’Estat que inclouen aquest terme al seu nom oficial.

El problema no és el nom, el problema és que Demòcrates van ser útils mentre feien la guitza a Duran. Passa com amb els corrents crítics del PSC: despertaven interès mediàtic quan estaven a dintre, però han perdut atractiu quan s’han convertit en satèl·lits d’Esquerra. Qui se’n recorda ara d’Avancem o NECat?.

En certa manera el propi Toni Castellà ha reconegut que van fer la feina bruta: "Vam contribuir a la formació de Junts Pel Sí. Mai s'hagués fet Junts Pel Sí si no hagués hagut una escissió a un partit històric, que ara està a punt de desaparèixer”, ha afirmat en roda de premsa.

El que no sé és qui està pijtor: és veritat que Unió es troba en concurs de creditors i s’ha quedat fora tant del Parlament de Catalunya com del Congrés dels Diputats, però Demòcrates va pel mateix camí. De moment la seva presència parlamentària es limita a tres diputats: el propi Toni Castellà, Titon Laïlla i  Carles Prats. I alguns alts càrrecs que poden veure perillar la seva nòmina si la tensió va a més: Carles Sala (Habitatge) Arcadi Navarro (Universitats) i Enric Vendrell (Afers Religiosos).

Per això seria interssant saber quina representació tindrien realment en el cas de presentar-se sols a una convocatòria electoral. Al capdavall, en les darreres eleccions generals ja van perdre la diputada per Girona, Elena Ribera, i el senador per Lleida, Jordi Souto, que havien sortit escollits sota la fórmula de Democràcia i Llibertat.

El passat mes de juny van insistir en repetir la coalició que era, també, una manera de garantir-se una certa presència parlamentària. Però vistos els resultats, Convergència va preferir presentar-se amb la seva pròpia marca  i deixar-los de banda.

Llavors van tenir una rebequeria i van evitar demanar el vot específicament per a Francesc Homs. Com si vigués d'aquí. En fi, encara recordo l’alegria a twitter de Núria de Gispert -tota una expresidenta del Parlament- quan Duran es va quedar fora. Ànims, Demòcrate,s ha arribat el moment de volar sols. A veure què passa.

Encara que, amb franquesa, no sé perquè es barallen: a mi em sembla tan dolent el nom de Demòcrates de Catalunya com el de Partit Demòcrata Català, malgrat que l'hagin elegit per votació. El primer sembla que si no ets de Demòcrates no ets demòcrata. I el segon és una copia dolenta del Partit Demòcrata nord-americà. Devia ser la visita d'Obama. Tant per tant haver deixat el de Convergència. Tenia més pedigree.

 

 

Web personal

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 PepetCabrejat, Bcn, 12/07/2016 - 12:45

Que Nuria de Gispert es reunía i dinés amb Jordi Pujol el dia de la seva compareixença, a les dependencies del Parlament i pagant tots, diu molt de com s'han cregut els amos del 'cortijo'.
La piulada plena de bilis enfotent-se d'en Duran tampoc té preu. Quina poca classe!

#4 pepe., andorra, 12/07/2016 - 11:23

Sr. Rius, ¿De verdad cree vd. q al publico de Cataluña, en general, le importa algo lo q pase con un grupo de personas q solo se han preocupado de saquear el presupuesto? Si ahora van de separatas es solo pq ya se ha notado mucho el saqueo y usan el rollo separatista para evitar ir a la trena...

#3 Francesccccc, Castelldefels, 12/07/2016 - 10:11

Roma no paga traidors! La historia sempre es repeteix

#2 FUM FUM FUM, Barcelona, 12/07/2016 - 08:50

I el NOM es aquesta CORTINA DE FUM

El funamental es que CDC es posiciona com
COPIA i SEGUIDISME d'ESQUERRA

FESTA GRAN A ESQUERRA
finalment PDC es redeix als encants d'Esquerra
finalment queda EN MANS d'Esquerra
finalment acabara INTEGRAT a Esquerra

QUI VOTARA UNA COPIA?
bona feina, MAS fronteres

#1 República catalana de Can Pixa, Lleida, 11/07/2016 - 20:23

Totalment d'acord amb el tema dels corrents critics que un cop fora del partit en el que estaben ningú en parla(J.I.Elena.E.Maragall,N.de Gispert,M.Geli,Carretero,A.Colom...).Aixó sí,segur que cap d'ells treballaràn dins el sector privat.

#1.1 Atur Mas, hay mucho paro y aunque te , crees Moisés, eres un fracasado!, 12/07/2016 - 11:51

I tu que ets de Lleida... et deixes la gran paràsita Jordina Freixanet. Aixó sí d'un dia a un altre cap de secció de la Generalitat!. Bravo junts pel sí!