La Punteta · 6 de Setembre de 2013. 20:47h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Ferran Falcó es mereix unes disculpes

Com que els periodistes no ho fem mai, avui és un dia per demanar perdó al diputat de CiU Ferran Falcó. Quan va resultar imputat pel cas Adigsa -ara fa vuit anys !- vaig demanar la seva dimissió en un article publicat en aquest mateix espai.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit ara retornar les diligències del cas al jutjat d’instrucció número 3 de Barcelona en considerar que no hi ha indicis contra Falcó, que entre el 2001 i el 2003 va ser president d'Adigsa.

Només ell deu saber el que ha passat perquè, durant tots aquests anys, els mitjans de comunicació ens hem dedicat a recordar periòdicament la seva imputació. Sovint això coincidia amb períodes electorals atesa la seva condició de diputat al Parlament i d'alcaldable de CiU per Badalona. També, no cal dir-ho, sempre que sortia la presumpta corrupció de la federació nacionalista.

Potser que aprofiti també l'avinentesa -ja ho vaig fer de paraula fa anys un dia al bar del Parlament- per demanar perdó a un altre diputat, també de Convergència, que va patir un cas similar: Antoni Fernández Teixidó.

Abans de les eleccions del 2006, El País va informar de la seva presumpta implicació en un cas de la màfia russa. El tema feia tanta mala olor, fins i tot per al seu propi partit, que va haver de fer la roda de premsa en un hotel de Barcelona. Ni tan sols a la seu de CDC malgrat que anava a les llistes electorals i havia estat superconseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme. Però val a dir que va donar la cara.

La justícia va acabar també exculpant-lo i, com passa sovint, la notícia va merèixer menys atenció informativa que la inculpació. Malauradament, em temo el redactor que signava la notícia va acabar donant suport mesos després a José Montilla a través d'un bloc d'internet. D'aquests blocs que els periodistes -n'hi havia un altre a favor de Mas- no ens hauríem mai d'apuntar.

Val a dir, tanmateix, que malgrat els dos casos esmentats, segueixo pensant que la figura de la imputació hauria de ser la línia vermella per a un polític. El president Mas s'ha mostrat partidari de situar-la en l'obertura de judici oral, però llavors per què no ho deixem per quan hi hagi sentència ferma?

Bàsicament perquè la credibilitat de la política està pel terra. I, amb franquesa, tampoc no ajuda gaire al procés sobiranista que el partit al govern tingui tres presumptes casos de corrupció damunt la taula -Palau, ITV i Clotilde- i el seu soci de federació, Unió, fos condemnat de facto pel cas Pallerols.

I tampoc no hi ajuda, per cert, que la justícia trigui vuit anys, vuit anys -les negretes són meves-, no pas a tancar un cas, sinó a decidir si ha indicis de delicte per part d'un ex-alt càrrec de la Generalitat. Durant tots aquest temps, per dir-ho d'una manera suau, la trajetòria política de Ferran Falcó ha estat sota sospita. Una mica més i li costa la seva carrera pública.

Gràcies per no fer-me cas, Ferran.

 

Web personal: http://www.xavierrius.cat/

Elogis: http://www.xavierrius.cat/Elogis_xavier_rius

Insults: http://www.xavierrius.cat/insults

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticiesFacebook: http://www.facebook.com/xriusenoticies

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 joan, Badalona, 10/09/2013 - 09:33

Ens deu unes disculpes.... en campanya electoral va dir (gravat en video i tot) que impediria que l'Albiol arribés a l'alcaldia. Alguns s'ho van creure i el van votar. hauria d'anar a la garjola per mentider i incumplir el que va dir davant dels electors. Si va robar diners o no, això

#2 jordi, l'h, 06/09/2013 - 22:50

Xavier ets tot un senyor!!!
Però hem de reconèixer que els polítics de cdc son els menys dolents de la política española,i amb "tufus" com aquests,..... també!!!

#1 Arnau, Barcelona, 06/09/2013 - 21:32

Xavier, sento dir-te, que de part del descrèdit de la política i de la sang que s'hi fa, els periodistes en sou responsables en gran mesura. Satanitzeu a qualsevol polític que està sota la figura jurídica de la imputació sense ni tant sols saber què significa i com funciona.