La Punteta · 1 de Maig de 2016. 13:24h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Flandes, el nou referent

El president Puigdemont atenent els mitjans, a Anvers (Autor: Jordi Bedmar)

Jo em pregunto que deu tenir Flandes per als catalans. Perquè Mas hi va anar en viatge oficial el juliol del 2015 i ara Puigdemont hi ha tornat quan encara no fa un any. El senyor Geert Bourgeois, que es el ministre-president del país, no se’n deu avenir de la nostra tendència no només visitar-los tan sovint, sinó també a canviar de president d’un any per l’altre.

Sospito que Flandes ha esdevingut el nou referent dels sobiranisme després de Lituània, Eslovènia, Montenegro, Kosovo, Sudan del Sud, Escòcia i Quebec. No sé si necessàriament per aquest ordre. Tampoc si me’n deixo cap.

Perquè l’agenda oficial del viatge, es miri com es miri, no és per tirar coets. Per visitar l’Ajuntament d’Anvers en pla turista, la 35ena Fira Floral de Gant, el Parlament Federal de Bèlgica i la Delegació de la Generalitat a Brussel·les -amb Amadeu Altafaj al capdavant- potser no calia sortir de Barcelona.

De la UE no l’ha rebut ni el conserge. Almenys Mas es va reunir amb la  comissària europea de Transports, Violeta Bulc, per parlar del corredor mediterrani. Encara que l’ACN hagi venut com un esdeveniment que a la façana de l’ajuntament hi onegi la senyera.

Si volia criticar al Govern del PP per la la suspensió parcial de la Llei de pobresa energètica, anunciar cimeres i fronts conjunts o destacar el “fracàs de la política espanyola” per l’avançament electoral ho podia fer des de la mateixa Plaça Sant Jaume.

Una altra cosa és que es vulgui donar una imatge d’estadista -el recurs habitual en aquests casos-, però francament Gant tampoc és la Casa Blanca. Només cal veure el ressò mundial que ha tingut la visita. Han cobert el desplaçament els mitjans públics de la Generalitat: TV3, Catalunya Ràdio i l’ACN.

Però no cola. A e-notícies vam ser els primers en advertir, dimecres passat, que si el món ens mira la Unió Europea passa de nosaltres. A l’Ara mantenien aquest dissabte l’optimisme, cosa habitual en aquest mitjà d'altra banda: “Puigdemont s’estrena a l’exterior després de mesos de contactes”.

Mentre que a El País ja explicaven que “Puigdemont visita Bruselas sin entrevistarse con dirigentes de la UE”. I fins i tot La Vanguardia titula aquest diumenge:  “Puigdemont limita els seus contactes a Brussel·les al nacionalisme flamenc. La falta de suports impedeix al president reunir-se amb representants de la UE”.

Una cosa és la Catalunya virtual i l’altra la Catalunya real. De mica en mica la realitat s’imposa.

 

Web personal

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#12 javier, barnatown, 03/05/2016 - 09:50

Quién dijo que en política se podía hacer de todo menos el ridículo? pues eso.

#11 Jeipi, Terrassa, 03/05/2016 - 09:46

Ha anat a posar-hi una pica abans que el sol es pongui.

#10 Aviat sortirà l'episodi, Chez Fangue, 02/05/2016 - 23:12

Probabnlement aviat el gran Ibañez farà un album dels viatges del president del serrell amb la cort que sens dubte tindrà més èxit que aquell d'en Bàrcenas. No us el perdeu.

#9 Rafael.la Cases i Noves, La Silvanya d'Amunt, 02/05/2016 - 20:23

Perdoni senyor Rius, però a Flandes res d'Anvers, no, no.
Digui amb mi Antwerpen, Antwerpen de tota la vida flamenquita.

#8 Kropotkin, Vic, 02/05/2016 - 17:51

No, la respuesta es mas sencilla. Estos inutiles van a Flandes porque son los unicos que los reciben. Jua, jua, jua,...