La Punteta · 27 de Gener de 2012. 11:52h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Francisco Camps, la víctima de Prisa

El primer que hauria de fer Mariano Rajoy -o la secretària general, Maria Dolores de Cospedal- és demanar perdó als seus electors en particular i a tots els electors en general pels casos Gürtel i Matas, encara que l'expresident valencià n'hagi sortit il·lès. Les sessions d'ambdós judicis han mostrat, amb escreix, la manera de fer del Partit Popular en ambdues comunitats autònomes en la seva època d'esplendor.

Sense oblidar que Jaume Matas va ser premiat per José María Aznar amb el Ministeri de Medi Ambient -amb els disbarats urbanístics que s'han arribat a fer a les Balears!- només faltava tota una alcaldessa de València a la qual li sembla normalíssim rebre una bossa Louis Vuitton de regal.

El PP ja ha anunciat que, al congrés convocat a Sevilla, té previst augmentar el controls interns per combatre la corrupció, però tot plegat és paper mullat. Com vam posar de manifest dies enrere, també té un codi ètic -des del desembre del 2009- que no ha servit per aturar aquesta mena de pràctiques.

El pitjor de tot és que els primers que devien saber de primera mà la corrupció del PP al País Valencià i a les Illes Balears -no vull ni pensar què pot passar en altres comunitats autònomes- eren els dirigents del PP. A més, fa la sensació que el judici de Francisco Camps i Ricardo Costa és només la punta de l'iceberg.

Però al final, fins i tot un personatge com Francisco Camps em farà pena: al capdavall ha estat jutjat per només 14.000 euros. Els vestits li han costat la carrera política -almenys fins ara- perquè va haver de dimitir després d'aconseguir revalidar la majoria absoluta a les darreres eleccions autonòmiques.

Camps deu pensar que la justícia no és igual per a tothom perquè una mica més amunt -a Catalunya- hi ha el cas de Fèlix Millet, que amb 30 milions encara és al carrer i estiueja, per cert, a Menorca. O el de l'empresari Ruiz Mateos, que després d'haver enredat tothom per segona vegada encara és al carrer, després d'haver estafat uns 300 mlions a quasi 4.000 inversors amb tota impunitat, sense que el Govern ni els mitjans posessin aleshores el crit al cel. Es veia a venir en aquest cas.

En el fons, Francisco Camps ha estat la víctima de Prisa -El País i la Ser- que esperaven amb aquest cas desgastar les opcions de Mariano Rajoy d'arribar a la Moncloa. Camps tenia en contra també El Mundo però en aquest cas per la proximitat d'aquest diari al seu rival, Eduardo Zaplana. Ara, espero que El País dediqui tantes planes al cas Campeón -que afecta l'exministre Blanco- com al seu dia va dedicar al cas Gürtel.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#3 -emilio, a, 27/01/2012 - 13:42

Si para informarnos dependieramos de la Vanguardia o el Periodico ibamos aviados. Pero aviados de verdad. Jamas han descubierto ni un caso de corrupcion. Estos dos periodicos son como los informativos de Antena3, estan hechos para no molestar a nadie, jamas pisaran un callo.

#2 Gerard, Barna, 27/01/2012 - 13:25

Quan es recorri la sentència, si Gallardón no ho evita, i s'acabi condemnant en Camps la culpa serà de Prisa? Prisa té tendència a investigar els corrupcions de la dreta de la mateixa manera que els diaris de dretes investiguen les de les pseudo-esquerra. Això no vol dir q no siguin corruptes.

#1 fells, bcn, 27/01/2012 - 12:24

"No caerá esa breva". Prisa ignorarà olímpicament el cas "Campeón", ja que l'impugnat és dels seus.

#1.1 -emilio, a, 27/01/2012 - 13:39

el anterior lider de los socialistas valencianos, un tal Joan Ignasi Pla, dimitió por las informaciones que dió ElPais sobre unas reformas en su casa hechas gratis por un constructor que trabajaba bastante con el Ayuntamiendo donde el susodicho sr Pla era alcalde.

#1.2 Gerard, Barna, 28/01/2012 - 07:43

Bé, diguem que investiga assumptes interns del PSOE segons la seva pròpia conveniència hispanocèntrica. Rarament publicaran un escàndol que afecti Rubalcaba, per exemple.