La Punteta · 23 d'Agost de 2012. 12:41h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Frikis al Twitter

Aviso: he tornat de les vacances en plena forma. Com que, per unes raons o altres, ja no em proposo deixar de fumar ni aprendre anglès ni anar al gimnàs he decidit, en canvi, bloquejar tots els frikis que em trobi al Twitter. A partir d'ara seré inflexible. No en deixaré passar cap.

La veritat és que, com que em va el sado i tinc la pell prou gruixuda, aguanto molt. Però si hi ha una cosa que no suporto són els graciosos, els imbècils i els curts de gambals. No sé si exactament per aquest ordre. Ja ho diuen: la paciència té un límit.

Per això, de moment, n'he esbandit dos en 24 hores. El primer va ser un que va comparar els Mossos amb els grisos després que jo fes una piulada en què afirmava que veure dos agents de l'autoritat al tren "dóna tranquil·litat".

Un de seguida va replicar que "faria falta que vesteixin de gris, o no cal?" en al·lusió a èpoques passades. Com que ja saben què en penso de l'incivisme al transport públic el vaig bloquejar. Entre d'altres raons perquè ja havia hagut d'aguantar altres piulades anteriors i no comparteixo el seu tan peculiar sentit de l'humor.

Després vaig proposar, també via Twitter, que fumar al cotxe estigui penalitzat amb tres punts. Sí, ja sé que és una mesura dràstica, però estic fart de veure gent que tira la burilla encesa per la finestrella en ple estiu. I l'incendi de l'Empordà són 13.000 hectàrees cremades. Jo hi he estat i ha quedat com un paisatge lunar.

També en aquest cas, estic convençut que l'incivisme no s'arregla a base de bon rotllo. Ni, per descomptat, amb la campanya de prevenció de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona -deu pagar la Dipu, que es l'única que té calés- de "Cap foc al bosc". Amb un lema així el que m'estranya és que no hi hagi més incendis. El que s'hauria d'haver fet és una campanya dura com les del tabac o la dels accidents de trànsit.

Però vaig tenir un altre tuitaire que em va etzibar: "I que te la xupi la (o el) del costat també, no?". M'ho va posar fàcil: "Mentre no me la xupis tu, cap problema" li vaig replicar. Es va emprenyar. Sembla que n'hi ha que poden dir disbarats, però quan els hi tornes tenen la pell molt fina.

Llavors va començar el sermó: "Aviam si modereu el to. I XRius, no has entès o volgut entendre el comentari nostre. Ara entenc coses". "Ara estic segur que començaràs tu per moderar-lo", vaig respondre de nou però no va haver-hi manera.

M'estalviaré reproduir altres piulades, però es va acomiadar amb un "Au, va, Rius, que no toques quarts ni hores. Vés a fer e-brutícies de les teves" que, per descomptat, em vaig afanyar a retuitejar. Records a la senyora, per cert. N'hi ha que no suporten perdre.

A partir d'ara, cada cop que en bloquegi un escriuré: frikis, no. Quin descans.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#12 Bart, Barcelona, 27/08/2012 - 12:10

Home, comences dien que tens la pell força gruixuda i, sincerament, els tuits que comentes no em semblen tan forts ni maleducats per justificar aquest bloqueig. Cosa que, per altra banda, no sé si és una estratègia 2.0 encertada pel director d'una publicació digital.

#10 C.Santamaria Rius, TIANA, 25/08/2012 - 18:32

Realment és agradable que els mitjans d'informació estimulin el civisme. Això dels peus al seient davanter del tren és una cosa massa habitual i lo de fumar al cotxe és realment un perill, per al bosc i fins i tot de vegades per als altres conductors

#9 Desmarets Quintó, Vallès, 25/08/2012 - 12:51

Al transport públic no fa falta posar-hi mossos, sino revisors. Cosa que CiU va suprimir als Ferrocarrils de la Generalitat per "estalviar personal". Que després no t'estranyi si la gent estira els peus al seient del davant o va amb el walkman a tot volum.

#8 Albert P., Barcelona, 24/08/2012 - 12:15

Fas bé Xavier....les xarxes socials s'estan convertint en un paradís per maleducats i tota classe de paràsits que es creuen amb dret a dir qüalsevol animalada impunement, faltant al respecte, a la veritat, insultant i generant tota classe d'odis dificils de descriure. Falta educació....molta!

#8.1 Xavier Rius, Barcelona, 24/08/2012 - 15:59

Gràcies. Si només fos a les xarxes socials ...

#7 fart de e-notícies, Cat, 23/08/2012 - 19:17

A mi no m'agrada la gent de dretes ni els que fan la feina bruta de la dreta de Catalunya. A mi no m'agrades ni tu ni el teu diari digital, Rius. Amb els teus articles contra Hessel i els indignats ja vas quedar ben retratat com el que ets i a quins interessos serveixes.

#7.1 Xavier Rius, Barcelona, 24/08/2012 - 09:27

Doncs per què el llegeixes?