La Punteta · 17 d'Agost de 2016. 14:12h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Galeries Colau

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha anunciat la creació d’una cooperativa d'inserció per, en teoria, afrontar la problemàtica del top manta i que el propi consistori triarà quinze manters per participar-hi.

Pisarello ha manifestat que “seleccionarem quinze persones, que després es poden ampliar a 25, que participaran en una cooperativa per tenir projectes propis alternatius a la venda ambulant no autoritzada”. En la seva opinió, és “la manera d’entomar aquest problema no pot ser una manera purament policial, i això ho sap tothom”.

Serà un altre fracàs. Ja ho va provar Trias amb els immigrants de les naus del Poblenou. El llavors equip de govern va oferir “cursos de formació professional vinculats al retorn voluntari dels assistents al seu país d'origen” -com explicava El Periódico- però “només cinc dels 400 s'han acollit al programa pilot promogut per Barcelona Activa. Una sisena persona s'ha interessat pel retorn voluntari al seu país, però no pels cursos. Sovint, a les classes hi assisteix només un alumne” (1).

Per això la cooperativa en qüestió és una altra mesura de cara a la galeria. Com treure el bust del Rei de la sala de plens, canviar el nom de la plaça Llucmajor pel de Plaça de la República o voler tancar el CIE quan confons unes dependències policials amb un establiment hoteler.

Com ja vaig dir en un article anterior el que que s’hauria d’haver fet amb els manters és aplicar la llei i expulsar-los quan va començar tot. Ara el fenomen ha sortit de mare. No és un problema de venda ambulant, ha esdevingut un problema d'inseguretat ciutadana.

En un tres i no res -amb prou feines porta catorze mesos al càrrec- Colau ha aconseguit convertir Barcelona en la capital europea del top manta. Tampoc dic jo, ho tornava a dir també El Periódico -que no és La Razón o Libertad Digital, per cert- el passat 1 d’agost: “Quan Ada Colau i el seu equip van arribar al govern municipal, el juny del 2015, a Barcelona hi havia uns 400 manters. Ara, 14 mesos després, n’hi ha al voltant de 800”.

“Són xifres aproximades però concloents -afegia el diari-. La venda ambulant s’ha convertit en el principal focus de contradicció d’un equip que va passar de l’activisme social a l’alcaldia, i que en altres facetes ha experimentat significatius banys de realitat.” (2)

Mirin si l’equip de govern funciona a cop de titular -com tots els polítics, d’altra banda, però aquests estaven contra la casta- que diumenge vam publicar a e-notícies imatges de l’intercanviador de metro de Plaça Catalunya amb tal nombre de manters que impedien el pas de la gent. L’endemà va actuar la Guàrdia Urbana.

Però barrar el pas en un lloc com aquest és un perill si hi ha una emergència. Si mai hi ha una desgràcia -una estampida com a Platja d'Aro, per exemple-, llavors tothom se’n rentarà les mans, però llavors la culpa serà de l’Ajuntament de Barcelona. Queden advertits.
(1) El Periódico (Helena López): “Només 5 senegalesos s’acullen als cursos vinculats al retorn”, 15 de febrer del 2012

(2) El Periódico (Helena López/Toni Sust): “El nombre de manters s’ha doblat a Barcelona l’últim any”, 6 d’agost del 2016

 

Web personal

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 pepe.-., andorra, 18/08/2016 - 15:45

ajo y agua, es lo q han votado, es lo q hay. Eso si, los otros grupos q les apoyan, lo hacen para ver si estos se queman y la peña vuelve después a votarles. Esto esta siendo un experimento de los partidos tradicionales para escarmentar a la gente de votar a partidos nuevos. Q para eso son casta.

#7 Sólo están en el Ayuntamiento para hacerse, propaganda de promoción personal, 18/08/2016 - 10:26

Por eso me niego a nombrarlos por su nombre... Han llegado con un motivo concreto q no es otros q " adoctrinarnos " para llevarnos a su " objetivo" su currículum así lo indica son radicales lo mismo q la CUP, Eta , etc. Por los d "apie" no van hacer nada solo
" dirigirnos" al desastre comunistoi

#6 zeppelin74, bcn, 18/08/2016 - 09:39

Ahir cap a les onze de la nit el subsòl del metro de Pl.Catalunya estava ple.Feia pena.Era una imatge tercermundista.Bcn cada día pitjor.

#5 Pepet, Sabadell, 17/08/2016 - 22:42

I ara surt la Melero, amb un "discurs" en contra de la venda il.legal, suposo que promocionat per la Generalitat; això es can pixa vall de nit; per acabar amb el problema només cal d'aplicar la llei. Fa riure que dues administracions raonin els problemes d'aquesta manera.

#4 Protágoras, bcn.España, 17/08/2016 - 18:36

La cooperativa funcionará mientras el Ayuntamiento la esté subvencionando, en el momento que deje de hacerlo cogerán los petates y de nuevo a la calle.

Las cooperativas (auténticas) no funcionan casi ninguna y formar una de ¿manteros? es pura utopía, demagogia. O estupidez.