La Punteta · 25 de Gener de 2014. 22:52h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Gracias, Mariano

Rajoy, a la convenció del PPC

El PP actua amb Catalunya com amb ETA: creuen que ho tenen guanyat. I s'equivoquen. Deu ser cosa del ministre Jorge Fernández. Per això fins i tot jo -que sóc tan crític amb el sobiranisme friqui, el suflé i els esverats- penso que, a aquest pas, la independència és possible.

No pot ser que el pla de Mariano Rajoy -anunciat solemnement dilluns passat a Antena 3- hagi quedat reduït a Cospedal dient que no es pot separar Catalunya d'Espanya "a cops de matxet", a Camacho barrejant el sobiranisme amb el terrorisme d'ETA i a ell mateix proclamant que "ni se celebrarà aquest referèndum ni es fragmentarà Espanya".

I després, què?. M'estalvio seminaris històrics i altres perquè, llevat el dels alcaldes, posen el famós Espanya contra Catalunya a l'alçada d'un Premi Nobel. I mira que en vaig ser molt crític. Per convidar-hi només els de la seva corda no calia. Francament, n'esperava més. Això és tot el que es pot esperar del partit al govern a Espanya?.

Fins i tot un periodista tan poc inclinat al sobiranisme com Fenando Ónega deia aquest dissabte a La Vanguardia: "si aquest és el pla, no espereu grans resultats". Perquè al final, en efecte, no hi ha hagut "una contraoferta atractiva, una taula de diàleg, algun gest d’acció política que canviï el desafecte".

Sembla que hagin convocat la convenció per sortir als diaris i, de passada, intentar barrar el pas a Ciutadans, que els està menjant el terreny. Entre la pastanaga i la garrotada, Rajoy només ha optat per la garrotada. Millor per a nosaltres. Curiosament a l'únic que se li ha ocorregut parlar de diàleg aquests dies és a algú que no era ni a la convenció: l'empresari Luis Conde.

Al final el famós pla de Rajoy és un vídeo a youtube en què tornen a apel·lar al vot de la por perquè, en la seva opinió, "milions de catalans es poden convertir en estrangers". La política hauria de ser l'art de la seducció,  de la il·lusió, de la trempera.

La convocatòria d'una consulta sense el vistiplau de l'Estat planteja encara moltes incògnites i notables esculls tècnics i judicials. Però si Rajoy no té cap pla més enllà d'esgrimir la Constitució la independència està més a la vora.

Què farà si Mas tira endavant? Inhabilitar-lo? Suspendre l'autonomia? Decomisar les urnes? Enviar els tancs?. Qualsevol d'aquestes alternatives ens acosta una mica més a la independència. Sempre he pensat que si som independents, serà més aviat pels errors aliens que pels mèrits propis. Però el que compta és el resultat final. Com al futbol. Gràcies, Mariano.

 

 

Web personal

Darrers articles

Amb una estelada a Intereconomía

Elogis

Insults

Twitter

Facebook

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#26 ANTONI, LA POBLA DE SEGUR, 27/01/2014 - 19:58

Estic molt d'acord amb el seu article senyor Rius i afegeixo que a la fi, els de la 3ª via hauran de votar independència, per manca de propostes en possitiu del PPSOE. A mi ja em va bé.

#25 Atur Mas, que hay mucho paro, y las farmacias no cobran, 27/01/2014 - 17:44

Què farem sr. Rius si en Mas tira endavant?. inhabilitar-lo, detenir-lo. No, no res de tot aixó... al igual que al 2012, NO VOTAR-LO!!!

#23 Aleix, Bcn, 27/01/2014 - 09:45

Són tan estúpids que "desembarcan" a Catalunya el mateix cap de setmana en què es compleixen 75 anys d'ocupació. Memòria històrica?

#22 pepe, andorra, 27/01/2014 - 04:19

viendo las mentiras de Mariano en los ultimos tiempos, seguro q la indepe llega en un plis plas. Hasta esta haciendo bueno a Zapatero este señor. ¿Pq os pensais q lo llaman maricomplejines?

#22.1 jo, ., 27/01/2014 - 14:05

ets ridícul

#21 Josep, Palma, 26/01/2014 - 20:35

El odio derivado de los nacionalismos se va a transformar EN AMOR