Publicitat
La Punteta · 27 de Juliol de 2019. 10:19h.

WIFREDO ESPINA

Wifredo Espina

Gran coalició o pactes d'estat?

El pacte era un parany. I un engany per a tothom. No va ser possible perquè era quadrar el cercle. Feliçment, no va prosperar. Era un pacte per enganyar.

Només l'esquerra atabalada pot sentir-se decebuda. L'esquerra que necessita el país, no. Era una ratera per a Sanchez, malgrat ser una oporunidad per seguir governant. Habria sortit un govern dinamitat des de dins; per tant, feble i a precari. No va caure en el parany, edulcorat d'oportunitat.??

Sanchez no ha de allunyar-se del centre. Una esquerra centrada, moderada i realista seria acceptable, potser convenient, per fer torn a una dreta, que es va ensorrar sobre el fem de la podridura de masses i per massa temps. I que ja està pagant els seus pecats. Però una esquerra sense 'coletes'.??

En temps de crisis, com la d'estat, la territorial i l'anunciada econòmica, les 'coletes' no són signe de progrés i estabilitat. Tot el contrari. Per això el pactede l'engany no podia prosperar??.

Si hi ha segona oportunitat, al setembre ,abans d'unes noves eleccions, el raonable seria un gran pacte d'estat, o una gran coalició. Sanchez va guanyar les eleccions, encara que insuficientement, i Casado està donant mostres de moderar-se, i s'obre a pactes d'estat. És, per tant, el moment de repensar-lo.

??Les crisis que s'acumulen -i amenacen en crisparse- requereixen una governació estable, sòlida i decidida. Uns pactes d'estat o una gran coalició PSOE-PP podrien ser unes bones fórmula. Les millors, que ara s'albiren.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat