La Punteta · 27 de Març de 2016. 13:50h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Homs, geni i figura

Homs

Cal començar a dir urgentment les coses pel seu nom: saben per què Francesc Homs proposa ara una coalició amb Esquerra si es repeteixen les generals? Perquè es veu a venir la patacada.

Ho sap tothom. Fins i tot els diaris que l’endemà -llevat de l’e-notícies, perdonin l’autobombo- van preferir no titular així. Després parlen de la crisi de la premsa. No m’estranya que els lectors fugin corrents.

Encara, per cert, que ell ho vestís amb la idea que “l’independentisme hauria de ser capaç de fer un llista fora del normal, extraordinària”. A mi em recorda quan, l’octube de l’any passat, va anunciar a bombo i plateret que CDC i ERC no anirien junts a les generals però que proposarien una una nova fórmula "creativa, útil i rendible". “Serem súper creatius i veurem una cosa que no s'havia vist fins avui”, va afegir. Semblava la Festa dels Súpers.

Al final, tot va quedar en un cadascú per la seva. Josep Rull i Marta Rovira -aquesta útima amb xuleta a la mà- van intentar justificar en una memorable roda de premsa a l'antic Hospital de Sant Pau que ara anessin separats just un mes després d’haver anat junts. L'excusa va ser que volien “maximitzar l’espai electoral”. 

Per què el setembre sí i el desembre no?. Doncs perquè Esquerra va posar com a condició sine qua non que Homs no fos el cap de llista. En certa manera jugaven sobre segur perquè sabien que l’exconseller de Presidència, amb les enquestes a favor, volia anar primer. La síndrome de veures penjat damunt d'un fanal: sortir als cartells electorals deu fer patxoca.

Però el 20-D, malgrat els sondejos, va quedar quart per darrera de Catalunya sí que es Pot, Esquerra i fins i tot el PSC!. Encara sort que es van empescar allò de Democràcia i Liberta -amb Reagrupament i Demòcrates de Catalunya- tot i que la nova marca electoral no va poder dissimular el naufragi: van perdre la meitat d’escons. de 16 a 8. Un 50% menys. Ni Mas va perdre tant el 2012.

El pitjor, com vaig explicar en article anterior, és que ara el catalansime no pinta res a Madrid. El dia que Homs començava la seva intervenció al segon debat d’investidura de Pedro Sánchez, Mariano Rajoy ni se l’escoltava. Estava fora de l’hemicicle.

En fi, tinc la sensació que la figura política de Francesc Homs s’ha empetitit des que ja no és conseller. Una cosa es fer rodes de premsa a Palau on ens coneixem tots i domines l'escenari i l’altre fer-te passar per un estadista. Un dia, fent zàpping el vaig veure en un .Cat i el collava fins i tot Tian Riba.

Supso que encara té aspiracions d’arribar un dia a president de la Generalitat, perquè si no en comptes d’anar-se’n a Madrid hagués anat a fer d’advocat a Taradell. Tothom que va a Madrid és per tornar tard o d’hora. A ser possible per la porta gran.

Però vist la seva carrera meteòrica en els darrers anys -ponent de CiU a l’Estatut, el sopar de la truiteta, secretari general de Presidència, conseller, cap de llista- em pregunto en mans de qui hem estat darrerament perquè del famós pinyol gairebé no queda res. A l’hora de la veritat, Mas va preferir ungir com a successor un xicot d’Amer que tots aquets que, durant anys, van ser la seva guàrdia de corps.

Web personal

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Josep-Maria, Barcelona, 29/03/2016 - 18:37

«... ara el catalanisme no pinta res a Madrid»

No pinta res i és un dels grans obstacles que impedeix el pacte PSOE-Podemos-Ciutadans.

Interessant manera de «no pintar res»

El catalanisme és molt més que Homs. I la mala educació de Rajoy -quant a l'absentar-se- no és cap cosa nova

#4 BEJOTA, BCN, 28/03/2016 - 19:01

En marzo se trasladan casi 40 empresas. La gestora del Heron City de Barcelona hace las maletas y se va a Madrid. ?13 Comentarios En los últimos diez días, el número de compañías que se ha mudado a la capital española cuadruplica el de las que desembarca en la Ciudad Condal.

#3 Ramon1862, Barcelona, 27/03/2016 - 22:17

Ja ho diu bé Sr Rius. En mans de quina gent hem estat! Aquest es el nivell politic de la Catalunya actual, en total decadencia ¡

#2 Carlos Gomez, Bcn, 27/03/2016 - 16:16

El senyor Quicu sempre ha tingut cops amagats
No es pot menysprear el seu talent
El pare de Julio Iglesias va ser pare als 80 anys i Chiquito de la Calçada va arrivar a l´estrellat pasats el 65
Encara no ha explotat profesionalment la seva veta mes histrionica i el Toni Rovira esta a punt de jubila

#1 belén rachola, barcelona, 27/03/2016 - 14:39

Creus que a Taradell també muntaria un despatx de més de 200 advocats en pocs anys, per fer la competència a Miquel Roca?

#1.1 belén rachola, barcelona, 27/03/2016 - 17:55

Por cierto, lo que acabo de leer, ya que hablábamos de Roca y otros famosos juristas..

http://www.cronicaglobal.com /es/notices/2016/03/miquel-roc a-el-rey-de-los-lobbistas-3559 2.php