La Punteta · 16 de Maig de 2014. 20:01h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Homs, l'antisistema

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha manifestat la “inquietud” i l’”angúnia” que sent el Govern per la “deriva que està prenent el Govern espanyol de voler intervenir en la limitació de la llibertat d’expressió a través d’Internet”. El conseller considera que de vegades "se li’n va la mà” arran de la intenció de perseguir les injúries a internet.

Homs, que ha fet aquestes declaracions en el marc de la 62a Fira de Sant Isidre de Solsona, hi ha justificat la seva opinió perquè “els polítics hem d’estar disposats a assumir la crítica”. Ara bé, m'agradaria saber què pensaria el conseller si ell fos objecte de les mateixes bestieses de les quals va ser objecte la presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrasco, després de ser assassinada a trets.

Algunes de les bromes que van circular per twitter: "Isabel Carrasco era una bala perdida". "¿Sólo tres? Yo hubiese disparado 13". "Ventajas de lo de Isabel Carrasco: han quedado un montón de puestos de trabajo libres. ¡Para que luego digáis que el PP no genera empleo". "Isabel Carrasco es TT mundial. Se puede decir que ha sido la facha española en llegar más alto que Carrero Blanco".

De fet, el passat mes d'abril, la Guàrdia Civil ja va detenir una sèrie d'usuaris de twitter per humiliar víctimes del terrorisme. Entre d'altres perles van escriure: "El 13 de mayo sería el cumpleaños de Miguel Ángel Blanco, pero ooooh, ETA le metió dos tiros en la chola". "Yo sería el primero en poner una bomba a alguien del Gobierno pero ya veo que sin GRAPO, nada". "Cómo duerme Irene Villa: como un tronco y a pierna suelta".

Això és llibertat d'expressió, conseller? Curiosament el portaveu del Govern, de Convergència i Unió, s'ha arrenglerat així amb la CUP. El passat 29 d'abril li vaig preguntar, en roda de premsa, al diputat Quim Arrufat i també va apel·lar a la llibertat d'expressió. Perquè, és clar, el problema és que twitter està ple de trolls i de fakes. Crear un compte de twitter per dir disbarats és de les coses més fàcils del món. Però no hauria de quedar impune. Jo, si fos l'amo de twitter, demanaria el DNI.

El que li passa a Francesc Homs és que avui ha llegit l'editorial del diari Ara. De vegades fa la sensació que la política catalana -i algun mitjà de comunicació- encara va amb el xip de l'Acord del Tinell: tots contra el PP. Però això demostra molt poc criteri. Per una cosa que fa el ministre Jorge Fernández.

Ara entenc que la política de comunicació de Palau vagi, de vegades, a empentes i rodolons. A David Madí no se li hagués ocorregut mai dir una cosa com aquesta. Em recorda Pasqual Maragall, que també va muntar el pollastre del 3% perquè, aquell dia, El Periódico publicava un editorial sobre el tema. Suposo que al conseller Homs no li doldrà la comparació. Al capdavall, com deia, "els polítics hem d'estar disposats a assumir la crítica".

Perquè si aquest és el criteri -el que es digui a twitter pot quedar sense càstig- potser sí que els indignats del setge al Parlament són uns bon nois i tot plegat ha estat una operació politicojudicial de CiU per desprestigiar el moviment del 15-M. Al capdavall, se n'han anat desmarcant des d'ICV a Ernest Maragall. La violència -o la injúria- no s'hauria de banalitzar enlloc. Tampoc a twitter.

 

 

Web personal

Darrers articles

Elogis

Insults

Twitter

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#20 Ramon, Barcelona, 18/05/2014 - 22:51

El tandem "Mas-Homs", vindrà a resultar con el tandem "Zapatero-Pepiño Blanco", però a la catalana. Un desatre¡. S'hauran carregat el seu partit i hauran deixat el país molt pitjor que quan se'l van trobar.

#19 Uns sí i altres, no?, bcn, 18/05/2014 - 21:15

Sr. Rius, trobo a faltar algun exemple d´insult a polítics nacionalistes. O als mateixos catalans, en general, cosa que abunda extraordinàriament a tot arreu, com vostè sap. O és que no troba indignants aquests insults? Una mica d´eqüanimitat, per favor.

#18 Papaluna, Barcelona, 18/05/2014 - 12:04

'...Demanaria el DNI'. Compte! Aquí, a E-Notícies no cal registrar-se per a fer comentaris, per això ni han que són clarament propers a la il·legalitat i propensos a apologitzar la xenofòbia antiespanyola, i que no censures(!). Sort que si t'ho demana la Policia has de proporcionar l'IP. Be good!

#18.1 Xipolleig, Barcelona, 18/05/2014 - 12:53

Curiós l'integrista Papaluna que només es fixa en els comentaris " antiespanyols ", els anticatalans ni esmentar-los.
Això vol dir que consideres als catalans ciutadans de segona, com els negres a Mississipi als anys 60 o els jueus a l'Alemanya nazi

#18.2 JordiMB, Barcelona, 18/05/2014 - 13:54

Comparar els catalans amb els jueus és un insult. Els catalans no esclavitzem els espanyols, no els robem les seves cases ni les seves terres, no els bombardegem amb bombes de fòsfor. Som els seus palestins, NO els seus jueus.

#18.3 Papaluna, Barcelona, 18/05/2014 - 17:45

Ostres! XiLIpolleig rides again. Jo em fixo en el que vull. Dit això, aquí, a E-N, malgrat que el seu director intenta donar aire a tothom, es habitual llegir comentaris xenòfobs i radicalment antiespanyols, no pas al contrari. Si de cas, els no secessionistes intentem contrarrestar als fanàtics.

#18.4 Xipolleig, Barcelona, 18/05/2014 - 18:18

Caram Papaluna, et poses com exemple de no fanàtic ?.
Em recordes a en Khomeini que en una entrevista poc després de la "Revolució dels Aiatol.làs " a Le Figaro es va declarar com una persona moderada allunyada dels fanatismes.
Ets un fonamentalista declarat i et declares " no fanàtic ", ha,ha..

#17 Progre/Conservado, Mon, 17/05/2014 - 20:35

Ara el progres i conservadors s'han intercanviat el paper. Els progres no volen canviar res i els conservadors si. Els nous paradigmes produeixen aixo. Solament uns pocs estan a l'alçada.

#17.1 Xipolleig, Barcelona, 17/05/2014 - 21:37

El Príncep de Salina, exemple de conservadorisme, ho tenia molt clar, " cal canviar-ho tot, perquè tot segueixi igual ".
C'S i UPyD, són l'exemple dels lampedusians, creats des del sistema, per a salvar-lo sota l'aparença de " revolucionaris "

#16 BEJOTA, BCN, 17/05/2014 - 15:55

Independencia

No del 47%

El apoyo a la independencia es en realidad de un 37%
Convivencia descubre el sesgo de la encuesta de la Generalidad, con notables desviaciones en la representatividad de los encuestados

#16.1 BEJOTA, BCN, 17/05/2014 - 15:56

SR. HOMS :DEIXI DE PUBLICAR MENTIDES SI US PLAU.

#16.2 Solució, bcn, 18/05/2014 - 21:17

Solució per saber la veritat? VOTAR, VOTAR...