La Punteta · 26 de Setembre de 2017. 19:08h.

JORDI CEREZUELA

I això com ho acabem?

Estem immersos en un conflicte, i tant és com hi hem arribat o de qui és la culpa. Sóc dels que penso que la raó i la veritat mai no estan només en un costat. Tota raó o veritat té els seus matisos. El que sí que tinc clar és com s’acaba un conflicte. Sols tenim dues formes de resoldre’l: a cops o arribant a un acord.

I en això del procés, del referèndum, sembla que és complicat arribar a acords. Hi ha qui pensa que, fins i tot, és impossible. Jo no: crec que encara som a temps de trobar un acord.

Fixeu-vos en aquesta picabaralla:

Jo votaré!, sí o sí.
I jo et trauré les paperetes.
I jo les imprimiré a casa meva.
i, i, i... jo no et deixaré que vagis a votar!
... Doncs jo...

En fi, a veure qui la diu més grossa. Em recorda les discussions del pati del col·legi quan era petit. Tristament, més d’un cop la discussió va acabar a trompades.

El que ens juguem ara no és qui té raó al pati de l’escola. No sonarà “el timbre” i anirem tots a classe. Aquí ens hi va molt: l’economia actual, el futur immediat i el de moltes generacions.

Ep! Em deixava l’altra solució: a bufetades. Algú la vol? Semblem molt valents tots, però estem d’acord en que no ens podem fer mal? A més, si “la senyo” s’assabenta, ens castigarà i de valent. No em pregunteu pel càstig, és millor no pensar-hi. La Senyoreta “Europa” i la Directora “Història” ens ho faran pagar molt car.

Així què? Arribem amb un acord? Som-hi. Govern de l’Estat i Govern de la Generalitat, poseu-vos-hi ràpid abans que prenguem mal. Perquè mentre vosaltres discutiu, qui rep els cops som nosaltres: les persones, els ciutadans i les ciutadanes, que hem de viure i conviure cada dia.

Potser no cal, però per si de cas no trobeu el camí del diàleg, que us sembla començar per triar una data. Una nova data per fer un referèndum amb les garanties que volem tots. I fins que arribi aquesta nova data, marqueu als vostres calendaris les dates de l’AGENDA CATALUNYA: dos governs treballant en comú per un futur millor per als seus ciutadans i per a les seves ciutadanes.

Si us plau, dialogueu amb honestedat, amb respecte i amb seny. Teniu molt en comú: ens teniu a nosaltres, a tots els d’aquesta terra, tots els que vivim a Catalunya, nascuts o vinguts, que no volem prendre mal per culpa vostra.
Avui ja us ho exigim: dialogueu i arribeu a acords. Ja és hora que feu política.

Jordi Cerezuela, signant de la Declaració Fundacional d’Units per avançar.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Xavier Rubio, BARCELONA, 28/09/2017 - 21:50

Totalment d'acord Jordi, els conflictes no s'han de resoldre a "osties" o a veure qui la diu més grossa.
És evident que al marge de l'ideogia de cadascú o posició envers que Catalunya sigui un estat independent, aquí el que s'ha fet aflorar és un Estat Espanyol que té encara moltes mancances a nivell democràtic. S'ha d'escoltar més a l

#1 Carme , Barcelona, 27/09/2017 - 23:00

Alguien que se atreve a hacer una propuesta. O estás loco, o eres un iluso o le pones tal cantidad de sentido común que en estos días choca.
Ojalá tus propuestas lleguen a alguien que pueda hacer algo con ellas.