La Punteta · 11 de Novembre de 2013. 20:16h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

I si Teresa Forcades fos del PP?

La Teresa Forcades hauria de fer cas del Paco Ibáñez que el passat 27 d'agost, en una entrevista de Jordi Bianciotto a El Periódico, li aconsellava que no es fiqués en política. "Les monges millor que s’ocupin de les seves coses, del cel i dels núvols", afirmava el conegut cantautor. "No la conec, que faci el que vulgui, però penso que no hi ha pitjor capellà que un bon capellà", insistia.

Si Teresa Forcades vol fer política, en efecte, hauria de deixar els hàbits de banda. A Teresa Forcades l'hi perdonem perquè és d'esquerres i està a favor dels oprimits i de la independència. Però què diríem si una monja de Montserrat es fes del PPC, de Ciutadans o fins i tot de Plataforma x Catalunya? 

Si critiquem el president de la Conferència Episcopal, Antonio Rouco, per anar manifestacions per què no critiquem Teresa Forcades per manifestar-se davant de la Delegació del Govern? En aquest país, hi ha massa tradició de l'Església de ficar-se en política com per fer ara una excepció. Al capdavall, no fa tants anys hi havia un dictador que entrava a l'església bajo palio.

Per descomptat, la política no hauria de ser un compartiment estanc. Però no sé si és convenient que referents morals com fins ara la Teresa Forcades -o l'Ada Colau a un altre àmbit- donin el pas. No es pot repicar i anar a la processó alhora.

Tampoc no sé si això del Procés Constituent és la marca blanca d'Iniciativa o, al contrari, li estant donant peixet des dels mitjans de la CCMA per restar vots a ICV o a la CUP a les properes eleccions. Al capdavall, diumenge la van entrevistar al 3/24 i aquest dimarts Mònica Terribas a Catalunya Ràdio. I, ara per ara, la seva força electoral és una incògnita. 

Per descomptat, jo no sóc expert en dret canònic, però si Teresa Forcades vol fer política estic segur que al bisbat podran trobar algun mecanisme perquè pugui penjar els hàbits ni que sigui de manera temporal. A Déu les coses de Déu i a l'home les coses de l'home. Més val no barrejar les coses.

 

 

Web personal: http://www.xavierrius.cat/

Elogis: http://www.xavierrius.cat/Elogis_xavier_rius

Insults: http://www.xavierrius.cat/insults

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticiesFacebook: http://www.facebook.com/xriusenoticies

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#21 Ramon, Tgn, 13/11/2013 - 11:22

I d'on o treus que no es critica a la Forcades? Em sembla que confons el que es publica amb el que pensa cada persona en particular.
Si creus objectivament que l'has de criticar, doncs fes-ho i viceversa.
El judici de si s'està fent molt/ poc, bé/malament... a mi m'agrada que el faci el lector.

#20 joan 23, Barcelona, 13/11/2013 - 09:56

A Catalunya estem encadenats i presos dels nostres propis prejuicis. No es pot criticar l'islamisme ni tampoc la Forcades, la CUP i la sandalia, els horaris comercials, no és xupiguai. Aixó si, desprès volem l'igualtat de la dona, ens enfadem si ens parlen malament i acavem comprant al Carrefour.

#19 Aleix, Bcn, 13/11/2013 - 09:20

Es critica la gent per les idees que tenen i pel seu comportament ètic, no per si són monges o no. Això seria discriminació pura i dura

#18 Lluís, Banyoles, 12/11/2013 - 23:58

Fa molt bé de posar-se en política. Tothom hauria de fer-ho, independentment de treballar de monjo, fontaner, mestre o economista. Ningú critica Rouco per fer política, sinó pel tipus de política que defensa, Igual que critiquem Montoro o Wert.

#17 Codina, Barcelona, 12/11/2013 - 21:20

Sr. Rius, fa moltíssima més política Rouco Varela que Forcades i en Rouco no es planteja de plegar.
Seguir sent monja o no és una decisió molt personal que sols ella -o l'ordre al qual pertany- haurien de decidir

#17.1 pepe, andorra, 13/11/2013 - 20:05

manipula q algo queda, Rouco Varela no utiliza su posición para hacer política, sino q hace política por su posición y su cargo. La susodicha monja utiliza su habito para hacer política y auto-propaganda. En todo caso, las faltas de los demás no justifican las propias, como parece querer decir codin