La Punteta · 24 de Febrer de 2013. 11:26h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

I si Urdangarin s'acaba suïcidant?

Iñaki Urdangarin

Ahir no vaig poder seguir El gran debate de Telecinco. Vaig canviar immediatament de canal quan vaig veure que havien gravat, amb càmera oculta, Iñaki Urdangarin en el seu viatge a Palma per declarar pel cas Nóos. No sé si d'anada o de tornada. El pobre fins i tot anava en turista.

Tot seguit va sortir una senyora amb una llarga vareta a la mà, vestida de vermell, en què comparava dues fotos del duc -la de la seva anterior declaració i la d'aquest dissabte- com si es tractés d'un exercici de zoologia.

Els periodistes hauríem d'anar molt amb compte amb l'ús de la càmera oculta llevat de denúncia o delicte flagrant. I darrerament, no sé si per la crisi de la premsa o de les audiències, s'està tornant a posar de moda.

Perquè Urdangarin deu ser un xoriço, però de moment només és un presumpte xoriço. I fins i tot un presumpte xoriço té dret a la intimitat. El seu viatge en avió aportava alguna cosa a la informació de la causa? No, era morbo en estat pur.

El problema és que, amb Iñaki Urdangarin, hi ha barra lliure. El rei l'ha deixat caure des d'aquell missatge de Nadal del 2011 quan va dir allò de "conductes irregulars". De fet, el primer en vulnerar la presumpció d'innocència del duc va ser el seu propi sogre. Potser la resta de la monarquia encara és intocable -cada vegada menys-, però ell ja no.

No cal dir que ha de caure sobre Iñaki Urdangarin tot el pes de la llei i, si s'escau, sobre qualsevol altre membre de la família reial -el rei, per llei, és inimputable- també. S'ha d'arribar al fons peti qui peti. Quina confiança podem tenir en les nostres institucions si fins i tot pels voltants del cap de l'estat hi ha corrupció?

Però anem amb compte perquè a Iñaki Urdangarin l'estem crucificant en vida. I, ara per ara, només sabem el que en publiquen els diaris. Ni tan sols s'ha acabat la instrucció de la causa. Qualsevol altra persona sotmès a un setge mediàtic com aquest podria cometre un disbarat.

A mi sempre em ve al cap el cas de Pierre Bérégovoy, aquell primer ministre francès de François Mitterrrand (1992-1993) que, acusat de corrupció, es va engegar un tret al cap un mes després de sortir de Matignon. Fins i tot els xoriços tenen dret a la intimitat. I, per descomptat, també a la presumpció d'innocència.


 

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticiesFacebook: http://www.facebook.com/xriusenoticiesObres completes: http://www.contralabarcelonaprogre.cat/

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#8 LLCR59, Banyoles, 25/02/2013 - 14:26

Sr Rius: Si aquest senyor decideix suïcidar-se, a mi, concretament, em deixarà tant ample...
Els que no m'han deixat indiferent són els suicidis de les persones que anaven a ser desnonades de casa seva, mentres els estafadors dels seus desnadonadors, es foten la vida "padre".

#8.1 pepe, andorra, 26/02/2013 - 18:36

si, sabe mal q ocurra eso y q se salven a banqueros con nuestro dinero, pero nadie obligo a esas personas a firmar una hipoteca.

#7 Eduard, Barcelona, 25/02/2013 - 07:51

No Sr. Rius, Urdangarín -ni cap altre acusat- no és un presumpte xoriço. És un presumpte innocent. L´única presumpció que conté la constitució és la d'innocència. Segurament el que vol dir tothom, inclosos els periodistes, és que suposadament és un xoriço, o que es sospita que ha robat.

#6 Oriol, Toronto, 24/02/2013 - 21:50

Totalment d'acord, Xavier.

#3 Robert, BCN, 24/02/2013 - 13:36

Per cert el Beregovoy no se'n va fotre un sino dos, de trets. La policia va argumentar que el segon fou un espasme muscular de la ma.

#3.1 pepe, andorra, 24/02/2013 - 22:35

si, habría q ver cuantos suicidios han existido con un segundo disparo por espasmo muscular, creo q desde lo de la caja negra del yak no me había reído tanto de la jeta de algunos servicios secretos.

#2 Alexia, Manlleu, 24/02/2013 - 12:41

El programa de'n Jordi González, és, per dir-ho suaument, vomitiu. Sempre.

#2.1 Arnau, Barcelona, 24/02/2013 - 21:26

Darrerament, cada cop que ensopego amb le programa del Jordi González, em ve al cap en Lerroux.

#2.2 pepe, andorra, 24/02/2013 - 22:36

comparar ambos personajes solo ejemplifica la ignorancia total q existe hacia Lerroux, cuyo único pecado fue dar entrada a ministros de la CEDA en el segundo bienio. Esto de usar la mentira como arma política huele bastante.

#2.3 Joan, Vall-de-roures (Matarranya), 25/02/2013 - 14:02

Pepet com a bon aragonès anticatalà (i per tant anti andorrà) que ets veig que sempre estas molt enterat d'estos afers que tenen a veure amb Lerroux, la CEDA i tot el feixisme espanyol en general.

#2.4 pepe, andorra, 26/02/2013 - 18:39

es q para reconocer a los ultras como tu hay q saber algo de historia amigo Joan, q tu seas antiespañol por q te lo han enseñado en el cole no significa q todos los q no opinen igual q tu sean anti lo q sea. Yo particularmente solo soy anti ultras como tu.