Publicitat
La Punteta · 20 de Febrer de 2015. 08:05h.

MERITXELL BORRÀS

Meritxell Borràs

Idees clares

Un govern amb les idees clares, amb projectes ferms i amb objectius marcats. Aquest és el govern que el president Mas està liderant en uns moments complicats i convulsos com els que estem vivint. I és precisament en aquests moments complicats que es pot conèixer, realment, la vàlua de la gent. Perquè quan les coses van bé, i els calaixos són plens, és fàcil governar. El que és complicat és fer-ho amb les butxaques buides i en uns moments on la crisi econòmica és la trista protagonista. I és això, precisament, el que està demostrant el Govern del president Mas: que és un govern competent, responsable i amb un projecte sòlid. Un projecte que es vertebra en 10 eixos cabdals pel futur del país i de la seva gent.

Pensem que és vital crear llocs de treball i, per això, un dels eixos del programa són un seguit de projectes urgents per a la creació d’ocupació. Per fer-ho, aquests projectes incideixen en la formació al llarg de la vida, l’orientació i intermediació laboral i la reducció d’obstacles per impulsar un negoci. I, en aquesta mateixa línia de crear ocupació, també cal tenir present el teixit industrial i empresarial català. Impulsar i consolidar la indústria catalana, denfortir l’especialització intel·ligent de l’economia catalana (RIS3CAT) o impulsar 75 nous projectes de doctorat industrial per contribuir a la competitivitat i a la internacionalització del teixit industrial català són algunes de les accions que es contemplen dins d’aquest segon eix.

Paral·lelament a la creació de llocs de treball, cal lluitar contra la pobresa i per a la inclusió social. Donar resposta a les dificultats que viuen les persones amb menys recursos i capacitats és una clara prioritat. Per fer-ho, entre d’altres mesures, s’incrementa en més de 12 milions d’euros el pressupost de la Renda Mínima d’Inserció, la xifra més alta de la història.

I no ens oblidem de les famílies, ni molt menys de l’Estat del Benestar. En aquest sentit, el quart eix del projecte està orientat a impulsar mesures en els àmbits de salut, benestar social i habitatge que tindran incidència directa en la millora de la qualitat de vida dels catalans. I parlar d’Estat del Benestar és, també, parlar d’ensenyament. El cinquè eix es referma en la defensa del model d’ensenyament català i en la seva millora i l’enfortiment de la formació dels mestres. I sabem que, entre totes aquestes mesures, cal recuperar la confiança de la gent. Per això, es farà el desplegament de la llei de transparència, accés a la informació pública i el bon govern.

Perquè un bon govern és bàsic en un nou país i, a la vegada, un nou país no és viable sense les seves estructures d’estat i, és per això, que el projecte del Govern també contempla l’impuls d’aquelles estructures (Hisenda pròpia, tresoreria Seguretat Social catalana,...) que seran necessàries en un futur. Els 10 eixos d’acció de govern, entre els quals també trobem l’impuls de la llei per a la no-discriminació, el pla d’infraestructures estratègiques i el reforç i la consolidació de l’acció exterior,  demostren que el país està en bones mans. Que hi ha un govern que sap el que fa i que, el que fa, ho fa pensant només en millorar el futur i la qualitat de vida dels ciutadans.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 unborreguuu, de poble, 23/02/2015 - 16:56

quina VERGONYA!!!...acabo de veure la seva intervenció a la comissió del cas pujol , ha sigut indecent ,inmoral i deporable..cinisme en estat pur tot el que ha llegit ...es notava per la seva veu i mans tremoloses que ni vostè es creia el que deia ..

#8.1 unborreguuu, de poble, 23/02/2015 - 17:01

cadascú es lliure de fer el que vulgui però veient el que he vist , la veritat que .no entenc com cada matí pot mirar-se al mirall, o mirar als seus fills (si en té)a la cara ...tot plegat és molt fastigòs .....QUINA LLÀSTIMA DE PAIS!!!!

#7 Esther, Barcelona, 23/02/2015 - 10:25

Totalment d'acord. Després dels 7 anys i escaig de desgavell del Tripartit,PSC, ERC i ICV,van destrossar el pais i dilapidar i endeutar fins a nivells insospitables, ens calia allò tant nostrat,seny...
Ara ens trobem als inicis d'un nou país,i ens cal tenir el full de ruta ben definit, com el d Mas

#6 Joan Puig, Barcelona, 23/02/2015 - 08:47

Ooooh, quantes idees! Quants projectes! Però porteu quatre anys governant i no heu fet res més que propaganda!! Artur Mas ha estat un president més incompetent que Montilla. Ni una reforma!

#4 salon, girona, 22/02/2015 - 14:37

Propagaaaaaaaanda!!!!!!!!

#3 unborreguuu, de poble, 21/02/2015 - 09:57

en el seu article no hi cap MES DEMAGOGIA per metre quadrat hahaha....llàstima que no tingui tan d'espai com vostè , per rebatre les seves paraules AMB FETS ..un consell. vagi preparant el salt cap a les farmaceutiques perquè MÉS D'UN us quedareu a l'atur ...