La Punteta · 8 de Febrer de 2013. 11:43h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Immigració i delinqüència

Avui tocarem un tema tabú: i si la majoria d'assalts a cases de les darreres setmanes han estat dutes a terme per estrangers? Per bandes balcàniques, per exemple? Òbviament això no ho sabrem fins que els enxampin a tots. Cosa, d'altra banda, difícil, gairebé impossible.

Perquè des que ha arribat Ramon Espadaler a Interior, els Mossos s'han posat les piles conscients que el nou conseller s'hi juga, en bona part, el càrrec. D'ençà d'aleshores -i per combatre la psicosi en algunes comarques- han fet una sèrie de detencions. Vegem, doncs, la nacionalitat dels detinguts i després que cadascú tregui les conclusions que vulgui.

Els Mossos, en efecte, van detenir el 24 de gener quatre persones per un robatori frustrat en un domicili del Garraf: Mohamed T.de 43 anys, Mohamed H. S. de 45 anys i Said T. de 48 anys, tots de nacionalitat marroquina i veïns de Vilanova i la Geltrú, segons la nota de premsa corresponent.
 
Un dies abans van desarticular, al Baix Penedès, una banda especialitzada en robatoris a domicilis. Els detinguts, en aquest cas, van ser Miloud KM, de 30 anys i nacionalitat marroquina; Miguel Ángel FC, de 27 anys i nacionalitat espanyola; i Ana VP, de 25 anys i nacionalitat espanyola, com a presumptes autors de 14 robatoris amb força a l’interior de domicilis.

El 16 de gener van detenir també Zoani RB, de 31 anys, nacionalitat brasilera i veïna de Barcelona, com a presumpta autora d’un robatori amb intimidació en un pis de Salou. En aquest cas, els fets es remunten al passat dia 12 de desembre quan dues persones van accedir amb engany a l’interior d’un domicili d'aquesta vila del Tarragonès. Un cop dins, van intimidar la víctima, una dona d’edat avançada, i van sostraure diners i joies.
 
El  25 de gener van detenir a Maria Dolores V.R., de 34 anys; Karim Jonatan E.A., de 30; i Jaber E.M., de 21 anys; tots veïns de Tarragona i de nacionalitat espanyola els dos primers i marroquina l’últim, com a presumptes autors d’un delicte de detenció il·legal i de robatori amb violència i intimidació.

Els fets van tenir lloc dins un domicili del barri de Sant Pare i Sant Pau de Tarragona -que tampoc no és Pedralbes- quan van accedir per la força a l’interior d’un habitatge, van lligar-la en una cadira tot esgrimint una arma blanca i es van emportar finalment una consola de videojocs, un carregador de mòbil i 200 euros. La dona no va ser alliberada fins que, al migdia, va arribar el seu fill. No sé si s'ha recuperat ja de l'ensurt.

El dia abans van enxampar a Barcelona tres homes per robar al districte de Sant Martí: Sergei T. de 23 anys i nacionalitat estoniana; i Vladimir P. que anava indocumentat, de nacionalitat estoniana. Ambdós, per cert, van quedar en llibertat amb càrrecs: a aquests ja no els trobaran. El tercer home era Vakhtang T. de 29 anys i nacionalitat georgiana, un multireincident sobre el qual hi havia dues ordres de crida i cerca com a presumpte autor de dos robatoris a Premià de Mar i Cerdanyola.

No cal dir que hi ha també xoriços autòctons com ja hem vist més amunt. Antonio EM, de 67 anys, nacionalitat espanyola i veí de Cunit, ha ingressat a presó com a presumpte autor d’un robatori amb violència. L'home, que coneixia la víctima, està acusat d'agredir la dona amb una defensa elèctrica, però aquesta va oferir resistència i va aconseguir finalment que l’home fugís sense sostreure res.

Fins i tot de vegades hi ha exemples de cooperació transfronterera. El passat dia 3 els Mossos van detenir quatre joves per intent de robatori en un domicili de Barcelona. Els detinguts són:
 
- Ibrahim C.S. menor d’edat  i nacionalitat espanyola
- Balaval K. EC. de 18 anys i nacionalitat espanyola
- Youssef EA. de 21 anys i nacionalitat marroquina i 6 antecedents policials
- Hamza EK. de 20 anys i nacionalitat marroquina i 12 antecedents policials
      
En aquest cas, tanmateix, la pregunta és: com una persona amb 12 antecedents pot estar al carrer? 

Podríem acabar amb les darreres operacions policials a l'hora d'escriure aquest article: la detenció tres joves per un robatori a Igualada -Rachid L, de 19 anys i de nacionalitat marroquina, i dos menors de 15 anys d’edat- i un altre a Vic amb la detenció d'Aziz A, de 20 anys i Adil J, de 19 anys, ambdós de nacionalitat marroquina.

Ja ho he dit abans i ho torno a subratllar per si de cas: també hi ha delinqüents catalans. Però una de les característiques de la nostra política d'immigració -de fet no n'hi ha hagut i hi incloc Xavier Bosch: un zero a l'esquerra- és que hem obert les portes de bat a bat. Si es parlava del seu impacte en la delinqüència, la salut o l'ensenyament et deien, com a mínim, racista.

I, si em permeten, una última opinió personal: fins que l'esquerra no canviï de xip en la matèria anirà perdent vots a l'àrea metropolitana on els seus votants han començat a passar-se, massivament en alguns casos, al PPC o fins i tot a Plataforma x Catalunya.

El socialistes francesos -amb Manuel Valls al capdavant- han agafat el problema per les banyes sense el bonisme progre o els remordiments de consciència que ha tenallat aquí -llevat d'alguna alcaldessa com la de l'Hospitalet, que ja ha vist com Plataforma assolia representació al seu municipi- el PSC o Iniciativa. Al capdavall, com li vaig dir un dia a Dolors Camats, si Albiol és alcalde a Badalona és en bona part perquè ICV va perdre més de 3.500 vots a les darreres eleccions municipals. Felicitats a tots plegats.

 

 

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticiesFacebook: http://www.facebook.com/xriusenoticiesObres completes: http://www.contralabarcelonaprogre.cat/

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#12 Pere, Lleida, 11/02/2013 - 18:20

SerLleida informa que 3 detinguts a la ciutat de #Lleida per agredir 4 agents de la Urbana durant una baralla. Passava aquest diumenge, al migdia, a l'avinguda de l'Exèrcit. Els detinguts són 3 joves, d'entre 21 i 28 anys i nacionalitat colombiana.
Eppp que això ja sembla Hospitalet!!!

#11 Oscar, Albesa (Lleida), 11/02/2013 - 18:18

Extradició!!!!!!! i presó pels Espanyols!!!!!! Sense subsidis, ni educadors,psicolegs, piscines, biblioteques, televissió, menjars especials de nadal.....
Un reclús costa uns 35000 euros anuals!!! Més d'un 80 % de la població no els guanya ni de broma!!!
Prou bonisme si us plau!!!

#10 Jordi Romaguera, L´Hospitalet de Llobregat, 10/02/2013 - 22:57

Aquest Rius hauria d´anar pel carrer i especialment a l´Hospitalet. Primer.Més dl 50 % dels presos de la Model, són immigrats espanyols. Segon. Els catalans són el 9´6. I l´altra immigració no espanyola s´integra a la banda dels espanyols, amb la qual cosa arriben al 90 % Dades any 2000.
Si fa no fa

#9 Núria, Vallès Occidental, 10/02/2013 - 09:13

Completament d'acord. Cal dir també que molts dels delinqüents presumptament "espanyols" que es citen tenen noms estrangers (Ibrahim, Balaval,...). Com que aconseguir la nacionalitat és tan fàcil, un no se'n pot fiar gens quan el delinqüent es de "nacionalitat espanyola". Manipulació pura i dura.

#8 Ako, Barcelona, 08/02/2013 - 22:54

La nacionalitat no té molt a veure amb l'habit de deliquir. Jo sóc immigrant i estic integrat, però altra gent del meu país no ho ha estat tant i format ghetto. Tantmateix com altres nacionalitats. El problema es el tipus d'immigració i la seva integració. I per a xoricos, els polítics!