La Punteta · 8 d'Agost de 2013. 11:45h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Iniciativa o la gauche divine

El País, 12 de juliol del 2013

Ahir se'm va ocórrer fer una piulada preguntant "Per què @socialistes_cat i @iniciativa sempre denuncien el cas Palau o Bárcenas però no se'n recorden mai dels ERO?" després de llegir a El País que el cas afectava ja 116 imputats.

Vaig quedar astorat quan una tal Laia #SOSeducació ‏em va contestar amb un "si els recordem. Però nosaltres estem al congrés i al Parlament q és on tenim representació. No manipulis!". Entre d'altres coses perquè les formes no s'haurien de perdre mai. Tampoc a twitter. Jo, els insults, els guardo.

Però, en clicar el perfil, encara vaig quedar més garratibat en adonar-me'n que, qui m'havia acusat de manipulació era la portaveu d'ICV i diputada al Congrés, Laia Ortiz.

Tanmateix el silenci d'Iniciativa amb el cas ERO ha estat tan clamorós que fins i tot Mas li va retreure a Joan Herrera durant la sessió de control del passat 17 de juliol.

"Com que veig que vostè treu el cas Bárcenas, que no és un cas estrictament català, hi podia haver afegit també el cas dels ERO, que se l’ha oblidat", li va dir llavors el president. Per què? Molt senzill: perquè IU governa amb el PSOE a Andalusia.

Uns dies després, el 23 de juliol, vaig anar expressament a la Cambra de Barcelona per escoltar una conferència del líder d'ICV que portava el cridaner títol d'"Alternatives per sortir de la crisi".

La veritat és que em vaig quedar amb les ganes perquè no va explicar la política econòmica d'ICV sinó que va carregar contra la corrupció. Això sí, va tornar a oblidar el cas dels ERO: només va sortir el cas Palau i el cas Bárcenas.

Ves per on, el dia abans també havia tingut el mateix lapsus el diputat Joan Mena, d'EUiA, en funcions de portaveu durant l'habitual roda de premsa de faristol de cada dimarts al Parlament.

- Amb la corrupció sempre parlen de "les dretes catalanes i les dretes espanyoles", però el cas dels ERO d'Andalusia no surt mai; vaig preguntar-li

- Si vostè em vol preguntar pels ERO d'Andalusia jo li contestaré.

- Doncs l'hi pregunto.

Mena va respondre llavors que IU havia proposat una comissió d'investigació sobre el cas. Però vaig haver de recordar-li que només cinc dies abans PSOE i IU havien votat al Parlament andalús en contra d'un ple, com informava El País -la foto que il·lustra aqueta columna- el passat 12 de juliol.

Aleshores el diputat d'ICV-EUiA es va excusar amb una frase digna de Gramsci: "Qui no lluiti activament contra la corrupció, qui no faci propostes a favor de al transparència, al meu entendre no és d'esquerres".

No cal dir que, quan tota una diputada d'ICV t'acusa de manipular, paga la pena guardar el tuit. No podrien replicar sense insultar? Però no hi ha res pitjor en política, sobretot per tota una portaveu, que pixar fora de test. Ha quedat ben retratada.

Personalment em sembla un escàndol tant el cas Palau com el cas Bárcenas. Al capdavall, perdonin la medalla, vaig ser el primer a Catalunya en escriure sobre el cas Treball.

Però el que no faré és el que fa ICV: mirar cap a una altra banda amb el cas dels ERO perquè allà governen. Potser penalment parlant fins i tot és pitjor que el cas Palau o el cas Bárcenas atès que la llista d'imputats ja supera el centenar. Inclosos, per cert, alts càrrecs i representants sindicals. La gauche divine.

Saben en el fons  quin és el problema? El complex de superioritat de l'esquerra, que encara es pensa que són els bons de la pel·lícula. És veritat que ICV no té casos de corrupció, però també que no governa gairebé enlloc llevat de l'Ajuntament del Prat. I espero que el dia que Lluís Tejedor plegui no tinguem una sorpresa.

Quan Iniciativa dóna lliçons de bona gestió o d'ètica política a mi sempre em ve al cap -a més del feng shui del llavors conseller Saura- aquella vegada que un jutge va considerar provat que van endollar una quinzena de militants a l'Agència Catalana de l'Habitatge. Això sí, després representa que la premsa manipula.

 

 

Si em busques em trobaràs:

 

Web personal: http://www.xavierrius.cat/

Elogis: http://www.xavierrius.cat/Elogis_xavier_rius

Insults: http://www.xavierrius.cat/insults

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticiesFacebook: http://www.facebook.com/xriusenoticiesPublicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#13 valero ribas, Manresa, 11/08/2013 - 21:44

Xavier me leo al dia unos 50 digitales y con diferencia el tuyo es el más inteligente, ingenioso, ,,, bien es verdad que algún otro tiene actualizaciones nacionales e internacionales más frecuentes, pero el conjunto de tu periódico sale ganador. GRACIAS.

#12 valero ribas, Manresa, 11/08/2013 - 21:35

Amigo Xavier, tenéis un problema los periodistas y es que no sabéis sumar; inténtalo y veras que desde el 2004 la malversación, robo, malgasto, saqueo es de 1 billon o más, prácticamente el PIB.
Quiero decir que me importa poco, Bardenas, Gurtel, los Eres; ,me importa más Blesa, Bankia, CCM y sus so

#11 Montornesí, Bcn, 11/08/2013 - 08:02

Sense anar mes lluny, l'actual alcalde d'ICV de Montornès del Vallès, va ser contractat a dit per el Joan Saura com a assessor amb un sou moooolt elevat! Ara governen aquí amb majoria absoluta i amb tics d'autèntics cacics.

#10 simeo, Barcelona, 11/08/2013 - 00:14

El nepotisme també és corrupció i si es grata una mica veurem que els d'ICV són dels capdavanters. Grati una mica a l'Ajuntament de Barcelona, Diputació, Àrea Metropolitana,etc. Es quedarà garratibat.
Sé de què parlo.

#9 jordi, l'h, 09/08/2013 - 16:18

rius ets un crack!!!

s'ha de cascar a tothom a dreta i a esquerra si vas amb raons!! recorda't de mi quan en un futur país independent i professional, fàcis els matins de tv3!!
no et decebre!!!