La Punteta · 9 de Desembre de 2013. 15:30h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Iniciativa o la puta i la ramoneta

Aquí tothom critica Duran per jugar a la puta i a la ramoneta, però els d'ICV-EUiA fan el mateix i ningú no diu res. Deu ser perquè Duran és de dretes i els d'ICV-EUiA són d'esquerres. I ja se sap que l'esquerra, en algunes coses, té barra lliure.

En vaig ser conscient per primer cop el dia que va sortir el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, i va defensar que la futura República Catalana havia de ser un “un punt de trobada” de les esquerres catalanes per "definir plegades una república social, democràtica i lliure per federar-se". Per federar-se? Amb qui? amb Espanya?.

El passat 12 de novembre vaig aprofitar una roda de premsa al Parlament per preguntar-li-ho a la portaveu al Parlament, Dolors Camats, i va fugir d'estudi. “Nosaltres som partidaris de fer la consulta" va dir, però ni piu de la independència.

“Tenim l’encàrrec de la nostra pròpia assemblea que quan sapiguem pròpiament sobre què es consulta farem una altra consulta interna perquè la militància decideixi què hem de defensar”, va afegir. Els d'Iniciativa són happy flowers: faran una consulta per saber què han de votar a la consulta.

Finalment, el passat dia 1, Joan Herrera -en una entrevista a La Vanguardia: n'ha de dir de molt grosses per sortir a La Vanguardia-, deia que la pregunta havia de ser "inclusiva". Com el president Mas, per cert.

I reivindicava ICV com "l'últim pont" entre federalistes i independentistes, que també feia mala espina. Però llavors com és que han arribat fins aquí?. Perquè encara recordo la conferència que va donar Joan Herrera el 8 de setembre del 2010.

Llavors proclamava que "sóc federalista" i deia coses com aquesta: "no compartim la concepció del dret a decidir, molt estesa a Catalunya, que equipara el dret a decidir a un plebiscit a favor de la independència".
 
A veure si ens entenem: no hem arribat fins aquí per plantejar ara una pregunta light. La consulta no és un fi, era el mitjà: Independència sí o independència no. És ben senzill.

 

Més a:

 

Web personal: http://www.xavierrius.cat/

Elogis: http://www.xavierrius.cat/Elogis_xavier_rius

Insults: http://www.xavierrius.cat/insults

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticiesFacebook: http://www.facebook.com/xriusenoticies

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 Walzer, BCN, 12/12/2013 - 12:25

Efectivament, aquesta és la situació d'ICV-EUA. Tenen a la militància i als simpatitzants ben dividits, per la qual cosa no volen ni poden manifestar-se clarament. Dividits com UDC, com part de CDC, com el PSC, com la societat catalana en el seu conjunt i per territoris...

#7 -emilio, a, 10/12/2013 - 16:28

CiU y ICV vetan la palabra "independencia" porque saben y temen que ganaría el sí- Su objetivo es quedarse en España pero como Estado Asociado-osea con acceso al mercado español, con derecho a veto en el Congreso, con hacienda propia, soberanía linguistica, el Barça jugando la Liga, dentro la UE.etc

#6 Soro, Barcelona, 10/12/2013 - 14:27

Decantar-se per una opció o per un altre representa confirmar-la .Potser a uns agrada i d'altres no, mentrestant les enquestes son favorables i qui dies passa anys empeny.

#5 amanda, bcn, 10/12/2013 - 14:16

Absolutament d acord!! Una altra pregunta q no sigui sobre la independència serà un frau. I els d ic verds en serien còmplices. Qui els ho havia d dir, tan laics i esquerranosos q són i estan amb els d unió. Que s ho facin mirar!

#4 Johan, juego sucio, 10/12/2013 - 11:30

Xaver Rius, estáis boicoteando los mensajes en el tema de la Forcadell.

Haztelo mirar por que se están sacando filmaciones de todo el proceso para que no digas que se miente.

TU MISMO