Publicitat
La Punteta · 11 de Febrer de 2015. 13:58h.

Internacionalitzant el què?

Vaig rebre amb goig la notícia de l’obertura de dues noves delegacions del govern a l’exterior per facilitar les relacions del govern de Catalunya amb les autoritats de la República Italiana i de la República d’Àustria.

He estat durant una part de la meva vida pública -més de dos anys- el responsable directe de les delegacions del govern, amb un seguiment directe i de primera mà de la feina dels delegats. Uns delegats del Govern que amb una sabata, una espardenya i molt talent, moltíssim, fan i desfan perquè als seus països de referència hagi estat arribant de la manera més directa i nítida possible (malgrat els esforços dels García Margallo’s boys) la història del que han estat fent la societat catalana i les seves institucions els darrers anys, començant pel combat contra la crisi econòmica i les conseqüències del mal govern d’Esquerra, socialistes i ecosocialistes, i acabant per l’anomenat procés de transició nacional.

Els delegats i les delegades -els que hi van ara, els que hi han estat o els que ja hi eren i continuen-, són persones abnegades, treballadores, cultes, amb una formació cultural múltiple i diversa. A més, són persones que sovint han hagut d’escoltar autèntiques barbaritats sobre les seves feines i les seves persones per part dels qui no ens volen bé. I si alguna cosa no han fet bé no ha estat per responsabilitat seva, sinó per la manca d’habilitat dels seus responsables de fer-ho millor o de dotar-los amb més recursos. Com veieu, sóc un ferm partidari de les delegacions del Govern i de la seva feina. Són impressionants. I, alhora, molt bones persones.

En els temps que vivim, Catalunya s’ha de fer sentir, s’ha de fer escoltar, per poder ésser compresa i per generar en la comunitat internacional una complicitat que ens pugui ajudar en cas d’haver-ho de menester. I Catalunya, la societat catalana, s’ha fet sentir aquests darrers tres anys, des de l’Onze de Setembre de 2012. I el Govern, amb l’ajuda inestimable dels seus delegats a l’exterior, s’ha fet escoltar allà on han estat disposats a escoltar. I s’ha fet bé i amb rigor. N’estic orgullós, molt.

Per això no puc entendre de cap manera, per moltes voltes que li doni, que en el context actual, després dels atemptats de París, el missatge que Convergència Democràtica de Catalunya ha volgut llençar al món aquest dimarts al vespre des del Congrés dels Diputats hagi estat de mirar cap a un altre costat en la presa en consideració de l’anomenat pacte anterrorista i antijihadista preacordat pel PP i el PSOE ja fa uns dies. I encara entenc menys que hagin decidit fer-ho hores abans que el Parlament Europeu voti una resolució sobre terrorisme i mesures antiterroristes acordades entre els grans grups de l’Eurocambra, des dels conservadors als socialistes, passant pels demòcratacristians i liberals.

El missatge que rebrà Europa -perquè aquest és el missatge que CDC ha decidit enviar- serà pèssim per als interessos de Catalunya, dels catalans i de les il·lusions posades en el procés de transició nacional. No m’agrada haver-ho de dir, perquè he col·laborat bé amb CDC en el passat -i fins i tot en el passat ben recent-, com col·laboro -en present- amb Ramon Tremosa al Parlament Europeu de manera profitosa, però CDC al Congrés dels Diputats ha disparat un tret al peu dels interessos catalans a Europa.

En Carrasco i Formiguera, d’intencions ben poc amagades, tenia quatre obsessions: la família, la fe, el país i el rigor de la feina ben feta. No hauria suportat en silenci un error d’aquesta magnitud, que posa en risc la família i el país.

Francesc Gambús, eurodiputat de CiU i membre de la permanent d’Unió Democràtica de Catalunya

 

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 BEJOTA, bcn, 18/02/2015 - 13:16

El publicista Lluís Bassat ha declarat aquest dimecres durant una entrevista a Tv3 que "és evident que si sortim d'Espanya, sortim d'Europa", en referència a una hipotètica independència de Catalunya.

#5 Patricia, Barcelona, 16/02/2015 - 13:47

Paco, ets prou intel?ligent, i no se t?escapa, que aquesta votació implicava quelcom més que mesures pels darrers atemptats a Paris ... Un nou pacte antiterrorista entre PP i PSOE amb el procés que viu Catalunya, té moltes connotacions a part de les que tu esmentes ...

#4 Kropotkin, Vic, 14/02/2015 - 13:36

Mira que si los estelados tienen qu eempezar a buscarse trabajo en vez de vivir del cuento como hata ahora.... Jua, jua, jua,..

#3 BEJOTA, bcn, 12/02/2015 - 18:37

Se ha desinflado el suflé" . La ANC se siente ninguneada por las fuerzas secesionistas. "Hay decepción entre los asociados, simpatizantes y colaboradores de la Asamblea", afirman en un comunicado.

#2 ander, lleida, 11/02/2015 - 22:07

No sabía yo que los organismo públicos se tuvieran que dedicar a hablar mal del "mal govern d?Esquerra, socialistes i ecosocialistes, i acabant per l?anomenat procés de transició nacional".

Supongo que desde la visión nacionalista ya es normal esta basura.