La Punteta · 18 d'Agost de 2017. 18:49h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Islamofília

El contrari de l’Islamofòbia deu ser la Islamofília, oi? Per què hi ha hagut tanta resistència per part de les nostres autoritats o de TV3 de dir que ha estat el terrorisme islamista el que ha comès l’atemptat de Barcelona. De què tenen por?

En efecte, el dia dels fets només el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, va esmentar explícitament el "terrorisme gihadista”. Mentre que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va insistir que Catalunya és "terra de benvinguda" i que els catalans som "gent d'acollida".

L'alcaldessa Ada Colau va manifestar per la seva banda que “Barcelona és una ciutat de pau i democràcia" i que estava "orgullosa de la seva diversitat". Devia dir-ho pels narcopisos del Raval. És veritat que, quan van comparèixer, Estat Islàmic encara no havia reivindicat l’atac. Però tothom sabia ja que era un atemptat. I amb el mateix mètode que l'emprat a Niça, a Berlín, a Londres.

Entrevistada a la nit per TV3, l'alcaldessa encara parlava de “barbàrie” o de “covards”. Però dels seus llavis no va sortir la paraula “gihadisme” o simplement “terrorisme islàmic”. Tampoc ho ha fet el Parlament. La cambra catalana, com ja va fer en una ocasió anterior, ha condemnat els “brutals i salvatges atemptats” o els ”actes vils i criminals”. Però si la gent no estigués informada de la seva autoria semblaria que parlés d'un atac del Ku Klux Klan o dels marcians posem per cas.

Fins i tot la Fundació Barcelona Comerç, que són uns senyors molt respectables que ente d’altres coses denuncien el top manta, han fet un comunicat en el que expressen la seva “absoluta respulsa”. Només faltaria. Tot seguit de “pau i llibertat” i d’”atac terrorista”, però el que deia. No s’atreveixen a dir res més. La correcció política ens acabarà matant.

En fi, l’endemà hem entrat en una fase superior. L’alcaldessa Ada Colau ja deia aquest divendres, en declaracions a Rac1, que “la comunitat musulmana és la principal víctima d’aquests atemptats”. Ara començarà l’etapa de flagel·lar-nos: la culpa és d’Occident, dels bombardejos a Síria o delpetroli de l’Aràbia Saudita. Del capitalisme com diu la CUP o de les desigualtats socials segons els de Papers per a Tothom.

No, la culpa en primer lloc és de qui va llogar la furgoneta i després va anar fent ziga-zagues amb la intenció de matar quanta més gent millor. Criatures incloses. El Govern català -i la majoria de tertulians de TV3- faria bé de fer una reflexió: com pot ser que un alumne -o exalumne- de l’Institut Abat Oliba de Ripoll pugui esdevenir un assassí en massa?

Miri, president, d’entrada cal una reflexió sobre la política d’immigració de la Generalitat -que tan sàviament dirigeix el republicà Oriol Amorós- perquè és inexistent. L’única política d’immigració ha estat la de papers per tothom, volem acollir, tanquem el CIE i sanitat també per tothom. Aquí hauríem d'incloure també el conseller Comín, que n'ha estat el principal impulsor.

Cal reconèixer igualment que el model d’integració d’una part de la població magrebina a Catalunya ha fracassat. Només que un 1% dels 400.000 que hi ha a casa nostra -en realitat són més: els sense papers no surten i els nacionalitzats deixen de sortir-hi- siguin susceptibles de radicalitzar-se tenim un problema. I ben gros.

Ripoll, el bressol de Catalunya, ha esdevingut un feu gihadista i no ho sabíem. No ho sabien ni els Mossos ni l'alcalde ni els partits ni les autoritats educatives. Què dirien Guifré el Pilós, l’esmentat Abat Oliba o l’exsecretari general d’ERC, Joan Puigcercós, que per cert també és de Ripoll?

El bonrotllisme, el happyflowrisme, el no prendre decisions a temps ha estat letal. Ara fem tard.

 

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#26 Jordi BR, L'H, 21/08/2017 - 23:08

Sr Rius, la seva fòbia no cal que ens digui quina és. La seva tria de notícies aquests tres diez ha estat al nivell del ministre Acebes quan l'11M. Per quan la rectificació de l'atinada intervenció al Congres de Rufián sol·licitant la reunió de la Junta de Seguretat i negada pel ministre fa menys de 2 mesos? de la bona feina dels Mossos i Inte

#25 Yomisma, Deporaqui, 20/08/2017 - 18:09

No entiendo como aqui y en el resto de europa hay tanta codescendencia con el Islam. Es una cultura retrograda, una parte de sus seguidores odia a occidente aunque vivan en el, no separan la religion del resto de los ambitos...
O somos ciegos o la correccion politica nos tiene anestesiados

#24 mau mau, c, 20/08/2017 - 11:26

Molta islamofòbia però alhora de denunciar els negocis amb les monarquies fonamentalistes del Golf Pèrsic que financen l'extremisme (aliades d'Occident) alguns s'estan ben callats. Per no parlar de les conseqüències desastroses de les guerres d'Irak, Libia, Siria, etc

#23 Mesetario, Meseta, 20/08/2017 - 00:10

En España hemos padecido varias décadas de terrorismo nacionalista vasco.
Bastante menos gente de los que ahora lanzan mensajes de odio hacia los musulmanes, lanzaban mensajes de odio hacia los vascos.
Me sentaban fatal. Y NO SOY VASCOFILIO.

#23.1 Marta2, Cornella, 20/08/2017 - 20:57

Tomate la molestia de leer el Coran y después opina.

De religión de paz y toterancia nada. Es xenofobia al diferente en estado puro, una religión de machismo supremacista, que admite la esclavitud sexual (eso si, de los no musulmanes) y predica la guerra santa contra los no creyentes y la muerte a los apóstatas.

Lo dicho, primero lee.

#23.2 Mesetario, Meseta, 21/08/2017 - 15:44

Marta2, el Corán no pinta nada en mi comentario sobre las décadas de ETA que hemos padecido.
Que hay musulmanes que odian y asesinan, por supuesto.
Que mucho odio y mucho asesinato religioso no tiene nada que ver con el islam, también. Ejemplos
A) Guerra civil española.
B) Ulster.
C) Limpieza étnica entre croatas y serbios

#22 un musclu, Bcn, 19/08/2017 - 21:28

Nomes espero que el pes dels morts sobre les esquenes de la colau, pichatelo, trapero el rei de la paella, forn...i companyia sigui tan fort que els fagi dimitir per INCOMPETENTS