La Punteta · 14 de Juliol de 2014. 00:11h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Israel són els 'nostres'

Al darrer ple del Parlament, el diputat de la CUP David Fernàndez es va aixecar i va tenir “un recordatori per Palestina”. Fernàndez va afirmar solemnement que “no tenim cap altra opció moral i ètica” que denunciar “dècades d’ocupació, de segregació i d’apartheid” d’Israel envers els palestins.

La JSC també va denunciar l'endemà, mitjançant un comunicat, “la impunitat els crims de guerra del Govern d’Israel”. La viceprimera secretària, una tal Arantxa Calvera, va expressar en nom de les joventuts del PSC “la nostra més enèrgica protesta davant d’un país que ocupa militarment i il·legal el poble palestí". Fins i tot va recordar que l'organització juvenil participa en la campanya BDS (Boicot, Desinversió i Sancions) contra el govern d’Israel mentre “aquest vulneri sistemàticament els drets humans i la legalitat internacional”.

Els entenc perfectament. El que no entenc és per què la CUP o les JSC no van condemnar, amb la mateixa contundència, la mort de tres joves israelians a sang freda a finals de juny: l’Eyal, el Gilad i el Naftalí; de 19, 16 i també 16 anys, respectivament. El segrest i assassinat dels quals ha estat l’espurna que ha tornat a incendiar aquesta part del món.

D’acord, l’ofensiva israeliana ha provocat ja més de 100 morts i 600 ferits, la majoria civils, però el que tampoc no destaquen els diaris és que -des de l’inici de les hostilitats- més de 600 coets han estat disparats per Hamàs o la Gihad islàmica des de territori palestí. Una bona part destruïts en vol gràcies a aquesta nova exhibició de la tecnologia israeliana com és l’anomenada cúpula de ferro. Només divendres passat n’hi va haver més de cent. D’això ningú no en parla.

Tampoc el que explicava el corresponsal de La Vanguardia, Henrique Cymerman -considerat un dels millors periodistes a la zona encara que sigui d’origen jueu-, quan explicava en la seva crònica de divendres passat (1) que el govern de Hamàs utilitza els palesints “com escuts humans per defensar els arsenals que s’amaguen als soterranis d’hospitals, escoles i edificis d’habitatges”.

“Abans d’atacar un d’aquests objectius -continuava-, l’exèrcit israelià telefona els inquilins. Així va succeir, per exemple, dimarts a Khan Iunis amb la família Kaware, que té un fill a la direcció de Hamàs. Vuitanta minuts després de rebre la trucada la Força Aèria va fer un tret d’advertència que va destruir el dipòsit d’aigua al terra”.

“Només llavors la família va sortir de l’immoble, però en lloc d’allunyar-se es va quedar just al costat, amb altres veïns. Segurament van pensar que Israel no atacaria, però es van equivocar. Minuts després un F-16 va disparar un míssil que va destruir l’edifici completament. Hi van morir vuit persones; sis eren nens. També hi va haver 28 ferits”. Quina diferència, per cert, amb la crònica d'El Periódico.

Diré una cosa molt políticament incorrecta en els temps que corren, però Israel té dret a existir. Encara més: en certa manera Israel són els nostres. Deu tenir molts defectes, ha comès molts errors -com la majoria de països al llarg de la seva història i si no preguntin-ho als alemanys- i fins i tot ha perpetrat veritables salvatjades, com passa a totes les guerres.

Però és l’únic país que conec de tot Orient Mijà capaç d’empresonar per corrupció tot un exprimer ministre com Ehud Olmert. Això no passaria a cap dels països islàmics que l’envolten. El mateix president palestí, Mahmud Abbas, està en funcions des de fa un munt d’anys. Potser que algú l'hi recordi de tant en tant.

 

(1) "Hamàs utitlitza els habitants de Gaza com escuts humans", 11 de juliol del 2014

 

 

Web personal

Darrers articles

Elogis

Insults

Twitter

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#16 El fastigós negoci de la guerra, Berlin, 16/07/2014 - 23:06

L'objectiu de massacrar Gaza no és un altre que el d'activar la "guerra contra el terrorisme" per part d'Estats Units i Israel, darrerament refredada per la manca d'atemptats en territori europeu. Europa ha de pagar per partida doble els danys de les bombes americanes llançades a Gaza: aquí i allà.

#15 ambaixadorCAT, UK, 16/07/2014 - 19:06

conec gent que ha viscut a Israel, i la situació descrita per X. Rius quadra bastant.
No obstant, segueixo pensant que s'hauria d'investigar alguna manera de combatre la gihad sense matar cap innocent.

#14 Llunats, ., 15/07/2014 - 12:47

La CUP encara no ha dit res dels 170.000 morts a Siria, potser perque encara no han decidit en assemblea si son sunnites o xiites.

#13 Fart dels discursets políticament correctes, dels chupimegaprogres d'aquest pais, 15/07/2014 - 09:43

Si els Palestins POGUESSIN, Israel estaria arrasada i esborrada del mapa. Si Israel VOLGUÉS, no hi hauria un Palestí viu. Fí del debat.

#12 Bruce, Calaf, 15/07/2014 - 00:06

Estic d'acord.