La Punteta · 29 d'Abril de 2016. 12:28h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Ja és primavera al procés

Els dos grans experts en el llenguatge del procés són Ignacio Vidal-Folch i Salvador Sostres. El primer ja va explicar un dia que estava ple de “modismos, giros, tópicos, muletillas y cantinelas” (1), els quals repetits permetien infinites combinacions. El segon va fer un recull de les expressions més habituals: “majoria aplastant”, “democràcia de baixa qualitat”, “clam del poble”, “desconnexió” (2).

Ara hem innovat encara més en el llenguatge després que el TC hagi tombat la llei catalana contra el ‘fracking’. El Govern ha decidit no desobeir la sentència sinó “garantir” que no es podrà fer servir a Catalunya. No és exactament el mateix.

En el fons ho va definir un col·lega de les cabines de ràdio durant la roda de premsa del Consell Executiu de dimarts passat: “buscaran la manera de sortejar la sentència del Constitucional sense vulnerar-la i, per tant, no hi ha desobediència”.

Però no ho entenc: Aquests no van ser els que van votar la declaració de desobediència? Aquella que considerva que el TC està “deslegitimat”. Encara que això tampoc ha impedit que el Govern hi recorri tot sovint en defensa dels seus interessos. A la seu del tribunal es deuen fer un panxó de riure.

El procés ha entrat, pel que sembla, en una nova fase primaveral. Hem passat de les metàfores nàutiques a les vegetals. Francesc Homs deia aquest dijous que, en cas de noves eleccions generales, a Convergència tenen l'oportunitat de “plantar la llavor del nou sobiranisme”.

Mentre que Artur Mas augurava “una nova primavera” per al partit en la seva entrevista a 8TV. A Josep  Cuní li va faltar poc per recordar aquell espot d'unes grans magatzems: "ya es primavera en El Corte Inglés". Vés que en comptes de primavera no acabi tot en un funeral.(1) El País” Cómo escribir un artículo, 18 de juliol dle 2015

(2) ABC: “Todas las mentiras del presidente”, 18 de març del 2016

 

Web personal

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#14 Pepón, Bcn (España), 02/05/2016 - 10:53

En realidad George Orwell nos dedicó dos libros, uno de ellos Homenaje a Cataluña.

#13 Com acabarà tot això?, bcn, 29/04/2016 - 20:49

"La maté porque era mía" Amb els governs del PP o PSOE acabarà per passar que Espanya es trencarà perquè les èlits parasitàries espanyoles prefereixen trencar l'Estat abans que compartir-lo amb la perifèria i renunciar als seus privilegis de casta. La decadència ja s'arrosega des del segle XVI.

#13.1 Pepón, Bcn (España), 02/05/2016 - 10:55

De momento los únicos suicidas irresponsables han sido los de CDC. No han estado a la altura de las circunstancias y han usado el nacionalismo para aumentar los problemas.
La historia les dará de lo lindo.

#10 Tifa, Barcelona, 29/04/2016 - 16:58

El que és simptomàtic és el rebuig visceral que a Catalunya desperta un partit com el PP. Normal, l'espanyolisme com a reacció sempre ha generat independentisme. I sempre que ha governat el PP els independentistes guanyen vots. Ja va passar amb Aznar, quan ERC va passar de tenir 1 a 8 diputats .

#8 PRIMAVERA AMAGATALL, Barcelona, 29/04/2016 - 16:31

A on s'AMAGARA aquesta vegada

- Al darrera de quin GRUP
- Al darrera de quines SIGLES

A qui enganya ja?

ADEU CDC, DL ......deixeu-nos en pau
deu nido el regalet que ens heu deixat

#6 Trifa, Barcelona, 29/04/2016 - 14:41

És el mateix que venen fent els darrers anys amb tot tipus de projecte que no agrada als partits de govern... parcs eòlics, línees elèctriques, desdoblament de la N-2 a l'Empordà... No donen la Declaració d'Impacte Ambiental perquè es molesta a la tortuga mediterrànea i s'acaba el conflicte....

#6.1 Pepu P, El Masnou, 30/04/2016 - 12:18

Som una comunitat autonoma, no ho oblidis. Hi ha competencies que cal respectar.

#6.2 Ernest, Catalunya, 30/04/2016 - 13:16

Doncs per això mateix volem la independència, perquè aquestes competències ens escanyen i volem autogovernar-nos lliurament. Si això no ho enteneu...