La Punteta · 26 de Maig de 2014. 22:16h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Ja n'hi ha prou de violència antisistema

El passat dia 30, arran de l'incident de Pere Navarro amb una senyora de Terrassa, vaig escriure un article que acabava així:

Hem entrat en una etapa perillosa de banalització de la violència. Al final, el setge del Parlament semblarà culparà de CiU. Un diari com El País publicava el passat 22 d'abril un article d'un conegut periodista català en el qual deia, si fa no fa, que els detinguts no havien fet res. Es nota que l'autor de l'article en qüestió no era aquell dia al Parc de la Ciutadella.

Jo crec que els processats mai no haguessin hagut de ser jutjats per un tribunal d'excepció com l'Audiència Nacional, però sembla ser que tampoc no els va fer gaire cosa perquè es van negar a declarar i van aprofitar per fumar uns porros al lavabo.

El diputat de la CUP Daniel Fernàndez rebaixava l'altre dia el setge a un simple "acte de protesta" i Ernest Maragall, que va rebre de valent, culpava els Mossos per intentar arreplegar un grapat de vots ara que va de dos a la llista d'ERC. Mentre que els diputats d'ICV Salvador Milà o Joan Boada van aigualir també les seves declaracions a la recerca del vot indignat. Al festival exculpatori s'hi va afegir fins i tot Alfons López Tena. I això que és notari.

Amb un agreujant: la violència antifeixista sembla més guai que la violència feixista. Encara recordo l'agressió que van patir un grup d'ultradretans el 12 passat d'octubre -gràcies al tuit d'un fotògraf, per cert- després de celebrar la Hispanitat a Montjuïc. Simplement estaven fent una cervesa en un bar quan van ser apallissats de valent.

"Els joves agressors, la majoria dels quals anaven encaputxats, van actuar de forma organitzada, planificada, amb rapidesa i amb una alta dosi de violència. Per tal d’escometre l’atac van utilitzar estris perillosos com pals, pedres, cadenats i armes blanques", explicava el comunicat oficial dels Mossos.

Això sí, l'endemà de les detencions Esquerra -amb Oriol Amorós al capdavant-, ICV i la CUP demanaven explicacions al conseller d'Interior, Ramon Espadaler, per l'operació policial. I, ves per on, un dels detinguts era militant de la CUP. No vull ni pensar què haguessin dit els de la CUP si l'agressió l'haguessin feta els feixistes.

Avui, arran de la unitat mòbil de TV3 cremada, potser paga la pena recordar-ho. Ja n'hi ha prou de violència antisistema.
Web personal

Darrers articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#11 Marc, Sant Andreu, 28/05/2014 - 12:35

Si anar contra els rescats a la Banca, contra el rescat a les autopistes, contra les indemnitzacions milionaries, contra els rescats de tota mena amb diner public. contra aquest socialisme d'amiguets..JO TAMBÉ SOC ANTI-aquest-SISTEMA.Donde está el capitalismo y las quiebras? Aqui no quiebra ni Dios

#10 Simforós, ,, 27/05/2014 - 22:57

Quin titular més ridícul. Comparat amb tota la violència que hi ha al món, incloent-hi la que promouen els Estats i el propi sistema, això no és res . Més val que et preocupis del comerç mundial d'armes i els milers de víctimes que provoca, si tant et preocupa aquest tema.

#9 Capisci?, Faro, 27/05/2014 - 14:23

http://www.lavanguardia.com/television/personajes/20140527/54408396860/monica-lopez-el-tiempo-subcontratar-tve.html

#8 Maties, El Pla, 27/05/2014 - 13:45

Estic del tot d'acord amb la teva reflexió, Rius. Però em manca una segona part que digui: ja n'hi ha prou de la violència consustancial al sistema quan s'aixopluga sota la legalitat però és manifestament contrària a la dignitat de les persones afectades.

#8.1 Papaluna, Barcelona, 27/05/2014 - 15:33

Persones afectades, els okupes? Si us plau, que no parlem de pares de família en la misèria. Els okupes i tot l'ambient anarco i borroka són violents perroflautes porreros i marginals asocials que no mereixen cap empatia per part de la gent corrent i de bona fe.

#7 Esther, Barcelona, 27/05/2014 - 09:05

Felicitats per l´article ja era hora que algú digues la veritat, a mes a mes tots els desperfectes que causan els hem de pagar tots nosaltres