Publicitat
La Punteta · 9 de Febrer de 2016. 08:06h.

JOSEP MARIA ORTA

Josep Maria Orta

"Jo i el PP estimem Catalunya"

Els sona aquesta frase de la secretaria general del PP Maria Dolores de Cospedal que en la passada campanya catalana va ser una de les veus que afirmava que "jo i el PP estimem Catalunya"?

Deixant de banda el procés independentista que protagonitza l'actual debat polític a mi m'agradaria saber què estimen de Catalunya. Un no recorda que mai hagin defensat la nostra personalitat, la nostra història l'han manipulat tot el que han pogut (els cinc-cents anys d'unitat, per exemple, oblidant la guerra de secessió), la lluita contra el català, tant en l'ensenyament com en el seu ús en les administracions, les mentides en les seves afirmacions -molt reproduïdes a les espanyes- que si no se sap català es passa molt malament en el Principat.

I no parlem de la cultura. Ara fa set-cents anys de la mort d'un dels pensadors més il·lustres de la nostra història, Ramon Llull. A banda de filòsof va ser un dels primers artífexs de la normalització de la llengua adaptant del llatí més de deu mil mots. En la seva intensa obra va promoure l'entesa entre les diferents creences i és un dels pensadors més importants de l'edat Media i el primer que fa servir una llengua romànica en la seva obra. Què s'ensenya de Llull en les escoles? Només és un exemple del tracte que rebem de la nostra cultura i de les nostres tradicions.

El PP estima Catalunya i ara està en guerra amb la Generalitat (fins i tot diuen que no hi haurà treva amb Catalunya) en paraules del president en funcions fins al punt de convertir-nos en el primer client del Tribunal Constitucional per decisió governamental d'anar posant bastons a les rodes.

Parlem d'infraestructures? Recorden quan es va fer l'AVE Madrid-Sevilla que van prometre que la següent connexió seria Madrid-Barcelona i que va tardar quasi vint anys mentre aquesta línea d'alta velocitat s'estenia per arreu encara que en molts llocs els tens anaven buits. I ara discuteixen -paraules a banda- el corredor mediterrani mentre hi ha trams entre València i Barcelona que no sols no estan connectats per un tren d'alta velocitat sinó que hi ha trams que tenen una sola via. I no parlem de rodalies... Per no parlar de l‘altre factor de desenvolupament com és el port de Barcelona on l'arribada del tren que distribueixi les seves mercaderies no deixa de ser un futur molt imperfecte, o les treves que posen al creixement de l'aeroport i les seves connexions intercontinentals.

Podríem posar molts exemples més, però com a botó de mostra ja n'hi ha prou per demostrar el tipus d'afecte que ens tenen els populars. Aquest tipus d'amor em recorda la castissa frase "la maté porqué era mía".

 

 

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Artículo, Infumable de Becario, 14/02/2016 - 23:38

Josep María hoy se te ha hinchado la vena aorta. Hasta el Rector de la universidad de Lérida le contradice de una manera CONTUDENNTE. Que malo es escribir al dictado de las consignas. pero peor es dejarse el prestigio profesional de uno mismo de una manera pública e indecente escribiendo MENTIRAS

#6 Hemerotecas, .cat, 14/02/2016 - 21:28

http://dolcacatalunya.com/2015/08/19/el-rector-de-la-universitat-de-lleida-tomba-el-mite-de-1714/

#5 De Secesión nada guerra de Sucesión, como muchisimas que hubieron, 14/02/2016 - 21:21

"Per son honor, per la pàtria i per la llibertat de tota Espanya". Esto fue lo que pasó en 1714 como bien explica el historiador Inglés del enlace.

http://www.libertaddigital.com/cultura/libros/2014-09-13/los-rebeldes-de-1714-eran-partidarios-de-la-unidad-de-espana-1276528158/

#4 Hasta sale en Wikipedia, un nivel mínimo por favor, 12/02/2016 - 16:37

Que piltrafa de artículo pura consigna. De secesión nada sucesión. Cualquier historiador Europeo lo sabe excepto Junqueras y Cucurull y sus historias de Narnia esteladas. Resulta cuanto menos sarcástico quejarse cuando las fotos de la época y los textos hablan de España. Siga yendo al Born.

#3 Wil, Valencia, 11/02/2016 - 17:18

Sois muy cansinos...Todo el dia con el "que hay de lo mio"...Podeis dejar de miraros el ombligo aunque solo sea por un rato?en España hay 17 CCAA de las cuales a todas por algunos u otros motivos, tenemos carencias y olvidos por parte del Gobierno Central.Dejad ya de ser tan egoistas,no estaria mal