La Punteta · 19 de Novembre de 2013. 17:22h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Jo també sóc un calb de merda

L'última víctima ha estat l'expresident del PPC Daniel Sirera que, al seu facebook, ha explicat que l'insulten pel carrer. L'altre dia va ser en ple Eixample, però fa una setmana li van dir "espanyol de merda". I això que fa més de tres anys que no està en primera línia de la política.

El dia anterior va ser Cristian Segura -que posaria la mà al foc que no és del PP- que va tancar el seu compte de Twitter per "l'agressivitat amb què hi actuen alguns usuaris" en referència a un tal Manel Vidal.

A mi el paio em sonava i, en efecte, un dia em va preguntar si ens plantejàvem fer l'edició en paper de l'e-notícies perquè "m'aniria collonut per eixugar-me el cul". Em sap greu pel Manel perquè el paper està mort, però encara em vaig trobar gent a Twitter que el defensava.

I dies enrere un regidor de la CUP, Francesc Ribera, també a Twitter, li deia "calvo (sic) de merda" al líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida. Com deia Empar Moliner a TV3, no sé si s'ha vist el cantant de Brams al mirall. A la propera temporada els Mossos haurien d'actuar contra la impunitat a Twitter.

A mi, la veritat és que Daniel Sirera -o Albert Rivera per posar un altre exemple paradigmàtic- em semblen tan catalans com Francesc Macià o Roger de Llúria que, per cert, no era català, sinó italià.

Perquè en plena transició nacional no podem repartir carnets de catalanitat. Així només dividirem el país. Duran, el calvo de merda de Titot, ja ho va dir el passat 13 de setembre: "No dividim el país en catalans bons i dolents". El van deixar com un drap brut, és clar.

Perquè el procés sobiranista ha aconseguit, paradoxalment, dos efectes contraris als desitjats: el primer que ara ja no fa vergonya sentir-se espanyol a Catalunya. Abans es deia en veu baixa. Ara pengen banderes amb el toro d'Osborne al balcó.

El segon és que els nostres són els més esverats, com ja va vaig dir en una ocasió anterior. Jo els insults, els col·lecciono i em temo que n'hi ha més de sobiranistes que no pas d'unionistes. Sovint els d'extrema esquerra són els més intolerants.

Ja ho deia Cristian Segura: "Del costat sobiranista, potser perquè l’he provocat més (perquè actualment és el sector majoritari), és des d’on m’han emprenyat més descerebrats". A veure si, al final, la caverna catalana serà pitjor que l'espanyola.

Diumenge passat, al famós consell nacional extraordinari del PSC, em vaig trobar Jordi Hereu i em va fer una reflexió molt interessant:

- Potser aconseguim més estat, però estem perdent nació. Jo, abans, em prenia l'aperitiu del diumenge amb els meus amics independentistes. Espero continuar-ho fent, però ara sempre surt el mateix tema.

A Hereu l'he criticat molt, fins i tot li vaig dedicar un llibre en el qual apareix en bicicleta malgrat que no hi va mai, però a aquest pas Xavier Trias el farà gran. I, amb franquesa, en això té tota la raó.

 

Web personal: http://www.xavierrius.cat/

Elogis: http://www.xavierrius.cat/Elogis_xavier_rius

Insults: http://www.xavierrius.cat/insults

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticiesFacebook: http://www.facebook.com/xriusenoticies

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#15 Jordi del Poble-sec, bcn, 21/11/2013 - 23:52

No heu pensat que us poden insultar per ser defensors d'aquest capitalisme neoliberal que està provocant cada cop més pobresa a bona part de la població.
La vostra complicitat amb l'oligarquia financera provoca ràbia a gent que ho està perdent tot.
Penseu amb el vostre posicionament.

#13 Josep Antoni, Barcelona, 20/11/2013 - 17:57

Picasso deia, i confirmava, que la calvície era signe de virilitat.

#13.1 Nosas, BCN, 24/11/2013 - 19:49

No perdis de vista que Picasso era un geni, menja a part. Podia dir el qe volgués i ningú hi veia un home calb sinó un artista prodigiós
La majoria de calbs, començant pel Sr. Rius, no són genis. Quan els mires, doncs, només hi veus un calb.

#11 La e-Vanguardia, ., 20/11/2013 - 12:45

L'anomenada caverna espanyola són un conjunt de mitjans de comunicació, no quatre paios que van insultant via xarxes socials. Amb això de la caverna catalana no vulgui fer passar bou per bèstia grossa, Rius, car una cosa és fer periodisme crític, molt lloable, i una altra fer crítica selectiva.

#10 vic, barcelona, 20/11/2013 - 11:58

Es discutible quién hará grande a quién, si Trias a Hereu, o Hereu a Trias. O si se quedarán siempre pequeñitos.

#8 Jordi, ,, 19/11/2013 - 22:24

Cuídese, Rius.
Los tiempos ya no están para heterodoxias.